Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.6 C
Athens

Μετά τις βροχές έρχονται τα 30αρια

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Μετά το χειμωνιάτικο σκηνικό των προηγούμενων ημερών με τις βροχές, τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις, το καλοκαίρι επιστρέφει και πάλι αυτή την εβδομάδα.

Παρά τις τοπικές βροχές που αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά και τα ηπειρωτικά, ο υδράργυρος παίρνει την ανιούσα, και έτσι έως τα μέσα της εβδομάδας θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς στην Αθήνα.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχοπτώσεις ενώ υπάρχει πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και απόγευμα. Στα υπόλοιπα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς λίγες σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αίθριος καιρός, με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το ξημέρωμα όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς, όμως στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 14 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 27, και στην Κρήτη από 11 έως 27.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα βορειότερα τμήματά του έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Η ορατότητα έως το ξημέρωμα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το ξημέρωμα όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, με πιθανότητα παροδικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 23 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ανατολίου...

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με θυελλώδεις ανέμους τύπου Foehn και αφρικάνικη σκόνη

Με θυελλώδεις ανέμους, αρκετές λασποβροχές και με αισθητή την παρουσία της σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα κυλήσει σήμερα Τρίτη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με θυελλώδεις ανέμους τύπου Foehn και αφρικάνικη σκόνη

Με θυελλώδεις ανέμους, αρκετές λασποβροχές και με αισθητή την παρουσία της σαχαριανής σκόνης στην...

Άστατος ο καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου. Αναμένονται τοπικές βροχές στο βόρειο...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες...