Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Με βροχή η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

 

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικότερα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο από το ξημέρωμα έως και το μεσημέρι.

Από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θράκη, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, το νότιο Ιόνιο και τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Τέλος, προς το βράδυ θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά με υψόμετρο πάνω από 1500 μέτρα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 11 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 13 έως 19 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 μποφόρ.

Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως και από βορά προς νότο θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 μποφόρ ενώ θα εξασθενήσουν προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας από το ξημέρωμα έως και το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Πρόγνωση για ψυχρή εισβολή από την επόμενη εβδομάδα

Όλα δείχνουν πως έρχεται στην Ελλάδα η πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή του φετινού χειμώνα. Ο...

Νέα «επαναστατική» μέθοδος: Το τεστ αίματος που προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Μια αιματολογική εξέταση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, έχει σοβαρές πιθανότητες να...

Πώς θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα – Η πρόγνωση για το Πάσχα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο μέχρι την Μ. Πέμπτη ο καιρός αναμένεται γενικά...

Πού θα βρέξει σήμερα – Η πρόγνωση του καιρού

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και από τη νύχτα και στο Ιόνιο. Άνεμοι...