Με πολλά εμπόδια διεξάγεται η κυκλοφορία στο νομό Τρικάλων – Χωρίς φορτηγά η Εγνατία

63
Καιρός: Χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής την Κυριακή

Με πολλά εμπόδια διεξάγεται η κυκλοφορία στο νομό Τρικάλων. Την ίδια στιγμή έχει εκδοθεί απαγορευτικό στα μεγάλα φορτηγά στην Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλίας, έως τις 08.00 το πρωί της Πέμπτης απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κλπ) και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, ως ακολούθως:

στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων, από το 28ο χλμ. (κόμβος Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. (κόμβος Παναγίας-είσοδος Εγνατίας Οδού).

στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Γρεβενών, από το 1ο χλμ. (κόμβος Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ.
Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από το 35ο χλμ έως το 58χλμ.

Παράλληλα, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού,  διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας:

στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων, από το 28ο χλμ. (κόμβος Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. (κόμβος Παναγίας – είσοδος Εγνατίας Οδού).
στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Γρεβενών, από το 1ο χλμ. (κόμβος Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ.
στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Άρτας, από το 23ο χλμ. (διασταύρωση Πύλης – Μεσοχώρας) έως το 75ο χλμ (Γέφυρα Αλεξίου).
στην Επαρχιακή Οδό Πύλης – Μεσοχώρας, από το 1ο χλμ (Έξοδος Πύλης) έως το 55ο χλμ (Μεσοχώρα).
στην Επαρχιακή Οδό Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από το 11ο χλμ έως το 35ο χλμ.
στην Επαρχιακή Οδό Καλαμπάκας – Χρυσομηλιάς, από το 11ο χλμ έως το 40ο χλμ.στην Επαρχιακή Οδό Θεόπετρας – Κονίσκου – Μαυρελίου, από το 16ο χλμ έως το 40ο χλμ και
στο λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο ορεινών τοπικών κοινοτήτων δήμων Καλαμπάκας και Πύλης.

Αργά το βράδυ της τετάρτης η αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απαγορευτικό στην κίνηση των φορτηγών και λεωφορείων πάνω από 3,5 τόνους κατά μήκος της Εγνατίας οδού, από τον κόμβο της Σιάτιστας στην Κοζάνη έως τον Κόμβο του Κατσικά στα Ιωάννινα.

Διαβάστε επίσης:  ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ - «Τουρισμός για Όλους»: Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις

Απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών και λεωφορείων ισχύει και από το 1ο έως το 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού Γρεβενών – Τρικάλων. Η απαγόρευση ισχύει έως και τις 08:00 το πρωί της Πέμπτης.

Η πρόβλεψη που υπάρχει από την Πολιτική Προστασία, είναι ότι η χιονόπτωση κατά την διάρκεια της νύκτας θα είναι σφοδρή και για λόγους ασφαλείας συνεργεία της τροχαίας που βρίσκονται επί ποδός, από αργά το απόγευμα, σταματούν τα μεγάλα οχήματα στον κόμβο της Σιάτιστας, στις εξόδους των Γρεβενών, αλλά και στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Εγνατίας οδού, κινούνται συνεχώς καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 130 χλμ. από την Κοζάνη έως τα Ιωάννινα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτή την οδό για τα αυτοκίνητα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά:

– από το 23ο χλμ. έως 34ο χλμ. της επαρχιακής Οδού ΚαστοριάςΑμυνταίου,

– από το 18ο χλμ. έως 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού ΚαστοριάςΦλώρινας (μέσω Βιτσίου),

-από το 28ο χλμ. έως 55ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) .

– από το 12ο χλμ. έως 24ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας Βλάστης.

Τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων από το 4ο έως το 18ο χλμ. κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού ΦλώριναςΘεσσαλονίκης, έχει διακοπεί λόγω καταστροφής του οδοστρώματος και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.