Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.1 C
Athens

Μαξίμου: Εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων – Υπουργός Επικρατείας ο Α. Σκέρτσος, κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ι. Οικονόμου

Είναι εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είναι ανασχηματισμός, καθώς δεν μπαίνει κάποιο νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση, λένε κυβερνητικές πηγές για τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν πριν λίγη ώρα από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η εμπειρία των τελευταίων κρίσεων (πανδημία, φωτιές κλπ) υπέδειξαν το μετασχηματισμό του μηχανισμού στο Μαξίμου, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν αυτές οι κρίσεις.

Η εσωτερική αναδιάταξη των δυνάμεων στο Μαξίμου ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό στη δήλωση της Δευτέρας («όλες τις κρίσεις τις ξεπεράσαμε με πείσμα και ενότητα. Αυτό θα γίνει και τώρα, με τολμηρές αποφάσεις που θα αλλάξουν πολλά»), στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ουσιαστικά πρόκειται για αλλαγές σε δυο φάσεις. Ο ανασχηματισμός θα γίνει, αλλά θα γίνει στην ώρα που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός, όπως λένε οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Οι αλλαγές που έγιναν με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

– Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Η Ορκωμοσία των νέων υπουργών στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως έγινε γνωστό από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώπιον της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο θα ορκισθούν οι:

Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος ως υπουργός Επικρατείας, Χρήστος Τριαντόπουλος ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Ιωάννης Οικονόμου ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γεώργιος Στύλιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Θεόδωρος Λιβάνιος ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Drones στο Αιγαίο θα ρίξει η Ελλάδα: Πρόταση από το Παρίσι για µη επανδρωµένα...

Με το βλέµµα να είναι στραµµένο στον πλήρη εκσυγχρονισµό των Ενόπλων ∆υνάµεων, στο κέντρο της προσοχής του Πολεµικού Ναυτικού βρίσκονται πλέον τα µη επανδρωµένα...

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ και ποιοι...

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024. Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών τις συντάξεις αλλά...
Γεωργιάδης: Από Μάϊο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ....

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε...

Κρατείται μέχρι να απολογηθεί ο Φλώρος: Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα – Κινδυνεύει με 10ετή...

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος αντιμετωπίζει το κακούργημα της επίθεσης σε βουλευτή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής...

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία...

ΕΥΠ: Νέο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει την πλήρη αναδιάρθρωση

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) προχωράει σε μια σημαντική αναδιάρθρωση προκειμένου να είναι σε θέση...

Νέα Δημοκρατία: Επιδιώκει την πρωτοβουλία των κινήσεων

Το πολλαπλώς πιεζόμενο εδώ και μήνες Μαξίμου έχει ανάγκη να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων...

Φάμελλος για Τέμπη: Έχει αποκαλυφθεί οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης μέσα από το Μαξίμου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει το έγκλημα των Τεμπών να ξεχαστεί και ό,τι και...