Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020
18.2 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1940.... Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Το «ΟΧΙ» των ελλήνων. Στις 3 π.μ. επιδίδεται από τον πρέσβη...

Με απώλειες το «αντίο» των ευρωαγορών στην εβδομάδα

Με αρνητικά πρόσημα τερμάτισαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να κάνουν διάλειμμα από το ανοδικό ράλι των προηγούμενων ημερών, στον απόηχο και των αδύναμων μακροοικονομικών μεγεθών της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε οριακά κατά 0,03% στις 6.909 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση κατά 0,44% στις 10.626 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες κατά 0,47% στις 4.488 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κινήθηκε πτωτικά κατά 1,25% στις 8.823 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 1,11% στις 16.452 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφάνισε απώλειες κατά 0,72% στις 345,34 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Sports Directs ενισχύθηκε κατά 5,54% χάρη στην τοποθέτηση του Μάικ Άσλεϊ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Άνοδο κατά 3,4% σημείωσε και η μετοχή της Bellway, μετά την αναβάθμιση της τιμής στόχου από την Credit Suisse.

Στην αγορά εμπορευμάτων (commodities), η τιμή του πετρελαίου κινείται έντονα πτωτικά, καθώς τα συμβόλαια WTI υποχωρούν κατά 2,94% στα 44,96 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 2,56% στα 46,43 δολάρια. Η τιμή του χρυσού παράλληλα, εμφανίζει απώλειες κατά 0,25% στα 1.341,40 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα διολισθαίνει κατά 0,85% στα 1,2963 δολάρια, ενώ το ευρώ σημειώνει κέρδη κατά 0,19% στα 1,1230 δολάρια. Από την πλευρά του, το ιαπωνικό γεν κινείται πτωτικά κατά 0,26% στα 100,99 γεν/δολάριο.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 διολίσθησε κατά 0,32% στις 16.754 μονάδες, με τον δείκτη Topix να υποχωρεί κατά 0,26%. Στην Αυστραλία παράλληλα, ο ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,02% στις 5.429 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε άνοδο κατά 0,11% στις 2.051 μονάδες.

Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη κινήθηκε πτωτικά κατά 0,15% στις 3.037 μονάδες και το χρηματιστήριο της Σένζεν κατά 0,45% στις 523,05 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ τέλος, ο Χανγκ Σενγκ κατέγραψε απώλειες κατά 0,13% στις 23.729 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 μηνών υποχώρησε τον Σεπτέμβριο, ο οικονομικός δείκτης ΡΜΙ στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης παραγωγής της Markit διολίσθησε στις 52,6 μονάδες έναντι 52,9 μονάδων τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές ανέμεναν οριακή πτώση στις 52,8 μονάδες. Σημειώνεται ότι οι επιδόσεις άνω των 50 μονάδων υποδηλώνουν την ανάπτυξη του κλάδου. Ο δείκτης εργοστασίων αντίθετα, αυξήθηκε στις 52,6 μονάδες έναντι 51,7 μονάδων τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης υπηρεσιών υποχώρησε στις 52,1 μονάδων έναντι 52,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η Deutsche Bank, καθώς η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας απουσιάζει από τη λίστα των πέντε κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών της Wall Street. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάταξη του think tank «Coalition», η Deutsche Bank, για πρώτη φορά από το 2008, βρίσκεται στην έκτη θέση, μένοντας εκτός των πρώτων πέντε θέσεων. Στην προηγούμενη αξιολόγηση, η γερμανική τράπεζα βρισκόταν στην πρώτη τριάδα, θέση την οποία ξεκίνησε να «χάνει» από τη στιγμή έναρξης του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.

Παράλληλα, την περικοπή τουλάχιστον 5.000 θέσεων εργασίας – αριθμός, ο οποίος αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού εργατικού της δυναμικού – εξετάζει η Commerzbank, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναδιάρθρωσής της. Το σχέδιο της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας αποσκοπεί στην επαναφορά της κερδοφορίας και στην αντιμετώπιση των αντίξοων συνθηκών λειτουργίας.

Τέλος, σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψε στο β’ τρίμηνο του 2016, η γαλλική οικονομία, καθώς το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαίο επίπεδο. Η αρχική εκτίμηση της γαλλικής στατιστικής αρχής προέβλεπε ότι το ΑΕΠ θα παρέμενε αμετάβλητο. Σημειώνεται ότι τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η ανάπτυξη της Γαλλίας διαμορφώθηκε στο 0,7% του ΑΕΠ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πρόγραμμα "Γέφυρα": 32.000 οι αιτήσεις συμμετοχής

Συντάξεις Νοεμβρίου: Γιατί δεν πληρώθηκαν χιλιάδες συνταξιούχοι – Αποκαθίσταται το πρόβλημα

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στην πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να μην δουν στους λογαριασμούς τους ούτε… ευρώ. Αρκετοί μάλιστα, έλαβαν...
Πώς επηρεάζει ο Κορωνοϊός την αγορά ακινήτων

Πώς επηρεάζει ο Κορωνοϊός την αγορά ακινήτων

Τους τρόπους με τους οποίους μια δικηγορική εταιρεία που παρέχει νομικές υπηρεσίες στην αγορά ακινήτων, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που δημιουργεί στο έργο...

Αναδρομικά: Νέο “κύμα” αγωγών από συνταξιούχους – Ποιοι και γιατί προσφεύγουν

Οι πληρωμές των αναδρομικών άρχισαν στους συνταξιούχους, όμως την ίδια ώρα πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν αγωγές για τα "κουτσουρεμένα" ποσά. Οι...
Ξεκίνησε η πίστωση συντάξεων και αναδρομικών στους λογαριασμούς των συνταξιούχων

Ξεκίνησε η πίστωση συντάξεων και αναδρομικών στους λογαριασμούς των συνταξιούχων

Ξεκίνησε η πίστωση συντάξεων και αναδρομικών στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 του μηνός.

Μειωμένα ενοίκια: Λάθη σε 200.000 δηλώσεις – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

Περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι κατά τους μήνες Μάρτιο – Αύγουστο 2020 υποχρεώθηκαν να εισπράξουν μειωμένα κατά 40% τα ενοίκια που...

Νέος Πτωχευτικός: Ποιοι και γιατί κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους – Οι “γκρίζες...

Στη Βουλή προς ψήφιση εισάγεται ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας σε εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1023/2013 και προβλέπει δύο ρυθμιστικές του ιδιωτικού...

Τα αναδρομικά για τις συντάξεις θανάτου, Συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΚΕΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα αναδρομικά για τις συντάξεις θανάτου, Συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΚΕΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για τα αναδρομικά και την...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
944ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μεγάλη Εβδομάδα: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων από την ΕΡΤ

Στις ιδιάζουσες συνθήκες που εορτάζεται φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα,...

Γιατί πρέπει να κάνεις σeξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα

Η επιστήμη έχει ακόμη ένα καλό λόγο να δουλέψεις παραπάνω την ερωτική...

Σας ενδιαφέρει: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σε ισχύ έχει τεθεί από την Πέμπτη το διευρυμένο ωράριο στα εμπορικά...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή