«Μέχρι 10 Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή των 3 προαπαιτούμενων που εκκρεμούν»

40
νέος, γύρος, διαβουλεύσεις, δανειστές,

Την άποψη ότι τα τρία προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την υποδόση των 2,8 δις ευρώ θα έχουν εφαρμοστεί πριν το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα που δεν συμπεριλήφθηκαν στο πολυνομοσχέδιο, θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Ποια είναι τα τρία προαπαιτούμενα που εκκρεμούν;
-Ενίσχυση του θεσμικού ρόλου για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
-Μηδενισμός του τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
-Εκκίνηση του διαγωνισμού για την σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβρούργο σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι σε θέση να ανακάμψει από την κρίση δημιουργώντας τις συνθήκες για σταθερή ανάπτυξη με κοινωνικά χαρακτηριστικά».

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Ε. Τσακαλώτου με τον Κλαόυς Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, ο οποίος μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ενημερώσει τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης για την πρόοδο της προετοιμασίας των μέτρων της ελάφρυνσής του.

Διαβάστε επίσης:  Ξεχάστε τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. βάσει εισοδήματος- 30 ευρώ για άρση ακινησίας στο 18μηνο

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τα μέτρα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, και αφορούν κυρίως, σύμφωνα με τον υπουργό, τον «ανασχεδιασμό» του χρέους

Για τα μέτρα μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι το ΔΝΤ τα αναμένει πριν τη λήξη του 2016 προκειμένου να συντάξει την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.

Για το Υπερταμείο, ο Ε. Τσακαλώτος επανέλαβε την άποψη ότι βασικός στόχος του είναι η καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

“Πρόκειται για μια ευκαιρία να αναδιαρθρώσει και οργανώσει το κράτος την περιουσία του προς όφελος των πολιτών. Σε συνέχεια της συμφωνίας με τους Θεσμούς για τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου θα πρέπει στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, να διοριστεί από τα εν λόγω μέλη το Διοικητικό Συμβούλιο (5 ως 7 άτομα) ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό την 1η Ιανουαρίου του 2017”.