Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13 C
Athens

Μαυρογιαλούροι μέχρι… τελικής πτώσεως: Τα δίνουν όλα μπας και γλιτώσουν τη συντριβή!

Το τελευταίο της χαρτί παίζει η καταρρέουσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια της να γλιτώσει τη συντριβή στις Ευρωεκλογές.

Με δεδομένα τα δημοσκοπικά ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία οι προεκλογικές παροχές του Αλέξη Τσίπρα δεν επέφεραν σπουδαία αποτελέσματα για το κυβερνών κόμμα στην πρόθεση ψήφου, η Κυβέρνηση επιδίδεται σε μπαράζ πρόωρων πληρωμών, με στόχο να φτάσουν στην κάλπη οι συνταξιούχοι με την αίσθηση του γεμάτου πορτοφολιού.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου των 120 δόσεων, ακολούθησε καταιγίδα τροπολογιών – έξτρα «θετικών ρυθμίσεων» που περιλαμβάνουν από ειδικά επιδόματα στους φρουρούς των καταστημάτων κράτησης μέχρι βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού και τον ΕΝΦΙΑ.

Οι διατάξεις αυτές προστέθηκαν άρον άρον σε νομοσχέδιο για την «κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου».

Σήμερα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αναγγελίες πρόωρων πληρωμών με στόχο η πλειονότητα των συνταξιούχων να έχει πληρωθεί πριν και όχι μετά τις κάλπες:

Οι περισσότεροι λαμβάνουν τις συντάξεις τους την προτελευταία εργάσιμη κάθε μήνα. Όμως, οι συντάξεις του Ιουνίου θα πληρωθούν σχεδόν μία εβδομάδα νωρίτερα!

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο, νωρίτερα, ήτοι την Παρασκευή 24 Μαΐου και στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, την Τρίτη 28 Μαΐου. Δηλαδή οι συντάξεις θα δοθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ δύο ημέρες πριν τις κάλπες!

Έτσι, από την Παρασκευή 24 Μαΐου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου. Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

-Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου ημέρα Παρασκευή.

-Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου ημέρα Παρασκευή.

-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου ημέρα Τρίτη.

-Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου ημέρα Τρίτη.

-Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου ημέρα Πέμπτη.

-Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Ιουνίου ημέρα Τρίτη.

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα πληρωθούν στις 28 Μαΐου.

Τα υπόλοιπα Ασφάλιστα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 30 Μαΐου ημέρα Πέμπτη.

Μετά τις συντάξεις Ιουνίου, όμως, ανακοινώθηκε ότι και η λεγόμενη 13η σύνταξη που νομοθετήθηκε στις αρχές της εβδομάδας θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα το απόγευμα:

Αρχικά ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, είχε κάνει γνωστό ότι αυτή η παροχή θα δινόταν τη Δευτέρα, 20 Μαϊου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το μεικτό ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση τη μηνιαία κύρια σύνταξη, ως εξής:

α) Για ποσό έως και 500 ευρώ, σε ποσοστό 100%.

β) Για ποσό από 500,01 έως και 600 ευρώ, σε ποσοστό 70%.

γ) Για ποσό από 600,01 έως και 1.000 ευρώ, σε ποσοστό 50%.

δ) Για ποσό από 1.000,01 ευρώ και άνω, σε ποσοστό 30%.

Αν το ίδιο πρόσωπο δικαιούται περισσότερες από μία κύριες συντάξεις, το ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση το άθροισμά τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη, διότι όπως λένε και αναλυτές που ανήκουν...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...
ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Παπατζήδες μέχρι τελικής πτώσεως και με το αφορολόγητο (εικόνα)

«Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του», λέει ο λαός....