Μετά από 157 χρόνια θα σιγήσει το Big Ben

41
Big Ben, θα σιγήσει, μετά από 157,

Το σήμα κατατεθέν του Λονδίνου, το πιο διάσημο ρολόι του κόσμου, το Big Ben θα σιγήσει μετά από 157 χρόνια. Η αιτία που θα διακοπεί η λειτουργία του για αρκετούς μήνες είναι οι επισκευές που πρέπει να γίνουν, συνολικού κόστους 29 εκατομμυρίων λιρών.

Το έργο στον πύργο του Κοινοβουλίου όπου και φιλοξενείται το ρολόι θα έχει διάρκεια τριών ετών και θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017. Σύμφωνα με εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων ο οποίος μίλησε στο BBC «ο μηχανισμός του ρολογιού θα πρέπει να διακοπεί για αρκετούς μήνες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ουσιαστικές εργασίες συντήρησης».

Ένας από τους βασικούς λόγους που γίνεται αυτή η ανακαίνιση- συντήρηση είναι, όπως αναφέρεται στην σελίδα του Κοινοβουλίου, ότι μέρη του Big Ben έχουν υποστεί σημαντικές φθορές και χρειάζονται επείγουσες επιδιορθώσεις καθώς υπάρχει ο κίνδυνος το ρολόι να σταματήσει από μόνο του να λειτουργεί. Την ίδια στιγμή ένας από τους ωρολογοποιούς του παλατιού του Westminster, ο Paul Roberson, εξηγεί πως «δεν μπορείς να έχεις έναν «κινητήρα» να λειτουργεί αδιάκοπα για 150 χρόνια χωρίς να κάνεις εργασίες συντήρησης του».

Διαβάστε επίσης:  Oι νέοι κανόνες του Facebook

Κατά την διαδικασία επισκευής, ένας ανελκυστήρας θα εγκατασταθεί σε ένα από τα φρέατα εξαερισμού για να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να εκκενώσουν ένα τραυματισμένο άτομο και να βελτιώσουν την πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρίες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα 334 πέτρινα σκαλοπάτια.

Επίσης, μια τουαλέτα θα κατασκευασθεί – δεν υπάρχουν τουαλέτες ή τρεχούμενο νερό στον πύργο – και τα φώτα που φωτίζουν το «καντράν» του ρολογιού θα αντικατασταθούν με χαμηλής ενέργειας LED.