Μεγάλος σεισμός 6,1R ανοιχτά της Μυτιλήνης, αναφορές για ζημιές και τραυματίες

Τελευταία ενημέρωση 18.15

83
Μυτιλήνη, σεισμός, νεκρή, τραυματίες,

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.28 στο θαλάσσιο χώρο νότια – νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 39 χιλιόμετρα νότια της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα 17 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11 χλμ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και την αστυνομική διεύθυνση Μυτιλήνης αναφέρονται ζημιές σε σπίτια.

Τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, ενώ στη συνέχεια (στις 15:34) ακολούθησε σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στις 15:34 στην ίδια περιοχή.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη και τα Δαρδανέλια, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.

Διαβάστε επίσης:  Ευχαριστήριο μήνυμα της οικογένειας του Μανώλη Γλέζου

Οι μεγαλύτερες ζημιές αναφέρονται στο χωριό Βρίσα του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο, όπου περίπου δέκα άτομα τραυματίστηκαν. Σε πιο σοβαρή κατάσταση βρίσκεται ο σύζυγος μιας ηλικιωμένης γυναίκας που φαίνεται ότι εγκλωβίστηκε στα χαλάσματα του σπιτιού της και δεν έχει δώσει σημεία ζωής στα συνεργεία της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή μεταβαίνει ομάδα της ΕΜΑΚ.

«Το μισό χωριό έχει μεγάλες ζημιές και πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Έκτακτων Αναγκών του δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, 12 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μια γυναίκα εγκλωβίστηκε και σπίτια κατέρρευσαν σε χωριά της Λέσβου μετά τον ισχυρό σεισμό.
Μεγάλες υλικές ζημιές και στο Πλωμάρι, όπου ο κεντρικός δρόμος έκλεισε από κατολίσθηση. Ζημιές αναφέρθηκαν και στην Χίο και τα τουρκικά παράλια.