Με «αυτογκόλ» ο Βενιζέλος επιβεβαίωσε τις καταγγελίες Καμμένου

368
τσίπα, τσιπός,τσίπα,

«Αυτογκόλ» έβαλε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς η προσπάθειά του να εκθέσει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για τη Διαφθορά Δημήτρη Παπαγγελόπουλο του γύρισε μπούμερανγκ.

Ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είχε επαφές (και μάλιστα όχι μόνο μία) με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, ενώ την ίδια στιγμή επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου ότι συγγενικό του πρόσωπο (ο εξάδελφος της συζύγου του Αλέξανδρος Μπακατσέλος) έχει μετοχές στη Marfin.

«Τον κ. Βγενόπουλο δεν τον είχα συναντήσει ποτέ στη ζωή μου, τον συνάντησα τον Δεκέμβριο του 2014 στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν με επισκέφθηκε για να διαμαρτυρηθεί για το εξής ζήτημα: μια σλοβακική τράπεζα είχε προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Παγκόσμιας Τράπεζας κατά της μείωσης του ελληνικού χρέους με το κούρεμα των ομολόγων, και βασικός μέτοχος της τράπεζας αυτής ήταν μια κυπριακή εταιρία» είπε αρχικά και λίγο αργότερα αποκάλυψε και τη δεύτερη (καυτή) συνάντηση!

Διαβάστε επίσης:  Βρούτσης: Οι 19 θετικές διατάξεις του ασφαλιστικού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή

«Υστερα από έναν χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2015, μου ζήτησε να με ξαναδεί στο γραφείο μου επισήμως -αυτό ανακοινώθηκε στα μέσα ενημέρωσης- για τα θέματα δικαιοσύνης, λέγοντάς μου ότι ενημέρωσε επώνυμα και προβεβλημένα στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά και στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο της κυβέρνησης και μου είπε τις απόψεις του για διάφορα θέματα, τα οποία άπτονται του χώρου δικαιοσύνης».

Επίσης ισχυρίστηκε ότι δύο συναντήσεις δεν έχουν σχέση. «Επειδή υπήρξαν δύο επίσημες συναντήσεις, τόσα χρόνια μετά την εμφάνιση του κ. Βγενόπουλου στον δημόσιο βίο της χώρας, αυτό συνιστά σχέση μαζί μου;» αναρωτήθηκε χωρίς προφανώς να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της ομολογίας του