Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
15.2 C
Athens

Με πυξίδα τη μιζέρια…

Όπως αναφέρει εγκύκλιος του χειρότερου και εμμονικότερου υπουργού Παιδείας που πέρασε ποτέ, του κ. Γαβρόγλου, καταργούνται σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό για να μην αδικηθούν μαθητές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, «οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων».

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν καταργηθεί οι μετακινήσεις μαθητών στα πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με την αιτιολογία ότι κάποιοι μαθητές αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε αυτά τα ταξίδια.

Το υπουργείο επιτρέπει τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας όπου θα είχαν τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.

Ανεξαρτήτως αν όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό έχουν κι εκπαιδευτικό χαρακτήρα, πρόκειται για μια εξωφρενική απόφαση. Είναι γνωστό ότι πολλές εκδρομές γίνονται απλά για διασκέδαση σε μια ξένη χώρα. Πολλές όμως έχουν και πολλά στοιχεία μόρφωσης, γνώσης των ιδιαιτεροτήτων των ξένων κρατών, του πολιτισμού τους, της κουλτούρας τους κ.λπ. Κι έρχεται το υπουργείο για να κόψει αυτήν τη δυνατότητα η οποία για να λέμε την αλήθεια κατά κύριο λόγο αφορά στα ιδιωτικά σχολεία. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα για μια εκδρομή στο εξωτερικό, χωρίς να λείπουν και τα δημόσια σχολεία που πηγαίνουν εκτός Ελλάδας.

Αν τελικά ισχύει η απαγόρευση και αν ισχύει και το σκεπτικό της απόφασης τότε έχουμε πράγματι να κάνουμε με πολιτικούς σαλτιμπάγκους, ανίκανους και ιδεοληπτικούς.

Ο Γαβρόγλου, αφού έλυσε όλα τα προβλήματα στην παιδεία, αφού κατήργησε οτιδήποτε ελληνικό και θρησκευτικό, καταπιάνεται τώρα και με το ακανθώδες ζήτημα των σχολικών εκδρομών. Και τι λέει; Να τις καταργήσουμε προκειμένου κάποια παιδιά που δεν έχουν λεφτά να συμμετάσχουν, να μην αισθάνονται κατώτερα, να μην αδικούνται. Είναι η κλασική… αριστερή αντίληψη που λέει ότι όλα πρέπει να ισοπεδωθούν. Ότι η ανάπτυξη, η πρόοδος, η καλυτέρευση της ζωής δεν μπορεί να γίνεται προς τα πάνω αλλά προς τα κάτω.

Οι τύποι αυτοί έχουν μάθει στην μετριότητα. Δεν αγαπούν την αριστεία, δεν θέλουν να ξεχωρίζει κανείς αλλά όλοι να είναι ίδιοι. Όχι καλύτεροι αλλά χειρότεροι αρκεί να είναι ίδιοι.

Ο αιώνιος φοιτητής δεν πρέπει να πεταχτεί έξω από το πανεπιστήμιο γιατί θα αδικηθεί. Μένει εκεί και τον ταΐζουμε, τον ποτίζουμε και τον μορφώνουμε σε βάρος των άλλων φοιτητών.

Ο δημόσιος υπάλληλος δεν πρέπει να αξιολογείται αλλά πρέπει να παραμένει στάσιμος για να μην ξεχωρίσει. Κι αυτόν τον πληρώνουμε, ακόμη κι αν είναι άχρηστος.

Ο επιχειρηματίας που ξεχωρίζει δεν πρέπει να το κάνει αυτό. Πρέπει να τον ισοπεδώσουμε για να γίνει ίδιος με τους υπόλοιπους.

Κι ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, πρέπει να είναι με πατημένο το κεφάλι στη λάσπη, δεν πρέπει να ξεχωρίζει κανείς.

Σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας έρχονται οι διάφοροι αμόρφωτοι Καρανίκες και κάνουν μια κοινωνία flat, όπου όλα είναι επίπεδα.

Στην περίπτωση των εκδρομών τι έκαναν; Απαγόρευσαν τα πάντα αντί να βρουν άλλες λύσεις για τους μη έχοντες. Π.χ. θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προγράμματα και κίνητρα ώστε τα παιδιά να αλληλοβοηθιούνται και όλοι μαζί να περνάνε καλά. Θα μπορούσε ακόμη και το ίδιο το κράτος να συνεισφέρει στους μαθητές που δεν έχουν χρήματα. Όχι ελεημοσύνη αλλά βοήθεια για να μάθουν κάτι πέρα από τη χώρα τους.

Όμως, τα ανθρωπάκια που μας κυβερνούν θέλουν μια κλειστή, ισοπεδωμένη, φοβισμένη κοινωνία που δεν θα έχει ανοικτά παράθυρα, δεν θα αναζητά νέους ορίζοντες. Νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό, με το να ισοπεδώνουν τους πολίτες προς τα κάτω κι όχι να τους δίνουν κίνητρο προόδου, θα τους καταστήσουν πρόβατα που θα συνεχίσουν να τρώνε τον σανό τους.

Αυτή την κακομοιριά της… αριστεράς πρέπει να πολεμήσουμε ώστε να μη γίνει μελλοντική ζημιά στην πατρίδα μας.

antinews

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιατί «μυρίζει» εκλογές: Τρεις λόγοι που μπορεί να επισπεύσουν τις κάλπες

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η πολιτική επικαιρότητα και η κυβέρνηση ξεδιπλώνει το αφήγημα με το οποίο θα φτάσει μέχρι τις κάλπες. Το ακριβές timing...
Mπακογιάννη: Πανέξυπνος ο Ερντογάν, αλλά έρχεται το τέλος

Πλειστηριασμοί: Η Ντόρα ανησυχεί για το “εκλογικό κόστος” το Μαξίμου αναζητεί λύση

Οι πρόσφατες ακραίες εικόνες με τη βίαιη εισβολή στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η οποία έχασε τη μοναδική κατοικία της λόγω χρεών, κυριάρχησαν...
Ο Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ

Το έμαθαν το ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ! Τσίπρας: “Θα έχουμε ΑΡΝΗΤΕΣ κλιματικής αλλαγής, όπως με την πανδημία”,...

Παντού αρνητές και σε λίγο και…”ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ”… Οποιοσδήποτε αμφισβητεί αυτά που λένε οι “μεγάλοι ειδικοί” της εποχής βαπτίζεται ήδη με χαρακτηριστική ευκολία “ΑΡΝΗΤΗΣ”. Ξεκίνησε με...

Ξεφτίλισαν τους κατσαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ δύο υγειονομικοί: «Δεχτήκατε να βρίσκονται 7.500 εργαζόμενοι απλήρωτοι για...

Δύο υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή στην Καρδίτσα ξεφτίλισαν στην κυριολεξία την συγκέντρωση που είχαν τα κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπροσώπους τους σε...

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ….«Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες»!

«Χρησμός» Κώστα Καραμανλή από τη Λάρισα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» , εκδόσεις Λιβάνη. Όταν στο...

«Κάτι τρέχει» στη σχέση Μητσοτάκη-Χατζηδάκη…

Δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι το ρεπορτάζ της «Εστίας» για τον κορυφαίο υπουργό στον οποίο φέρεται να παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Που χάλασε η φιλία και γίνανε εχθροί…ποιος έριξε ποιον; – Σύρραξη Μητσοτάκη με Μαρινάκη

"Δεν θα συρθώ σε εκλογές από εκβιαστές" – "Αλλάζω τις καταστάσεις όταν πρέπει"... Mε την φράση «Υποχρεώσή μου είναι να οδηγήσω τη χώρα με σταθερότητα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,237ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Ένας οδηγός αισιοδοξίας, αντίδοτο στη μιζέρια της καθημερινότητας

Το τελευταίο διάστημα, η καθημερινότητα όλων μας έχει κατακλυστεί από έννοιες, λέξεις κι εντέλει...

Η μετάνοια έχει αρχοντιά όχι μιζέρια

Έχεις κάνει ένα λάθος. Το ότι το κατάλαβες είναι πολύ καλό. Μην το παιδεύεις όμως...

SOS: «Χαλάει» η πυξίδα της γης

Ο μαγνητικός βόρειος πόλος της Γης, στον οποίο βασίζονται οι πλοηγοί εδώ και αιώνες...

Η μετάνοια έχει αρχοντιά όχι μιζέρια

Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος Έχεις κάνει ένα λάθος. Το ότι το κατάλαβες είναι πολύ καλό. Μην...
Προηγούμενο άρθροΠοιά καλή χρονιά;….
Επόμενο άρθροΠου’ ναι η μπάλα;