Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
14.9 C
Athens

Μέρισμα. Μια ιστορία απάτης και αρπακόλας

Το κοινωνικό μέρισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και ψήφισαν σχεδόν όλα τα κόμματα στη Βουλή είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη εξαπάτησης του λαού και απόδειξη ενός κομματικού συστήματος που ζει για να ψαρεύει ψήφους.

Ο λόγος είναι απλός. Άνεργοι, ανάπηροι, άστεγοι, φτωχοί, χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πρόκειται να δουν ούτε σέντσι από το «μέρισμα», ενώ αντίθετα θα το απολαύσουν φοροφυγάδες και λαθρόχειρες! Γιατί; Γιατί ο νόμος είναι γραμμένος όπως σχεδόν όλοι οι νόμοι ΣΥΡΙΖΑ, στο πόδι.

Την ίδια ώρα, με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε χτες στη Βουλή η κυβέρνηση κόβει από 10% έως και 40% τα εισοδήματα των πολιτών με τις περικοπές σε αμοιβές και συντάξεις από 1/1/2018, από αύξηση εισφορών και φόρων και από κατάργηση ΕΚΑΣ, επιδομάτων, φοροαπαλλαγών, εκπτώσεων. Φυσικά, αλλάζει επί τα χείρω ο ΕΝΦΙΑ!

Ας γυρίσουμε στο επίδομα. Ο πρωθυπουργός και οι «αρμόδιοι» υπουργοί αναλώθηκαν σε λεπτομερή υποτίθεται περιγραφή των ποσών που πρόκειται να δώσουν … απλόχερα σε 3,5 εκ. πολίτες. Τρίχες.

Από τις εξειδικεύσεις που έκανε εκ των υστέρων η κυβέρνηση με τσάτρα πάτρα προσθέσεις, είναι ζήτημα αν 500.000 φορολογούμενοι πληρούν τα κριτήρια, κι από αυτούς ένα μέρος έχουν εισοδήματα και περιουσία πολύ πάνω από τα κριτήρια! Αντίθετα, αναξιοπαθούντες δεν πρόκειται να δουν ούτε ευρώ γιατί η κυβέρνηση ενδιαφέρθηκε περισσότερο να κάνει ντόρο παρά να μελετήσει με σοβαρότητα το θέμα.

Η πρώτη μεγάλη απάτη ήταν η απόκρυψη από τους τεράστιους πίνακες του υπουργείου Οικονομικών, που αναπαρήγαγαν τα βοθροκάναλα της κρατικής προπαγάνδας, ότι το «μέρισμα» δεν δίνεται με βάση το δηλωμένο εισόδημα, αλλά με βάση το τεκμαρτό! Σημασία δεν έχει αν δήλωσες 400 ευρώ το μήνα, αλλά πόσο σου αναγνωρίζει η εφορία ότι έχεις με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης! Μπορεί τα 4.800 ευρώ το χρόνο να γίνονται 12.000 ευρώ με τα τεκμήρια διαβίωσης!

Επίσης, μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει πει δημόσια με ποια στοιχεία θα υπολογιστούν τα εισοδήματα και οι περιουσίες. Με του 2016; Και οι φορολογικές δηλώσεις και οι καταθέσεις; Τα ακίνητα θα υπολογιστούν με αντικειμενικές η εμπορικές αξίες; Τα κινητά περιουσιακά στοιχεία;

Στον νόμο δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για τους άνεργους, τους άστεγους, τους ανάπηρους! Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη γι αυτούς που είχαν δουλειά το 2016, αλλά την έχασαν το 2017! Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη γι αυτούς που είχαν μια κατάθεση 9.500 ευρώ το 2016 και ξόδεψαν ένα χιλιάρικο για να ζήσουν το 2017. Είτε είναι άνεργοι είτε όχι. Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη γι αυτούς που έχουν μετρητά που δεν είναι στις τράπεζες. (και δεν μπορεί να υπάρξει). Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη γι αυτούς που βγάζουν 24.000 ευρώ το χρόνο και δηλώνουν ανεξέλεγκτοι 7.500.

Το κυριότερο: Ο νόμος δεν μετράει άτομα, εκτός από εκείνους που μένουν μόνοι τους. Μετράει νοικοκυριά! Αν ο ένας είναι άνεργος και ο άλλος βγάζει 800 ευρώ το μήνα δεν παίρνει «μέρισμα» το ζευγάρι χωρίς παιδί! Αν ο ένας βγάζει 7.900 ευρώ το χρόνο (658 το μήνα) και ο άλλος 7.900 ευρώ επίσης, και έχουν ένα παιδί, δεν παίρνουν «μέρισμα» κι ας είναι και οι δύο κάτω από τις 9.000 που είναι το ατομικό όριο ή τις 15.750 που είναι το οικογενειακό των δύο ενηλίκων με παιδί.

Η «λογική» του νόμου αποκλείει στην πράξη μεγάλο αριθμό φτωχών, δεδομένου ότι σήμερα παρά ποτέ χιλιάδες άνεργοι και άποροι συγκατοικούν με συγγενείς και είναι δηλωμένοι έτσι στην εφορία! Όλων αυτών θα συνυπολογίζονται τα περιουσιακά στοιχεία ως «ένα νοικοκυριό»και αν οι καταθέσεις ή τα ακίνητα συναθροίζουν ποσά πάνω από τα όρια, δεν πρόκειται να δουν σέντσι!

Φυσικά, οι πολύτεκνοι αποκλείονται εξ ορισμού αν έχουν αυτοκίνητα πάνω από 1928 κυβικά ή ακίνητα συνολικής αξίας πάνω από 180.000 ευρώ. Αλλά, οι πιο πολλοί τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έχουν μεγάλα ή πολυμορφικά αυτοκίνητα για τις πολυμελείς οικογένειές τους!

Αν μια γιαγιά που ζει στο χωριό παίρνει αγροτική σύνταξη 400 ευρώ το μήνα και ζει με μια κόρη ανάπηρη που παίρνει 700 ευρώ επίδομα έχει κομπόδεμα 9.500 ευρώ από οικονομίες 50 χρόνων δεν παίρνει φράγκο!

Την ίδια τύχη θα έχει και όποια οικογένεια ζει με ανάπηρο ή ανήμπορο μέλος και πληρώνει από το υστέρημά της ή από το ταμείο δηλωμένη γυναίκα ή νοσοκόμα ή θεραπευτή για να παρέχει μια ποιότητα ζωής στο συγγενή της. Οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι δείγμα πλούτου αν τους έχεις δηλώσει. Αν δεν τους δηλώνεις είσαι φοροφυγάς και κλέφτης του δημόσιου κορβανά, αλλά μπορεί να πάρεις και «μέρισμα»!

Μια οικογένεια με δυο παιδιά φιλοξενεί το ένα, που είναι άνεργο, και δουλεύει μόνο ο ένας γονιός για 900 ευρώ το μήνα. Δεν παίρνουν φράγκο! Αν και τα δυο παιδιά είναι άνεργα, αλλά τα ακίνητά τους έχουν αντικειμενική αξία πάνω από 150.000 ευρώ δεν παίρνουν φράγκο!

Οι Έλληνες είχαν την τύχη κάποτε να έχουν ένα σπίτι στην πόλη και το πατρικό στο χωριό. Αυτή η τύχη είναι σήμερα κακοτυχία και φορολογικά και συντηρητικά. Για το «μέρισμα» είναι καρμανιόλα.

Φυσικά, όλοι όσοι μπορούν να κρύβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και να δηλώνουν τα ελάχιστα, και όσοι έχουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε παραδείσους ή αδήλωτα σε πλήθος σεντουκιών του εξωτερικού, ή κάτω από τα στρώματα στην Ελλάδα ή σε θυρίδες θα πάρουν «μέρισμα», αφού το ελληνικό κράτος είναι ανίκανο να ελέγξει φορολογικά τους πολίτες του.

Δεν κάνω αναφορά στη γραφειοκρατία της ηλεκτρονικής αίτησης για να πάρει κανείς το μέρισμα, που δεν ξέρει αν το δικαιούται κι όλας! Γιατί, ενώ αφορά κυρίως σε ομάδες τρίτης ηλικίας και σε φτωχούς υποτίθεται, απαιτεί λογιστή για να πάει η γιαγιά από την Αγόριανη να κάνει την πράξη ηλεκτρονικά και να καταλάβει και τι κάνει! Να μη μιλήσουμε γι αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση σε δίκτυα λόγω ανέχειας.

Συμπέρασμα: Το πάρουν – δεν το πάρουν οι Έλληνες, θα το πληρώσουν στο δεκαπλάσιο μετά από ένα μήνα, που θα εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός του 2018. Και, όσο θα είναι ευχαριστημένοι και όχι προσβεβλημένοι που ο ηγεμόνας τους πετάει ένα ξεροκόμματο από τη φρατζόλα που τους έχει κλέψει, θα ζουν με τέτοιους ηγεμόνες σαν επαίτες και όχι σαν πολίτες. Οι πολίτες ξεσηκώνονται και απαιτούν. Δεν κουνάνε την ουρά τους σαν το σκύλο έξω από την πόρτα, που ευχαριστεί για τα κόκκαλα.

πηγη: gianniotis

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ! ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Τέλογλου – Βαξεβάνη για το Predator και τις υποκλοπές…

Αγρια αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν στο Insidestory.gr στο οποίο αρθρογραφεί και συμμετέχει ενεργά ο Τ. Τέλλογλου, σε ρεπορτάζ του για τις υποκλοπές, χαρακτήρισε το Documento...

Στην Αθήνα οι ηγέτες του ΕΛΚ με «φόντο» τις κρίσιμες εκλογικές μάχες του 2023...

Τον Απρίλιο του 2019 ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε κηρύξει την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές που ακολούθησαν, στην Αθήνα...
Ένεση ρευστότητας από τις τράπεζες 15 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τράπεζες-ΥΠ.ΟΙΚ: Μικρό τελικώς το “καλάθι” για επιδότηση ευάλωτων δανειοληπτών

Με μικρό "καλάθι" προσφορών προς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων με υποθήκη την α κατοικία προσήλθαν τελικώς στη συνάντησή τους που έληξε πριν από λίγο οι...
Ο πατήρ Αντώνιος της «Κιβωτού του Κόσμου» ανακηρύχθηκε Ευρωπαίος Πολίτης της χρονιάς

Κιβωτός του Κόσμου: Απαγορεύεται να πλησιάζουν τις δομές ο πατέρας Αντώνιος κι άλλα τρία...

Στην άμεση απομάκρυνση του πατέρα Αντώνιου και τριών ακόμη προσώπων από την Κιβωτό του Κόσμου προχωρούν οι Αρχές, με απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων. Οι δύο...

Σε επιφυλακή Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό για τα «νταηλίκια» Ερντογάν – 3 σενάρια αντίδρασης...

Οπλισμένοι και έτοιμοι, περιμένοντας τον «σύμμαχο» Ερντογάν. Ο Ερντογάν και οι φίλοι του «βρυχώνται», αλλά έως τώρα η Τουρκική ενόχληση περιορίζεται σε επίπεδο λεκτικών απειλών....

Σομαλία: Ερευνητές ανακάλυψαν δύο νέα ορυκτά σε μετεωρίτη που έπεσε

Μια ομάδα ερευνητών στον Καναδά ανακάλυψε δύο νέα ορυκτά -και ενδεχομένως ένα τρίτο- σε κομμάτι μετεωρίτη 15 τόνων που έπεσε στην ανατολική Αφρική. Ο μετεωρίτης,...
Λέκκας: Η μετασεισμική ακολουθία στη Σάμο εξελίσσεται ομαλά

Λέκκας για τον σεισμό: Θα συνεχιστεί η δραστηριότητα

«Θα συνεχιστεί η δραστηριότητα. Πρέπει να πάρουμε το χρόνο μας για να δούμε τι γίνεται γιατί πρόκειται για ένα ρήγμα που δεν εμφανίζεται στην...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,237ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η ιστορία ενός μικρού κεριού

Πίστη: Η ιστορία ενός μικρού κεριού, μια ξεχωριστή διδακτική ιστορία για τη δύναμη που...

Οι συμπτώσεις της ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!

Οι συμπτώσεις της ΙΣΤΟΡΙΑΣ και όχι μόνο... Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1846.. Ο John...

Η “μαύρη” ιστορία της Τουρκίας: Δεν ήταν μόνο οι Αρμένιοι που υπέστησαν Γενοκτονία

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι διαχρονικά την αρνούνται, ενώ η συντριπτική πλειονότητα του τουρκικού λαού αγνοεί...

Βυρώνεια Σερρών: Ένα γραφικό ταβερνάκι που “σερβίρει” ιστορία και πολιτισμό

Ένα γραφικό εστιατόριο που εκτός από φαγητό «σερβίρει» ιστορία και πολιτισμό έχει κερδίσει την...