Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Μετά τον Άλιμο …κόβει τη μουσική και ο Δήμος Βάρης, Βούλας,  Βουλιαγμένης

Για την απόφαση να επιβάλλεται άμεσα πρόστιμο 5.000 ευρώ, σε επιχειρήσεις που αρνούνται να σεβαστούν τους κατοίκους, την ποιότητα ζωής και την οικιστική φυσιογνωμία της πόλης τους, μίλησε στον Αθήνα 984 ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Όπως ανέφερε, ο Δήμος καλείται να αντιμετωπίσει μικρή μερίδα καταστημάτων εστίασης, που συστηματικά επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, παίζοντας μουσική σε ένταση υψηλότερη του επιτρεπτού, με αποτέλεσμα να αναστατώνονται οι κάτοικοι όλες τις ώρες της νύχτας.

«Κάποιοι λίγοι μετά από κάποια ώρα, βάζουν δυνατή μουσική στα καταστήματά τους μετατρέποντάς τα σε νυχτερινά κέντρα, κάτι που δεν προβλέπεται από την άδειά τους, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν κατοικίες. Είναι μέρες που γίνεται το ένα πάρτι μετά το άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Η κείμενη νομοθεσία είναι όμως ατελής. Στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να προστατέψει την πόλη, διαπιστώθηκε η ύπαρξη νομοθετικών κενών που επιτρέπουν στους παραβάτες να τα εκμεταλλεύονται παραμένοντας ατιμώρητοι. Εξηγώντας τι σημαίνει αυτό στην πράξη, ο κ. Κωνσταντέλλος είπε:

«Όποιος παραβαίνει το ωράριο μουσικής ή λειτουργεί με μουσική σε εξωτερικό χώρο χωρίς να έχει αντίστοιχη άδειαχρειάζεται να καταγραφούν 3 παραβάσεις προκειμένου να έρθει η επιτροπή ποιότητας ζωής και να αποφασίσει 10ημερη σφράγιση της επιχείρησης.

Κάθε επιχειρηματίας ωστόσο, μπορεί εκ του νόμου να προσφεύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για να πάρει τη λεγόμενη αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, όπως άλλωστε και συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Αποτέλεσμα; Η ποινή μιας 10 ήμερης σφράγισης να εκτελείται τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, όταν δηλαδή θα είναι κλειστή η επιχείρηση που παρανόμησε».

Όμως βάσει ενός νέου κανονισμού, που ψηφίστηκε σχεδόν με απόλυτη ομοφωνία από το ΔΣ του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλης και οικιστικού ιστού, μετά τις 11 το βράδυ για το καλοκαίρι και μετά τις 10, για τον χειμώνα.

Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, προβλέπεται η άμεση επιβολή προστίμου 5.000 € από τη Δημοτική Αστυνομία.

Όσο για την εφαρμογή του κανονισμού, θα ξεκινήσει από 1ης Ιουλίου.

«Μέχρι να καταλήξουμε σε αυτή τη διαδικασία εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια συνεννόησης με δεδομένο ότι η χρήση γης στην περιοχή μας δεν επιτρέπει τη λειτουργία κέντρων διασκέδασης ή αναψυχής, αλλά δεν απαγορεύει να υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης» τόνισε ο κ Κωνσταντέλλος

Ταυτόχρονα επισήμανε πως «οι παρανομούντες, μετά από αυτή την πρωτοβουλία, θα έχουν και πάλι δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να πληρώσουν το 40% του προστίμου».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, έστειλε μήνυμα προειδοποίησης: «Όποιος ηχορυπαίνει με στόχο την αύξηση του τζίρου, να ξέρει ότι θα πληρώνει και θα αναγκάζεται να κάνει προσφυγές με κόστος έως και 4 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με το πρόστιμο. Είναι το μόνο μέτρο για να ηρεμήσει η πόλη».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δρόμεια 2024: Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 28 χώρες

Αθλητές και αθλήτριες από 28 χώρες έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή στο διεθνές μίτινγκ...

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία “Κάρολος Κουν” και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2022/23

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος, ο δραματουργός και σκηνοθέτης Χρήστος Θεοδωρίδης, η ερμηνεύτρια...

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες στην παραλιακή

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο νωρίτερα στην Παραλιακή στη Βουλιαγμένη στο ρεύμα προς Πειραιά με...

Πέθανε ο μεγάλος δάσκαλος της παραδοσιακής μουσικής, Χρόνης Αηδονίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 95 ετών ο μεγάλος δάσκαλος της παραδοσιακής...