Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

“Με πήρε στον τάφο μαζί του”: Η αντίδραση του Γιάννη Παπαμιχαήλ όταν έμαθε για την διαθήκη του πατέρα του, Δημήτρη!


Άγνωστες πτυχές από την διαθήκη που συζητήθηκε όσο καμία άλλη!

O Γιάννης Παπαμιχαήλ πήρε τ’ όπλο του! Ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ έδωσε «στίγμα» μέσω Διαδικτύου πως περνάει μια χαρά και είναι ευτυχισμένος.

Με την πρόσφατη ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook δεν ήθελε να ανακοινώσει επί της ουσίας την ψυχική του ευφορία, αλλά να κουνήσει το δάχτυλο σε όλους όσοι τον επιβουλεύονται, απειλώντας για άλλη μια φορά με μηνύσεις εναντίον εκείνων που πιάνουν στο στόμα τους το όνομά του. «Γράφονται και λέγονται απίστευτα πράγματα για μένα. Πραγματικά δεν ξέρω σε ποιον να πρωτοκάνω μήνυση. Η πραγματικότητα είναι μία: Ζω μια χαρά, περνάω καλά, έχω τους φίλους μου, και -το κυριότερο- είμαι πολύ καλά στην υγεία μου. Μην ακούτε την κάθε σαχλαμάρα που λέγεται ή γράφεται. Τα άτομα αυτά δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και διαβάλλουν τις ζωές επώνυμων ανθρώπων. Αυτά, να είστε όλοι καλά».

Αυτή τη φορά το μοναχοπαίδι της μεγάλης ηθοποιού και του αείμνηστου ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου μπήκε στον κόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να δώσει την εικόνα του ευδαίμονος, θέλοντας έτσι να κοπάσει τον ντόρο που ξέσπασε μετά την αποκάλυψη της Άννας Φόνσου πως στο παρελθόν τού είχε προτείνει φιλοξενία στο «Σπίτι του Ηθοποιού», όπως ανέφερε στην τηλεοπτική της συνέντευξη. «Το ότι τον Γιάννη πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι είναι γεγονός. Εγώ του έχω προτείνει να έρθει κι εδώ να μείνει. Μην ξεχνάς ότι το παιδί αυτό έχει μεγαλώσει σαν βασιλιάς. Να μην έχει ανέσεις τον πειράζει» είχε πει.

Ο μοναδικός κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας της εθνικής μας σταρ επιθυμεί να μην ακούγονται τέτοιες δραματικές ιστορίες γύρω από το όνομά του. Μεγάλωσε, ωρίμασε, έκοψε τις τρέλες του παρελθόντος και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να λειάνει την εικόνα, τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τις κακές επαγγελματικές του επιλογές που τον οδήγησαν στον πάτο ενός βαρελιού άδειου χωρίς κανένας να τείνει χέρι βοήθειας. Ήταν η εποχή που τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων φιλοξενούσαν με σκληρούς τίτλους την αποκλήρωσή του από τον διάσημο μπαμπά του, ο οποίος ούτε την τελευταία στιγμή έδωσε στον μοναχογιό του άφεση των εφηβικών του αμαρτιών.

Η παιδική ηλικία του Γιάννη

Ο Γιαννάκης, όπως τον αποκαλούσε η λαμπερή Αλίκη, μεγάλωσε σαν βασιλόπουλο. Παιδί χωρισμένων γονιών, δεν έδειξε ποτέ πως είχε πρόβλημα με αυτό, άλλωστε αδυναμία είχε στη μαμά του και με αυτήν έμεναν στο διαμέρισμα της Στησιχόρου έχοντας τη γιαγιά κοντά τους. Ο Παπαμιχαήλ junior πήγε στα καλύτερα σχολεία, έμαθε ξένες γλώσσες, πιάνο, αλλά η καθημερινή απουσία της ξανθιάς νεράιδάς του από το σπίτι τον πλήγωνε.

Φώτα, φλας, συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις, όλος ο κόσμος μεθούσε να μαθαίνει πόσο μεγάλωσε ο Γιάννης, τι ρούχα φορούσε, σε ποιον χαμογέλασε. Οι περισσότεροι θα σκέφτονταν πόσο τυχερό παιδάκι ήταν που γεννήθηκε με «λεζάντα», αλλά αυτό ήταν το φαινομενικό. Ο Γιάννης ήταν κακομαθημένος, αλλά αυτό δεν θα άλλαζε μέχρι και τις επόμενες δεκαετίες της ζωής του, αφού η Αλίκη κάλυπτε με δώρα, παιχνίδια και καλοκαιρινές διακοπές στο εξοχικό της στον Θεολόγο τα κενά της αγκαλιάς που δεν προλάβαινε να του προσφέρει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Όταν ήρθε στη ζωή ο Γιάννης, η Βουγιουκλάκη έγραφε πλέον ιστορία. Ήταν ήδη η μεγαλύτερη σταρ όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Τον συγκλόνισε ο θάνατος της Αλίκης

Ο θάνατος της μητέρας του τον συγκλόνισε. Μπορεί να μην είχαν τη σχέση που θα ήθελε, την ολοκληρωμένη, όπως προαναφέραμε, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της μεγάλης μας ηθοποιού, ωστόσο εκείνη φρόντιζε να του κάνει ευτυχισμένη τη ζωή με άλλους τρόπους. Η Αλίκη τον υπεραγαπούσε. Επειδή, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα έξυπνη γυναίκα και επειδή ένιωθε ότι δεν βρισκόταν κοντά στο παιδί στον βαθμό που την είχε ανάγκη, «εξαγόραζε» την απουσία της με υλικά αγαθά. Πίστευε ότι με το να εκπληρώνει κάθε επιθυμία του Γιάννη έκανε το σωστό. Αποκορύφωμα τα αστρονομικά ποσά που φέρεται να του έστελνε στη Βοστόνη όταν ο Γιάννης αποφάσισε να γίνει μουσικός.

Για τον Γιάννη Παπαμιχαήλ η Αλίκη ήταν τα πάντα. Το τελευταίο του μήνυμα στα social media με αφορμή τα 22 χρόνια από τον θάνατο της Αλίκης (23 Ιουλίου) λέει πολλά. Ανέβασε μια φωτογραφία από το μνημόσυνο για την αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιό, γράφοντας: «Πέρασαν 22 χρόνια… Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, θα είσαι πάντα ανάμεσά μας».

Τα λάθη για τα οποία έχει μετανιώσει

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ δεν έχει διστάσει να μιλήσει και για αυτά. Για τα λάθη του παρελθόντος και για αποφάσεις που δεν έπρεπε να έχει πάρει. Μία από αυτές ήταν και η απόφασή του να πουλήσει το εξοχικό της μητέρας του στον Θεολόγο: «Εγώ δεν είπα ότι δεν έκανα λάθη στη ζωή μου. Έκανα λάθη και τα έχω μετανιώσει. Έκανα φιλίες οι οποίες με εκμεταλλεύτηκαν, έκανα σχέσεις που με εκμεταλλεύτηκαν. Σε κάποια πράγματα φταίω κι εγώ. Εντάξει, δεν μπορώ να το αλλάξω, αλλά προσπαθώ από εδώ και πέρα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Έχω μετανιώσει για τις αποφάσεις μου να πουλήσω κάποια σπίτια, το εξοχικό… Αλλά τώρα δεν μπορώ να το αλλάξω, προχωράει η ζωή, συνεχίζουμε!». Τότε μάλιστα ανέφερε πως θα ήθελε και να δημιουργήσει οικογένεια.

Η περιπέτειά του με τα ναρκωτικά

Λίγα χρόνια πριν είχε παραδεχθεί και τη μεγάλη του περιπέτεια με τα ναρκωτικά, μιλώντας για τον αγώνα που είναι διατεθειμένος να κάνει με όλες του τις δυνάμεις για την καταπολέμηση της μάστιγας του λευκού θανάτου. «Είχα φτάσει στο σημείο να ξυπνάω και αντί για καφέ να κάνω κοκαΐνη» είχε εξομολογηθεί εκείνη την εποχή ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και μίλησε για τη μάχη του να απεξαρτηθεί από τις ουσίες.

Ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ βυθίστηκε στον κόσμο των ναρκωτικών το 1996, μετά τον θάνατο της μητέρας του. «Δεν μπορούσα να αντέξω την πίεση από τον χαμό της» λέει και αποκαλύπτει πως είχε δοκιμάσει ουσίες την περίοδο που σπούδαζε στην Αμερική.

Ο πατέρας του γνώριζε το πρόβλημα, αλλά -όπως αναφέρει ο Γιάννης- δεν ένιωσε τη στήριξή του. «Άγγιξα την απόλυτη μοναξιά, ένιωσα την απόλυτη εγκατάλειψη» ξεσπά και προσθέτει πως πάντα επιδίωκε να έχει καλές σχέσεις με τον πατέρα του, αλλά ήταν δύο διαφορετικοί χαρακτήρες που ο ένας δεν μπορούσε να πλησιάσει τον άλλον.
Μετά από αρκετές περιπέτειες με την υγεία του, ο Γιάννης αποφάσισε να σταματήσει τα ναρκωτικά: «Είπα “φτάνει”, και αυτή τη φορά το εννοούσα». Περιπέτειες, όμως, είχε και με απειλητικά μηνύματα. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2008, την περίοδο που «χάθηκε» ο Νίκος Σεργιανόπουλος, ο Γιάννης δεχόταν απειλές από έναν ντίλερ και η Αστυνομία αναζητούσε τυχόν σχέση ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις. Τότε συνελήφθη γιατί βρέθηκε με ναρκωτικά και όπλο χωρίς άδεια.

Καλή η Μπισαράκη στην αρχή, αλλά…

Το τέλος της ιστορίας με την Μπισαράκη δεν ήταν καλό. Με ένα κείμενο στο Facebook ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα στην πρώην του Βασιλική Μπισαράκη, δηλώνοντας μάλιστα κατάφωρα προσβεβλημένος από εκείνη, αλλά και από τα Μέσα Ενημέρωσης.

«Πολύ σύντομα θα καταθέσω αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της Βασιλικής Μπισαράκη του Αντωνίου για τα ακόλουθα αδικήματα: προσβολή και μείωση προσωπικότητας της Αλίκης Βουγιουκλάκη… (προσβολή νεκρού). Η κυρία Μπισαράκη… έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις που δηλώνει ότι “στο δρόμο με φωνάζουν Αλίκη”. Αρκεί να γράψετε στο Google “στο δρόμο με φωνάζουν Αλίκη” και θα εμφανιστεί το όνομα Βασιλική Μπισαράκη! Τέλος, αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα για προσβολή και κατάφωρη μείωση της προσωπικότητάς μου. Δεν δέχομαι να γράφεται στα ΜΜΕ “η πρώην του Παπαμιχαήλ στην παράσταση τάδε”. Όνομα δεν έχει το εν λόγω άτομο; Φυσικά έχω και άλλα στοιχεία που θα τα καταθέσω στις αρμόδιες αρχές. Καλό μεσημέρι…» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Η σχέση με τον πατέρα του και ο θάνατός του

Εκτός από τη μάχη με τα ναρκωτικά, όμως, ο Γιάννης είχε να αντιμετωπίσει και το θέμα της κληρονομιάς του πατέρα του. «Με διέλυσε, με πήρε στον τάφο μαζί του» λέει ο ίδιος και τονίζει πως θα διεκδικήσει όσα του ανήκουν, ενώ κατηγορεί την ξαδέρφη του, Έλενα Παπαμιχαήλ, ότι του «έφαγε» 35 εκατομμύρια. Ζητούσε, όπως τονίζει, βοήθεια από τον πατέρα του κι εκείνος τού γύρισε την πλάτη. Τον θεώρησε «μίασμα» και του έδωσε «πικρό ποτήρι για να πιει», οδηγώντας τον σε «λούκι αυτοκτονίας».

Η Αλίκη τού άφησε τα πάντα, και το «λεβεντόπαιδο» τίποτα

Ο γιος της «Μανταλένας» και του «λεβεντόπαιδου» πήρε βαριά και μεγάλη κληρονομιά από την «εθνική σταρ» Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η Αλίκη έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου του ’96, αφήνοντας, όπως ακουγόταν τότε, ενάμισι δισεκατομμύριο δραχμές στον Γιαννάκη της. Εκτός από αυτά, η Αλίκη είχε αφήσει στο παιδί της -για το οποίο τον Ιούνιο του ’69 όταν το γέννησε είπε «Είναι σαν να μου χαρίζουν όλο τον κόσμο!»- το ιστορικό διαμέρισμα όπου έμενε η ίδια στην οδό Στησιχόρου, το εξοχικό της στον Θεολόγο και άλλα ακίνητα. Όλο το βιος της το άφησε σε εκείνον.

Ωστόσο, ο ίδιος το ’97 βρίσκει αγοραστή για το εν λόγω διαμέρισμα και γίνεται στόχος (κακεντρεχών) σχολίων, ενώ λίγο αργότερα προχωρεί στην πώληση του στούντιο που διατηρούσε στον πάνω όροφο.

Το ’99 πουλάει καταστήματα στο κέντρο τα οποία κληρονόμησε από εκείνη. Όπως ακουγόταν τότε και επιβεβαιώθηκε αργότερα, αυτή η κίνηση έκανε τα αίματα να ανάψουν ανάμεσα στον Γιάννη και στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Τον Αύγουστο του 2001 έρχεται η κίνηση-ματ, όπως τη χαρακτήριζαν άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, από την πλευρά του Γιάννη. Αποφασίζει να πουλήσει το πολυτελές εξοχικό (και καταφύγιο) της Αλίκης στον Θεολόγο. Από τότε οι σχέσεις πατέρα και γιου μπαίνουν οριστικά στον πάγο…

Στο μεταξύ, ο Γιάννης έχει ήδη αγοράσει στούντιο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, αλλά μένει με ενοίκιο σε ένα lux σπίτι στο Ψυχικό – εκεί μάλιστα διέμενε έως τις αρχές Οκτωβρίου του 2007.

Τον Αύγουστο του 2004 ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ φεύγει από τη ζωή. Έκτοτε, πολλοί βάζουν στην «πυρά» τον Γιάννη Παπαμιχαήλ, καθώς αποκληρώνεται από τον πατέρα του.

Οι διαθήκες του πατέρα του

Στην πρώτη διαθήκη ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποφασίζει να διαθέσει ολόκληρη την περιουσία του στη δημιουργία ιδρύματος που θα φέρει το όνομά του, κάτι όμως που αναιρείται από τη δεύτερή του διαθήκη, η οποία τελικά είναι και αυτή που θα ισχύσει. Στη δεύτερη διαθήκη λοιπόν του Παπαμιχαήλ αναφέρεται: «Αποκηρύττω την πρώτη μου διαθήκη, εκτός από το σκέλος που αφορά τον υιό μου Γιάννη». Έτσι, η πρώτη ακυρώνεται και στη δεύτερη πλέον, την οποία ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ συνέταξε λίγο καιρό πριν από τον θάνατό του, αφήνει την περιουσία του στους φυσικούς του κληρονόμους, ενώ ο γιος του για δεύτερη φορά αποκληρώνεται.

Σημειώνουμε πως τη δεύτερη διαθήκη βρήκε ο αγαπημένος ανιψιός του αξέχαστου ηθοποιού, Γιώργος, λίγους μήνες μετά τον θάνατό του, σε ένα σωρό από έγγραφα του αείμνηστου.

Μέχρι να ανακαλυφθεί όμως η δεύτερη διαθήκη, ο Γιάννης έχει προσβάλει την πρώτη. Ποιοι τελικά (και σύμφωνα πάντα με τη δεύτερη διαθήκη) κληρονομούν τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ; Η αδελφή του Γιάννη Παπαμιχαήλ, ο ετεροθαλής αδελφός του Στέλιος και τα έξι ανίψια του.

Αυτό ήταν που τον «τελείωσε». Αυτό ήταν η «αρχή του τέλους»…

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Μελέτη αποχαιρέτησε κοινό και συνεργάτες

Χωρίς την Ελεονώρα Μελέτη ξεκίνησε σήμερα το «MEGA Καλημέρα». Η αγαπημένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του MEGA, όπως είναι γνωστό, έχει θέσει υποψηφιότητα για τις...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-4-2024

Ο Τύπος της Πέμπτης 18/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Αντιπυραυλικός θόλος" στα σχέδια του Δένδια!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΜΑΧΑΙΡΙΑ στα εθνικά συμφέροντα" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ "Ζωντανό" το 11μηνο" ΕΣΤΙΑ: "Κοσσυφοπέδιο:...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023

Ο Τύπος της Δευτέρας 15/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίγος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ!" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΡΟΜΟΥ" ΕΣΤΙΑ: "Πρώτη φορά Έλλην Υπουργός Εξωτερικών προλέγει...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023

Ο Τύπος της Κυριακής 14/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες οικοδομής ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Πώς τα 50 ευρώ έγιναν 37 Real...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 13-4-2024

Ο Τύπος του Σαββάτου 13/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 13-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις στην Υγεία για κάποιους που χρειάζονται ένσημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι τιμές ακινήτων ανά περιοχή ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μειώσεις ΕΝΦΙΑ με...

Ήθελε να γίνει το ελληνικό Fame: Η σειρά που σήμερα θυμούνται ελάχιστοι είχε κολλητικό...

Τη χρονιά που ξεκινούσε το Friends στις ΗΠΑ, η Ελλάδα είχε τη δική της πρόταση νεανικής σειράς. Ήταν 30 χρόνια πριν, στο μακρινό 1994 όταν...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 12-4-2024

Ο Τύπος της Παρασκευής 12/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 12-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Επίδειξη πλούτου απο Κασσελάκη και όνειρα τρελά!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο ΑΔΩΝΙΣ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα 8 SOS στον νέο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εκδόθηκε πραγματικό ένταλμα σύλληψης: Η μέρα που Βέγγος-Παπαμιχαήλ «δολοφόνησαν» τον συμπρωταγωνιστή τους

Αρχικά, ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα. Μετά, τον έστησαν στον τοίχο και πάτησαν την...

«Ντροπή τους τέτοια ασέβεια»: Ο καλύτερος ρόλος της καριέρας του Παπαμιχαήλ που γιούχαραν άγρια οι θεατές

Για την «Φίνος Φιλμ » η ταινία «Παπαφλέσσας» ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Κυριολεκτικά, κιόλας,...

Στη δημοσιότητα η διαθήκη του Καβαλιέρε: Τι αφήνει στους κληρονόμους του

Στη δημοσιότητα έδωσε το ιταλικό πρακτορείο ANSA το περιεχόμενο της διαθήκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα...

Μπερλουσκόνι: “Θρίλερ” με την διαθήκη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η οικογένεια Μπερλουσκόνι αποφάσισε να περιμένει πρώτα την αυριανή ...