Με ποιους θα συνεργαστεί ο Βαρουφάκης για το Ελληνικό κοινοβούλιο;

46
Με ποιους θα συνεργαστεί ο Βαρουφάκης για το Ελληνικό κοινοβούλιο;

Μετά το 3% που πήρε στις ευρωεκλογές ο Γιάνης Βαρουφάκης απηύθυνε κάλεσμα σε συμπόρευση εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Παρότι ο κ. Βαρουφάκης απέφυγε συνειδητά να μιλήσει ονομαστικά για τα κόμματα στα οποία απευθύνεται αυτό το κάλεσμα οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης ρώτησαν επίμονα για το αν αυτό αφορά στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Το κάλεσμα μας δεν αφορά σε συμπράξεις κορυφής ούτε σε συμφωνίες διανομής θέσεων. Σέβομαι τις θέσεις τις ΛΑΕ αλλά διαφωνώ. Διαφωνώ με τη ΛΑΕ γιατί διαφωνώ με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Υπάρχει διαφορά προσέγγισης. Η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων είναι ιερός στόχος… Δεν είμαι υπέρ του Grexit όπως δεν ήμουν υπέρ του Brexit. Εμείς είμαστε Ευρωπαίοι διεθνιστές. Θα έπρεπε να μην έχουμε μπει στο ευρώ με τον τρόπο που μπήκαμε. Η έξοδος από το ευρώ θα έχει κόστος…. Θα θέλαμε να μείνουνε στο ευρώ αλλά με τους όρους που θέτουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα μας».

Διαβάστε επίσης:  Σε επαγρύπνηση οι Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι να λήξει η Navtex - Τα σημάδια αποκλιμάκωσης και τα τουρκικά "παιχνίδια" στο Twitter