Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.1 C
Athens

Μαξίμου σε πανικό: Σχεδιάζουν βρόμικο πόλεμο και ναρκοθετούν την «επόμενη μέρα» για να αντιστρέψουν το κλίμα οργής

Τις τελευταίες 100 ημέρες στο Μαξίμου βιώνει το πρωθυπουργικό επιτέλειο της συμφοράς που βλέπει καθημερινά το όποιο κυβερνητικό αφήγημα να καταρρέει μέρα με την ημέρα,παρά τους «πρόθυμους» και τους «δανεικούς» βουλευτές.

Είναι σίγουρο ότι το Μέγαρο Μαξίμου το επόμενο διάστημα, μετά και το εφιαλτικό για εκείνη 10ήμερο της πολιτικής ανωμαλίας στη Βουλή το οποίο πλήγωσε ακόμα περισσότερο την όποια αξιοπιστία της κυβέρνησης, θα επιχειρήσει τον υπέρ πάντων αγώνα αναστροφής του δραματικού κλίματος.

Το Μαξίμου πλέον βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να στηρίξει το φαινομενικά «δυνατό» χαρτί του, το οποίο δεν είναι άλλο από τον Αλέξη Τσίπρα και ταυτόχρονα να αλλάξει την ατζέντα ρίχνοντας όποια βέλη της απέμειναν στην φαρέτρα, όσο βρόμικα κι αν είναι αυτά.

Ήδη, το η κυβέρνηση, σε πολιτικό επίπδο, ξεκίνησε από αυτό το Σαββατοκύριακο να ρίχνει στο επικοινωνιακό παιχνίδι νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η διαφορά είναι αναστρέψιμη και ότι δεν έχει καμιά σχέση με τις 10 ή τις 12 μονάδες που εμφανίζονται από συγκεκριμένες εταιρείες.

Μάλιστα μία τέτοια δημοσιεύτηκε το Σάββατο, της Prorata και δείχνει διαφορά 5,5 μονάδεςενώ σε άλλη φιλοκυβερνητική εφημερίδα έρευνα δείχνει ότι η διαφορά είναι μόλις στις… 4,1 μονάδες.

Κύριος σκοπός του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι να υπάρξει συσπείρωση στις τάξεις των απογοητευμένων ψηφοφόρων και να φύγει το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί.

Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», στόχος των δημοσκοπήσεων είναι να καταμετρηθούν οι επιπτώσεις από τις φιλολαϊκές παροχές του Δεκεμβρίου (συντάξεις, αναδρομικά κ.λπ.).Τα αποτελέσματά τους θα ληφθούν κι αυτά υπόψη στις τελικές αποφάσεις για τις επόμενες εθνικές εκλογές και τον χρόνο διεξαγωγής τους. Στο γραφείο του πρωθυπουργού, πάντως, επικρατεί ανησυχία για την ανάλυση των γκάλοπ που έκανε το Ευρωκοινοβούλιο και δίνουν καθαρή αυτοδυναμία στη ΝΔ.

Όμως, από σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βγαίνουν στα κανάλια και τα ραδιόφωνα και θα υπερτονίζουν τη μικρή διαφορά που μπορεί να ανατραπεί όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Ενας σχεδιασμός που θα κινείται σε δύο μέτωπα. Στο ένα που αφορά τη Δικαιοσύνη το Μαξίμου εκτιμά ότι όταν η υπόθεση της Novartis έρθει ξανά στο προσκήνιο θα υποστεί βαρύ πλήγμα η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής.

Εξελίξεις αναμένονται στις αρχές Μαρτίου κι αν επιβεβαιωθούν οι διαρροές για ποινικές διώξεις πολιτικών προσώπων τότε θα πάρει φωτιά το πολιτικό σκηνικό. Ηδη δημοσιεύματα μιλούν για νέους μάρτυρες που… είδαν πολιτικούς να δωροδοκούνται και τονίζει ότι θα υπάρξουν διώξεις.

Το δεύτερο σχέδιο της κυβέρνησης αφορά την ενίσχυση των νοικοκυριών και γενικότερα τα φιλολαϊκά μέτρα που μπορούν να φέρουν ξανά ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι:

  1. Οι ρυθμίσεις με τις τράπεζες που αφορούν την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτό θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, έχει προκαλέσει σύγκρουση εντός της κυβέρνησης αλλά απ’ ότι φαίνεται θα επικρατήσει η λογική των προεκλογικών παροχών και μια ρύθμιση που θα τα δίνει όλα αδιαφορώντας για τη ζημιά στις τράπεζες.
  2. Το μέτρο των 120 δόσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
  3. Η επιδότηση ενοικίου για περίπου 300.000 νοικοκυριά.

Και ξεχωριστό κεφάλαιο θα αποτελέσει η συνταγματική αναθεώρηση που θα λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά.

Με ένα μπαράζ κινήσεων το Μαξίμου θα επιχειρήσει να πάρει ξανά την πρωτοβουλία, να διαμορφώσει την ατζέντα και να αναγκάσει την αντιπολίτευση να την ακολουθεί. Και αμέσως μετά από αυτές τις κινήσεις εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι τα γκάλοπ θα δείξουν τη μεγάλη ανατροπή κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει ντέρμπι τις κάλπες.

Όλα αυτά βεβαίως με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης την προηγούμενη τετραετία καθώς όλοι ξέρουν ότι ο Καμμένος είναι ανεξέλεγκτος και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Κασελλάκης στην Πάρο με το σκάφος του – Χλιδάτη προεκλογική εκστρατεία

Νέα ήθη στην πολιτική με τον αριστερό Στέφανο Κασσελάκη να φτάνει πριν από λίγο στο νησί της Πάρου με το σκάφος του. Ο πρόεδρος του...

ΣΥΡΙΖΑ: “Αυτογκόλ” με το …βάπτισμα

Εσωκομματική συζήτηση προέκυψε από τις δηλώσεις Κασσελάκη για το βάπτισμα του –όταν ανέφερε πως σχηματίστηκε σταυρός από το λάδι– και την κριτική που του...

Άλλαξε άποψη ο Γκλέτσος για τον Κασσελάκη: Απογοήτευση το παιδί

Άλλαξε εντελώς την άποψή του για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Απόστολος Γκλέτσος, όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις...

Οι Σαμαρικοί δίνουν γραμμή για δισταυρία Μπελέρη και Μουρούτη

Πληροφορίες ότι ο μηχανισμός του Αντώνη Σαμαρά σε όλη την Ελλάδα έχει αρχίσει να κινητοποιείται υπέρ της δισταυρίας Μπελέρη – Μουρούτη φτάνουν προς όλες τις πλευρές του πολιτικού ρεπορτάζ. Οι...

H επιβλητική μεζονέτα 250 τ.μ. του Κασσελάκη (βίντεο)

Το νέο σπίτι που αγόρασε στο Κολωνάκι άνοιξε στο Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο Στέφανος Κασσελάκης. Λίγο πριν την ζωντανή συνέντευξη στο LiveNews,...

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος… πυροβόλησε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και λίγες ώρες πριν τον πρώτο γύρο...

Ωστόσο το όνομά του… βρισκόταν κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αττικής. Ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε προβεί σε μία… αδιανόητη δήλωση...

Πόσους αστυνομικούς έχει ο Νατσιός για να λέει το Πάτερ Ημών με ασφάλεια;

Το κακό έχει παραγίνει με τους αστυνομικούς που κάνουν τους Μπάτλερ σε πολιτικά κόμματα και αρχηγούς αντί να βρίσκονται σε αστυνομικά τμήματα και στη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Φωτιά κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Μέγαρο...

Το Μαξίμου ανησυχεί για νέα υπόθεση Πάτση – Η σύσκεψη με τον Greenberg, το πολιτικό κόστος και η «μέθοδος» Πολάκη

Ο Π. Πολάκης κατονομάζει τον βουλευτή της ΝΔ Παναγή Καππάτο ως αποκλειστικό δικηγόρο εισπρακτικής...

Μαξίμου: Χάρηκαν με τις δημοσκοπήσεις – Απλή γρατζουνιά οι υποκλοπές

Στο Μαξίμου χάρηκαν με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η υπόθεση των υποκλοπών ήταν...

Το κρίσιμο δεκαήμερο του Μαξίμου: Η… μάχη στη Βουλή και η αναμονή των δημοσκοπήσεων

Σε ένα δύσβατο μονοπάτι καλείται να πορευθεί η κυβέρνηση, που δέχεται ασφυκτική πίεση από...