Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13.4 C
Athens

Με το isyriza.gr να «βουλιάζει» στην ανυπαρξία, ο Τσίπρας επενδύει στους μπαχαλάκηδες και στον διχαστικό λόγο για να σωθεί

H ανυπαρξία αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στη μεταμνημονιακή εποχή ,δρομολογεί την
εργαλειοποίηση του δόγματος ασφάλειας που υπερασπίζεται η Νέα Δημοκρατία και η οποία είναι ολαφάνερο ότι αποδίδει καρπούς αλλά και πόντους εμπιστοσύνης στην ΕΛ.ΑΣ..

Πέντε, σχεδόν, μήνες, από τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να μιλά για ακροδεξιά διολίσθηση” και για κανονικότητα της “συντήρησης και της οπισθοδρόμησης”, πατώντας, κυρίως, σε ενέργειες της παρούσας κυβέρνησης που αφορούν το επιχειρησιακό της Ελληνικής Αστυνομίας, βάζοντας σπόρους για την καλλιέργεια ενός δημόσιου λόγου που πάλι έχει διχαστικά χαρακτηριστικά.

Με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα, όπως φάνηκε και από τη συμμετοχή του στην πορεία για το Πολυτεχνείο, ο ΣΥΡΙΖΑ “φωνάζει” για δόγμα “νόμος και τάξη” και προσπαθεί να πάρει πίσω το ακροατήριο του, ανεβάζοντας ψηλά το ιδεολογικό πρόσημο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αντιπολιτευτική στάση θα επικεντρώνεται στα περί εισβολής των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, σε επιθέσεις στους φοιτητές, για εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφους (με αφορμή την ταινία «Τζόκερ») και για εισβολή αστυνομικών σε κέντρο διασκέδασης κλπ.

Από την άλλη, η κυβέρνηση της ΝΔ, για το δικό της ακροατήριο, διατηρεί την κόντρα υπερασπιζόμενη το δόγμα ασφάλεια και τη κανονικότητα που έχει υποσχεθεί σε πανεπιστήμια κλπ.

Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ, “έχτισε” και τη νέα του καμπάνια, για να προσελκύσει μέλη στην πλατφόρμα isyriza.gr. Από την Κουμουνδούρου παρουσιάζονται ως “το “ανοιχτήρι”, που θα ανοίξει τις επιθυμίες, τις σκέψεις, τις προτάσεις των ανθρώπων.

Και ο καθένας και η καθεμιά που μπαίνει σε αυτή γνωρίζει ότι από την πρώτη στιγμή έχει σημαντικό ρόλο”. Είναι εμφανής η πρόθεση και τακτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να πατήσει πάνω στο θέμα της ασφάλειας και να βρει ένα πεδίο για δημόσιο λόγο με διχαστικά χαρακτηριστικά.

Δεν είναι καινούργια η συζήτηση εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το αν είναι καλή ιδέα η συμμετοχή των μελών της πρώην κυβέρνησης στους δρόμους.

Η μέχρι τώρα παρουσία έχει προκαλέσει προβληματισμό στο εσωτερικό, που εκτιμούν ότι είναι μεγαλύτερο ότι πλέον δεν μπορούν να βρίσκονται σε διαδηλώσεις από τη στιγμή που ως κυβέρνηση είχαν εφαρμόσει μέτρα και αποφάσεις. Αυτές οι κινήσεις, δίνουν και λαβές στη Νέα Δημοκρατία να ασκεί δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείγμα, η μισή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το απόγευμα της Κυριακής που προκάλεσε πλειάδα ειρωνικών σχολίων και επικρίσεις, ενώ η ανάρτησή του το πρωί της Δευτέρας έφερε πολιτική θύελλα, αφού χαρακτήρισε την παρουσία του εκεί «αντικυβερνητική» Άμεσο και έντονο το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για επιχείρηση καπήλευσης.

«Οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει πλέον πολιτική βούληση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων», ανακοίνωσε η ΝΔ.

Στη συνέχεια, στράφηκαν κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα περί «της πρώτης μεγάλης μαζικής και ειρηνικής αντικυβερνητικής διαδήλωσης, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές», σχολιάζοντας: «Όσο για την καπηλεία που επιχειρεί με τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δώσει ο κ. Τσίπρας στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει».

Με την πλατφόρμα isyriza.gr να μην έχει προσελκύσει τα προσδοκώμενα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά νέα καμπάνια, με αφορμή την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και τις επιθέσεις στους φοιτητές, την εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφους κατά ανηλίκων που έβλεπαν την ταινία «Τζόκερ» και την εισβολή αστυνομικών σε κέντρο διασκέδασης όπου έβαλαν 300 νέους να γονατίζουν με τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Όπως αναφέρουν από την Κουμουνδουρου, ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει σαφές μήνυμα πως «η…κανονικότητα σε βρίσκει παντού», κάνοντας λόγο για οπισθοδρομική κανονικότητα της κυβέρνησης μέσα από την καθεστωτική και ακροδεξιά διολίσθηση σε ένα ακραίας μορφής δόγμα «νόμος και τάξη».

Το κεντρικό μήνυμα στα social media είναι: «Θα αφήσεις τον συντηρητισμό και τον αυταρχισμό να γίνουν κανονικότητα; Έλα με ιδέες και όρεξη για να βρούμε τις απαντήσεις.

Είναι στο χέρι σου. Μπες στο isyriza.gr να φτιάξουμε μαζί και καλύτερα τη νέα εποχή».

Όπως αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, η πλατφόρμα isyriza.gr είναι το “ανοιχτήρι”, που θα ανοίξει τις επιθυμίες, τις σκέψεις, τις προτάσεις των ανθρώπων. Και ο καθένας και η καθεμιά που μπαίνει σε αυτή γνωρίζει ότι από την πρώτη στιγμή έχει σημαντικό ρόλο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Ρωσία νίκησε και έθεσε 3 όρους στο ΝΑΤΟ για την Ουκρανία ενώ έστειλε...

Τρία μηνύματα έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin με τη συνέντευξή του στον Dmitry Kiselev, γενικό διευθυντή του μεγαλύτερου ομίλου ρωσικών ΜΜΕ Rossiya Segodnya...

Οριστικά εκτός Βουλής ο Κασσελάκης – Παρών ο Τσίπρας

Τα περίπλοκα –επιεικώς– οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του αρχηγού του με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση, θα μπορούσαν...

Τριχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ: Παρεμβάσεις Κασσελάκη και Τσίπρα για τα ΑΕΙ την ώρα που μιλούσε...

Στα τρία φαίνεται να πως έχει χωριστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια , καθώς ο πρώην,...

Handelsblatt: Πώς οι πλούσιοι Κινέζοι εκτοξεύουν τα ενοίκια στην Ελλάδα…

Αύξηση 56% τα τελευταία πέντε χρόνια… Οι συνέπειες της εκτόξευσης χορήγησης Golden Visa σε επενδυτές τρίτων χωρών αναλύονται σε… δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt. Ενώ το...

Μη κρατικά πανεπιστήμια και οι προοπτικές που έχουν στην Ελλάδα

Τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ή ιδιωτικά πανεπιστήμια, έχουν αρχίσει να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη παρουσία στην ελληνική εκπαιδευτική σκηνή. Αν και οι παραδόσεις είναι...

Η “μισή τουρκική Κύπρος”, η Άμυνα, οι S-300, η “προδοσία Σημίτη”

Η επιεικώς ατυχέστατη φράση του υπουργού Ναυτιλίας της Ελλάδας για τη μισή Κύπρο που είναι τουρκική(!), όπως ισχυρίστηκε, φέρνει.. στην επιφάνεια ένα σοβαρό ζήτημα,...

Ζοφερό το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Η φτωχοποίηση, η ανεργία, οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, και η φιλόδοξη πράσινη πολιτική έχουν βάλει την Ευρώπη σε δύσβατα μονοπάτια εν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ροποτό: Το χωριό «φάντασμα»στα Τρίκαλα που δεν σταματάει να βουλιάζει!(βίντεο)

Το Ροπωτό είναι ορεινός οικισμός του νομού Τρικάλων. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού, στα...

Η Ακύρωση του EUROGROUP βουλιάζει τον ΓΕΝΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΑΝΟΙΞΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Αναμενόμενη η σημερινή αντίδραση του Γενικού Δείκτη μετά...