Μέσα στην εβδομάδα υπογραφή συμβάσεων για υδρογονάνθρακες σε τρεις περιοχές της Ελλάδας

55
ΚΥΠΡΟΣ: Μέσα σε μια εβδομάδα ξεκινά γεώτρηση το

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο πεδίο των υδρογονανθράκων το τελευταίο διάστημα στην Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με ειδικούς περί των ενεργειακών.

Την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωποι των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της αμερικανικής ExxonMobil και της γαλλικής Total συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, και τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, καθώς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα θαλάσσια οικόπεδα του Ιονίου.

Μέσα στην εβδομάδα αυτή, αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις με τις εταιρείες ΕΛΠΕ και Energean, που αφορούν στην παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, για τις περιοχές «Άρτα-Πρέβεζα», «Βορειοδυτική Πελοπόννησος» και «Αιτωλοακαρνανία».

Σε εξέλιξη βρίσκεται, εν τω μεταξύ, η διαδικασία ερευνών στον Πατραϊκό Κόλπο (EΛΠΕ-Εdison), τα Ιωάννινα (Repsol-Energean) και το Κατάκολο (Energean), ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται οι σχετικές συμβάσεις για την Κέρκυρα (Total-Edison-EΛΠΕ) και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο (ΕΛΠΕ).

Διαβάστε επίσης:  Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Από την πλευρά της, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) προχωρά σε νέες σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και νότια Κρήτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ