Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Μετά τον καύσωνα, “ήρθαν” καταιγίδες και χαλάζι – Πυρκαγιές λόγω πτώσης κεραυνών


Μετά τον καύσωνα που ταλαιπώρησε τη χώρα επί σειρά ημερών, με θερμοκρασίες ρεκόρ, ο καιρός παρουσίασε ξαφνική μεταβολή από το απόγευμα της Τετάρτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, το χαλάζι και τους κεραυνούς.

Οι καταιγίδες και οι χαλαζοπτώσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε πολλές περιοχές στα βόρεια της χώρας, ενώ στην Αττική, την Ύδρα και την Χαλκιδική σημειώθηκαν κεραυνοί που είχαν ως αποτέλεσμα να εκδηλωθούν μικρές εστίες φωτιάς, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που παραμένουν σε επιφυλακή.

Παρόμοιο αναμένεται και σήμερα το σκηνικό του καιρού, με σταδιακή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι βόρειοι στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

135 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες, τις βραδινές ώρες, το Κέντρο επιχειρήσεων δέχτηκε 135 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Συγκεκριμένα:

  • Από τη Λάρισα και την Ελασσόνα 90 κλήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 50 κοπές δέντρων, 5 αφαιρέσεις αντικειμένων και 5 απεγκλωβισμοί ατόμων από ανελκυστήρες.
  • Από τη Δράμα 16 κλήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 24 κοπές δέντρων.
  • Από την Καβάλα 29 κλήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 4 κοπές δέντρων και 6 αντλήσεις υδάτων.

Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Έντονη χαλαζόπτωση στην Κοζάνη – Το “έστρωσε” στην Εγνατία Οδό

Χαλαζοπτώσεις σε Καβάλα, Δράμα και Φθιώτιδα | 902 Mobile
Έντονη χαλαζόπτωση στην Π.Ε. Κοζάνης: Το έστρωσε για τα καλά στα διόδια του  Πολυμύλου – Δείτε βίντεο | KOZANILIFE.GR

Ραγδαία ήταν η επιδείνωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία, καθώς το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκαν δυνατές χαλαζοπτώσεις στις περιοχές του Βελβεντού και του Πολύμυλου, στην Κοζάνη. Η χαλαζόπτωση κράτησε λίγα λεπτά όμως ήταν αρκετά για να το “στρώσει” στην Εγνατία Οδό. Στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης φαίνεται ο δρόμος να έχει καλυφθεί από χαλάζι.

Έντονη χαλαζόπτωση σε Φθιώτιδα και Καβάλα

Καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι σε Φθιώτιδα και Καβάλα- Βροχές και στην  Αττική | LiFO

Κακοκαιρία έπληξε τη Φθιώτιδα και τα ορεινά χωριά της Υπάτης μέχρι την Παύλιανη δοκιμάστηκαν. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, έντονη χαλαζόπτωσηέπληξε τα χωριά της Υπάτης και γενικότερα αρκετά χωριά γύρω από την Οίτη, από τη βορειοδυτική πλευρά της φτάνοντας μέχρι το νότιο κομμάτι στην Παύλιανη.

Εξίσου δύσκολη, όμως, ήταν η κατάσταση και στην πόλη της Καβάλας. Η χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με τη δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή, προκάλεσε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Πυρκαγιές λόγω πτώσης κεραυνών – Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκες Κυρίλλου στον Ασπρόπυργο Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεσή της 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα, ωστόσο λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς στις 3 τα ξημερώματα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις με 76 πυροσβέστες και 25 οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά πήρε διαστάσεις και χωρίστηκε σε δύο μέτωπα. Το ένα κινήθηκε προς την Αττική Οδό και το δεύτερο προς το γήπεδο του Θρασύβουλου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...
Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.
Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μεγάλες ζημιές στη Ρόδο από ανεμοστρόβιλο και χαλάζι στο μέγεθος καρυδιού

Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και έσπασε κλαδιά ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στη περιοχή...

Καιρός: Έρχεται επιδείνωση την Κυριακή με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Χαλάει ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, με κύρια χαρακτηριστικά...

Κακοκαιρία “Oliver” το Σαββατοκύριακο: Επιδείνωση με καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και “βουτιά” της θερμοκρασίας

Χειμώνα θα φέρει στη χώρα -έστω για λίγες ημέρες – το κρύο που έρχεται...

Καιρός: Χαλάζι μεγάλου μεγέθους απόψε και το Σάββατο – Κύματα 4 μέτρων στο Β. Αιγαίο

Νεότερα στοιχεία για το κύμα κακοκαιρίας που καταφτάνει το επόμενο 24ωρο δίνει το Meteo. Σύμφωνα...