Μεγάλο εταιρικό σκάνδαλο – Εμπλέκονται στελέχη της Jumbo και της Εθνικής

«Παραίτησαν» τον Αντιπρόεδρο της Jumbo Παπαευαγγέλου

264
Ανακαλούνται μολύβια από τα jumbo

Νέο σοβαρό εταιρικό σκάνδαλο με εμπλοκή κορυφαίων στελεχών της Jumbo και της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαστάσεις χιονοστιβάδας αποκτά η υπόθεση των αγορών ακινήτων μέσω POS μεγάλης συστημικής τράπεζας καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης Jumbo υποχρέωσε σε αποχώρηση τον επί χρόνια στενό συνεργάτη του μεγαλομετόχου Απόστολου Βακάκη, κ. Ε. Παπαευαγγέλου.

Διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών και παραβιάσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων «σπάσιμο» των capital contols, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για υπόθεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ και είναι χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης ότι εκτός από την Τράπεζα της Ελλάδος, έρευνες πραγματοποιεί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα προχωρήσει άμεσα στην καρατόμηση της Νέλλης Τζάκου, Γενικής Διευθύντριας Λιανικής Τραπεζικής Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και του Διευθυντής της Διεύθυνσης Καρτών της Εθνικής Τράπεζας στους οποίους καταλογίζονται σοβαρές ευθύνες.

Jumbo: Δεν ξέραμε τίποτα για τις δραστηριότητες του αντιπροέδρου λένε πήγες της εταιρείας

Πλήρης άγνοια για τις δραστηριότητες του κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, δηλώνουν πηγές της εταιρείας Jumbo που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Η εμπλοκή του αντιπροέδρου και στενού συνεργάτη του Απόστολου Βακάκη, ο οποίος δε γνώριζε τίποτα για τις δραστηριότητες του κ. Παπαευαγγέλου, δεν τον εμπόδισε να ζητήσει την παραίτηση του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου.

Η αποπομπή του από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αναμένεται να γίνει γνωστή αύριο (31/10) με ανακοίνωση της εισηγμένης καθώς θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Οι παραπάνω εξελίξεις υποχρεώνουν τον κ. Απόστολο Βακάκη να επιστρέψει στην Αθήνα καθώς βρίσκεται σε ταξίδι στο Λονδίνο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο πώλησης ακινήτων μέσω POS σε κινέζους αγοραστές αλλά παραβίαζαν τα Capital Controls της Κίνας.
Πρόσφατα ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Jumbo είχε αποκτήσει ακίνητα στο Ψυχικό και το περασμένο καλοκαίρι είχε αγοράσει τη βίλα του κ. Π. Κωστόπουλου στη Φιλοθέη.