Με το τηλεσκόπιο Kepler ανακαλύφθηκαν ακόμη 104 πλανήτες του ηλιακού συστήματος

277
Kepler, πλανήτες, ηλιακό σύστημα,

Στην ανακάλυψη ακόμη 104 πλανητών έξω από το δικό μας ηλιακό σύστημα προέβη μια διεθνής ομάδα επιστημόνων, με την χρήση του τηλεσκόπιου Kepler της ΝΑSΑ.

Ανάμεσα στους νέους αυτούς κόσμους, είναι ένα σύστημα τεσσάρων πλανητών οι οποίοι πιθανολογείται ότι είναι στερεοί και κατά 20%-50% μεγαλύτεροι από τη Γη σε απόσταση 181 έτη φωτός προς την κατεύθυνση του αστερισμού του Υδροχόου. Μέχρι στιγμής το Κέπλερ έχει επιβεβαιώσει πέραν των 2,450 εξωπλανητών, ενώ πέραν των 5,150 είναι ανεπιβεβαίωτοι.

Επιπλέον, έχει ανακαλύψει 2,506 ηλιακά συστήματα. Συνολικά όμως, από το 1988 ο αριθμός των εξωπλανητών που έχουν επιβεβαιωθεί με τη χρήση και άλλων τηλεσκοπίων φθάνει τις 3,472 σε 3,000 πλανητικά συστήματα.

Διαβάστε επίσης:  Η λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης της Αμέλια Ερχαρτ

Σημειώνεται ότι το τηλεσκόπιο Κέπλερ εκτοξεύθηκε από την ΝΑΣΑ το 2009 με στόχο να ανακαλύψει πλανήτες στο μέγεθος της Γης που έχουν τροχιά γύρω από άλλα άστρα.

Το τηλεσκόπιο, το οποίο φωτογράφησε μέχρι στιγμής 150,000 από τα 300 δισεκατομμύρια άστρα που βρίσκονται στο Γαλαξία μας, προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες επέτρεψαν στους επιστήμονες να προβούν σε εκτιμήσεις.

Υπολόγισαν ότι πλανήτες όπως η Γη πρέπει να περιστρέφονται γύρω από το 22% των άστρων στον Γαλαξία μας που ομοιάζουν με τον δικό μας Ήλιο.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 500 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο ορατό και αόρατο σύμπαν.