Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
15.5 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1806.... Εισέρχονται θριαμβευτικά στο Βερολίνο ο Ναπολέων Βοναπάρτης και ο στρατός του.

Μεγάλη προσοχή: 12 καρκινογόνα πράγματα που πρέπει να απομακρύνεις από το υπνοδωμάτιο σου !

 

Πολλοί ειδικοί και διαιτολόγοι σε όλο τον κόσμο λένε ότι πρέπει να τρώμε βιολογικά τρόφιμα, άφθονα φρούτα και λαχανικά, να πίνουμε άφθονο νερό, να κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, να αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το πρόχειρο φαγητό, να αποφεύγουμε τη σοκολάτα και άλλα ζαχαρώδη, να καθαρίζουμε τον οργανισμό μας από όλες τις βλαβερές τοξίνες, κ.λπ.

Αλλά, ξέρατε ότι η δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος στο σπίτι είναι επίσης μέρος της διαδικασίας καθαρισμού και αποτοξίνωσης της ζωής μας; Φυσικά και αφού μάθετε για τους κινδύνους για την υγεία των φίλτρων του κλιματιστικού και των τοξικών προϊόντων καθαρισμού, σίγουρα θα απομακρύνετε τα προϊόντα αυτά από το σπίτι σας! Αλλά, τι γίνεται με την κρεβατοκάμαρά σας; Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί ξοδεύουμε το ένα τρίτο της ζωής μας στον ύπνο. Συχνα, αυτό είναι το δωμάτιο που παραλείπεται. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να καθαρίσετε την κρεβατοκάμαρά σας και να απομακρύνετε όλα όσα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο!

1. Αντικαταστήστε τα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες σας

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος και υποθέτουν ότι το βαμβάκι είναι μια πιο ασφαλής επιλογή σε σχέση με τα συνθετικά υλικά, αλλά το βαμβάκι χρησιμοποιεί το 25% των εντομοκτόνων παγκοσμίως και πάνω από το 14% των φυτοφαρμάκων. Αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, αντικαταστήστε τα μαξιλάρια σας με νέα, φτιαγμένα από οργανικά υλικά.

maxilari

 

2. Αντικαταταστήστε ή αφαιρέστε όλα τα τεχνητά υφάσματα από τα κλινοσκεπάσματα σας, το υπνοδωμάτιο, και τις ντουλάπες σας.

Τα συνθετικά υλικά όπως ακρυλικά, το νάιλον και ο πολυεστέρας είναι κατασκευασμένα από θερμοπλαστικά. Αυτά τα υφάσματα αναδύουν μόρια του αερίου κάθε φορά που θερμαίνονται. Εάν φοράτε ρούχα που δεν είναι ζαρωμένα, τότε αναπνέετε πλαστικό και φορμαλδεΰδη. Να θυμάστε ότι το δέρμα σας μπορεί ν’ απορροφήσει απ’ ευθείας αυτά τα χημικά.

3. Αντικαταστήστε ή απομακρύνετε τα συνθετικά ρούχα από την ντουλάπα σας

Η βάση για τα περισσότερα συνθετικά υφάσματα είναι ένα υγρό που παρασκευάζεται από άνθρακα, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Το υγρό, βγαίνει μέσω των λεπτών οπών ενός ακροφυσίου, που ονομάζεται μήτρα κλωστοποιήσεως, και στη συνέχεια ψύχεται έτσι ώστε να στερεοποιηθεί και να σχηματίσει μικροσκοπικά νήματα. Αυτές οι κλωστές υφαίνονται για να κάνουν το ύφασμα. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα: θα πρέπει να επιλέγετε ρούχα που είναι κατασκευασμένα από φυσικά ή οργανικά υλικά.

4. Αφαιρέστε τα πλαστικά και τα υφασμάτινα έπιπλα

Αν έχετε κάποια έπιπλα στο υπνοδωμάτιο σας, όπως μια καρέκλα από τεχνητό δέρμα, θα πρέπει να το αφαιρέσετε. Το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) χρησιμοποιείται συχνά στο συνθετικό δέρμα. Το PVC θεωρείται ως το πιο επικίνδυνο από όλα τα πλαστικά. Πετάξτε τα μαξιλάρια και τα καλύμματα που είναι ανθεκτικά στους λεκέδες και στο νερό γιατί έχουν ψεκαστεί με χημικά που είναι τοξικά.

5. Αφαιρέστε τις μοριοσανίδες και το MDF

Εάν έχετε οποιοδήποτε έπιπλο που είναι κατασκευασμένο από μοριοσανίδες, MDF ή μελαμίνη, δεν θα έπρεπε να είναι στην κρεβατοκάμαρά σας. Η χημική ουσία που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η μεθανάλη, η οποία μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων, να ερεθίσει τους βλεννογόνους και να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής. Όπως και το MDF, οι μοριοσανίδες περιέχουν μεθανάλη, ένα γνωστό καρκινογόνο που συνδέεται με τον καρκίνο του λάρυγγα. Τα χημικά αυτά μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν πονοκεφάλους, αλλεργίες, ναυτία και μια αίσθηση καψίματος στο λαιμό.

6. Αφαιρέστε τα συνθετικά χαλιά

Οι ειδικοί λένε ότι το ξύλο και τα πλακάκια είναι πιο εύκολα να καθαριστούν και προτιμώνται από όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Μπορεί τα χαλιά να φαίνονται ωραία στην κρεβατοκάμαρά σας, θα συγκρατήσουν όμως τη βρωμιά, τα ακάρεα της σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα. Αν μπορείτε, παραλείψτε τα. Σχεδόν όλοι οι πολυεστέρες κατασκευάζονται από αντιμόνιο, ένα καρκινογόνο που είναι τοξικό για την καρδιά, τους πνεύμονες, το συκώτι, και το δέρμα.

7. Χρησιμοποιήστε βαφές χωρίς πτητικές οργανικές ενώσεις

Αν αποφασίσετε να βάψετε ένα δωμάτιο χρησιμοποιήσετε No-VOC χρώματα. Τα χρώματα που έχουν στη σύνθεσή τους πτητικές οργανικές ενώσεις δεν είναι σταθερά και περιέχουν, επίσης, ανθρακικές ενώσεις που εξατμίζονται εύκολα στον αέρα. Όταν εισέρχονται στον αέρα, αντιδρούν με τα λοιπά στοιχεία και παράγουν όζον, το οποίο προκαλεί την ατμοσφαιρική ρύπανση και μια σειρά προβλημάτων υγείας συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστικών προβλημάτων, των πονοκεφάλων, του καψίματος, της δακρύρροιας και της ναυτίας.

8. Απομακρύνετε τα παπούτσια

Απομακρύνετε τα παπούτσια από το σπίτι σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε παπούτσια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου για να αποφύγετε τη μεταφορά της βρωμιάς από το εξωτερικό περιβάλλον στο σπίτι. Μπορείτε επίσης ν’ αγοράσετε έναν δίσκο τοποθέτησης παπουτσιών ή μποτών και να τον βάλετε δίπλα στην πόρτα. Όταν εισέρχεστε στο σπίτι, απλά τοποθετείστε τα παπούτσια σας στο δίσκο ελαχιστοποιώντας την περίπτωση να μεταφερθούν σε όλο το σπίτι τα μικροσωματίδια που είναι κολλημένα στα παπούτσια σας.

papoutsia

9. Ελαχιστοποιήστε τις ηλεκτρικές συσκευές

Η ελαχιστοποίηση των ηλεκτρικών συσκευών σημαίνει να απομακρύνετε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, την τηλεόραση ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από την κρεβατοκάμαρά σας. Οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας.

10. Αντικαταστήστε ή καλύψτε το στρώμα σας

Αυτό ίσως είναι και το πιο δύσκολο βήμα, διότι είναι οικονομικά απαγορευτικό για πολλούς ανθρώπους. Η πραγματικότητα είναι ότι τα συμβατικά στρώματα ψεκάζονται με επιβραδυντικά φλόγας και με χημικά που είναι ανθεκτικά στους λεκέδες. Πολλά στρώματα είναι κατασκευασμένα από αφρώδη υλικά που αναδύουν χημικά για χρόνια. Υπάρχουν πολλοί τύποι οργανικών στρωμάτων στην αγορά. Προτιμήστε τα.

11. Αγοράστε έναν ιονιστή

Αγοράστε έναν ιονιστή για όλο το σπίτι ή έναν φορητό ιονιστή που να μπορεί να μετακινηθεί από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Βρείτε έναν ιονιστή με φίλτρο HEPA, και να είστε σίγουροι πως ότι κι αν αγοράσετε, δεν πρόκειται να παράγει όζον.

12. Αφαιρέστε τις παλιές κουρτίνες και τα στόρια σας

Οι κουρτίνες και τα στόρια κρύβουν σκόνη, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα. Αν μπορείτε, αφαιρέσετε τις παλιές κουρτίνες και τα στόρια και αντικαταστείστε τα με αντίστοιχα από οργανικό ύφασμα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κορωνοϊός: Στους 570 οι θάνατοι

Το τέλος του εφιάλτη: Οι 2 τρόποι για να σβήσει ο κορωνοϊός χωρίς εμβόλιο

Ίσως όταν έρθει το εμβόλιο να μην είναι και τόσο χρήσιμο… Σχεδόν δέκα μήνες μετά την εμφάνιση του Covid-19,...
Covid-19

Βρετανική έρευνα: Ακόμη και νεαροί ασθενείς που πέρασαν «στο πόδι» την Covid-19, μπορεί να...

Νέοι και -κατά τα άλλα υγιείς- ενήλικες που πέρασαν σχετικά ελαφριά την Covid-19, χωρίς να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο, μπορεί παρόλα αυτά...
σαν σήμερα, Άλμπερτ Σατζ, στρεπτομυκίνη,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1943... Ο αμερικανός μεταπτυχιακός φοιτητής Άλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει τη στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.
COVID-19: Πόσο κινδυνεύουν οι παχύσαρκοι

COVID-19: Πόσο κινδυνεύουν οι παχύσαρκοι

Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι πάνω από 2 δισεκατομμύρια άτομα είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι με αυξητική τάση. Η παχυσαρκία αποτελεί μείζον πρόβλημα παγκόσμιας υγείας.
Πώς ξεχωρίζουμε τη γρίπη από τον κορωνοϊό

Πώς ξεχωρίζουμε τη γρίπη από τον κορωνοϊό

Χρήσιμες συμβουλές Πότε έχω γρίπη και πότε κορωνοϊό; Με ποια συμπτώματα πρέπει να ανησυχήσω; Ομοιότητες...
Ο κορωνοϊός επιβιώνει έως 28 μέρες πάνω στις οθόνες των κινητών και άλλες επιφάνειες

Ο κορωνοϊός επιβιώνει έως 28 μέρες πάνω στις οθόνες των κινητών και άλλες επιφάνειες,...

Επιστήμονες της Αυστραλίας βρήκαν ότι ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη λοίμωξη Covid-19, μπορεί να επιβιώσει έως 28 μέρες πάνω σε κοινές...

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα εμβόλια γρίπης και πνευμονιόκοκκου

Συμβουλές και οδηγίες για τα εμβόλια γρίπης και πνευμονιόκοκκου δίνει η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας. Το πλέον ασφαλές, οικονομικό μέτρο...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
944ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Φθιώτιδα: Νεκρός 53χρονος από πυρκαγιά στο υπνοδωμάτιό του

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης ένας άνδρας 53 ετών,...

ΔΕΙΤΕ ποιο φυτό είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο

Είναι γνωστό πως τα φυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο...
Προηγούμενο άρθροΗ Φωτογραφία της Ημέρας
Επόμενο άρθροΟ Τύπος του Σαββάτου 19/11

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή