Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε η τροπολογία για τις offshore

40
Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής

Με 190 «ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την καθολική απαγόρευση πολιτικών από τη συμμετοχή σε offshore.

Συνολικά ψήφισαν 197 βουλευτές, «παρών» δήλωσαν 7 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζε η ΝΔ, που το πρωί είχε καταγγείλει την κυβέρνηση ότι «αμνηστεύει ποινικά αδικήματα με τον προηγούμενο ψηφισμένο νόμο».

Προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής το Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, με αφορμή την δήλωση του κ Θεοδωράκη ότι «οι βασικότεροι συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλουπου που είναι στη φυλακή είναι στελέχη της κυβέρνησης, είτε σε υπουργικές θέσεις, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στο γραφείο του πρωθυπουργού».

Διαβάστε επίσης:  Καμμένος από την Κύπρο: Περιμένω το συντομότερο δυνατό να τελειώσει η ομηρία των Ελλήνων αξιωματικών

«Είναι συκοφαντία όσα λέει ο κ. Θεοδωράκης», δεν έχω τίποτα άλλο να πω, λυπάμαι για εσάς, τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε να διαγραφεί η επίμαχη φράση του κ. Θεοδωράκη από τα πρακτικά, γιατί είναι προσβλητική και δεν συμπληρώνεται από συγκεκριμένα στοιχεία.