Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε θα περάσουμε «ελεύθερα» τα διόδια

Με τον εμβολιασμό να προχωρά απρόσκοπτα και τα δύο Mega εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να προχωρούν γοργά, στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού γύρω στο Πάσχα.

Ήδη στη χώρα εφαρμόζεται εδώ και μήνες lockdown ενώ δεν έχει επιτραπεί για καιρό η μετακίνηση εκτός νομού. Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται πως ανατρέπει τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς και τον σχολείων, ενώ όπως αρχίζουν και συζητούν δημόσια πλέον οι λοιμωξιολόγοι, από το Πάσχα και μετά θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού.

Συνεπώς, κατά πάσα πιθανότητα, μετά από δύο χρόνια, το φετινό Πάσχα θα βρει τους περισσότερους σε χωριά σουβλίζοντας τον οβελία και τηρώντας τα έθιμα.

Η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου εξέφρασε, έμμεσα, την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως είναι δυνατές οι μετακινήσεις εκτός νομού ώστε να περάσουμε αυτές τις ημέρες «στις ιδιαίτερες πατρίδες μας». Η κυρία Κοτανίδου τόνισε ότι «στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο, ώστε να κάνουμε Πάσχα, όπως μόνον εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να το γιορτάζουμε».

Η Αναστασία Κοτανίδου κάλεσε τους πολίτες να κάνουν υπομονή, αναγνωρίζοντας ότι «όλοι είμαστε κουρασμένοι και δεν αντέχουμε παραπάνω lockdown».

Τι είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Στο ζήτημα των μετακινήσεων εκτός νομού αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε, μέχρι στιγμής «δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό».

Παρά ταύτα, και ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι φέτος θα είναι διαφορετικό το Πάσχα σε σχέση με αυτό του 2020. «Δε θα είναι όπως πέρσι, που δε χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πρόπερσι που τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες. Κάπου ενδιάμεσα» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Βαρόμετρο για τις μετακινήσεις εκτός νομού θα είναι και η πορεία των εμβολιασμών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι μέχρι τον Μάιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα. Κατά τους υπολογισμούς του υπ. Υγείας, μέχρι το Πάσχα θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 20% του πληθυσμού.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί...

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο...

Αυτοκτόνησε στα 45: Το τραγικό τέλος του γόη του ελληνικού σινεμά που έψαχνε όλη του τη ζωή μια απάντηση

Κανείς δεν ήξερε τον Γολγοθά που ανέβαινε... Στα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου υπήρξε ένας...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το πρόσωπό του”

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή...