Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020
25 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1932.... Στην Ελλάδα, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές με απλή αναλογική, που οδηγούν σε ουσιαστική ισοπαλία των δύο μεγάλων κομμάτων, του Λαϊκού και των...

Μέτρα στήριξης των νησιών-Τσίπρας: Δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για να δώσουμε σε όσους έχουν ανάγκη

«Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας, αλλά τα χρήματα που πλεονάζουν δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να τα δώσουμε σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη», είπε, δίνοντας μια προεκλογική χροιά στην ομιλία του.

«Δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις στον τόπο που θα διαμαρτύρονταν ότι θα εκνευρίσουμε τους εταίρους παρέχοντας ένα μικρό βοήθημα σε όσους το έχουν ανάγκη» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν θα υποστείλει τη σημαία υποστήριξης της κοινωνικής συνοχής».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο και για «κάποιους ανόητους τεχνοκράτες που ούτε τους αριθμούς δεν λένε σωστά, που επέβαλαν την εξίσωση του ΦΠΑ στα νησιά χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει νησί. Ίσως πήγαν διακοπές στη Μύκονο, αλλά δε βρέθηκαν χειμώνα σε ακριτικό νησί» είπε.

Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων τόνισε: «Αποφασίσαμε να δώσουμε μια μικρή ανταπόδοση στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη της προσφυγικής κρίσης, που σηκώνουν τα βάρη όλης της Ευρώπης».

«Η παρουσία μου σε ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά και βαθύτατα ουσιαστική. Πρέπει να δείξουμε έμπρακτα την έγνοια μας για το μισό της Ελλάδας, το Αιγαίο, και για όλα τα νησιά και να δείξουμε τη στήριξή μας στους νησιώτες που τους θυμόμαστε μόνο τα καλοκαιρία» τόνισε, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο στον Πάνο Καμμένο, περιγράφοντας την πρώτη τους συνάντηση στη Νίσυρο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην απαλλαγή νησιών από την αύξηση του ΦΠΑ, σημειώνοντας πως αυτό το μέτρο αφορά τα νησιά όλης της περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, από τη Σαμοθράκη ως το Καστελόριζο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ανατολικό Αιγαίο, είπε ότι οι κάτοικοι φυλάνε Θερμοπύλες στα ανατολικά μας σύνορα και ταυτόχρονα στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στο επίκεντρο του πακέτου μέτρων βρίσκεται η επιχειρηματικότητα, η υγεία, η παιδεία, οι μεταφορές και ο τουρισμός.

Όπως προανήγγειλε θα ενεργοποιηθεί το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ προωθείται προς υπογραφή και το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να μπει στην ατζέντα της προεδρίας της Μάλτας η προώθηση της νησιωτικότητας ως θεμελιώδους πολιτικής για την ΕΕ.

Σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για τον επανασχεδιασμό του βασικού δικτύου ακτοπλοΐας για την καλύτερη μετακίνηση των νησιωτών. Το πρώτο στάδιο, όπως είπε, είναι η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, αλλά και με τον κλάδο της ναυτιλίας.

Ανακοίνωσε, ακόμη, τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών (πλοία, αεροπλάνα και υδατοδρόμια). «Στο πλαίσιο της επιτροπής θα εξεταστούν και οι αρχές για το μεταφορικό ισοδύναμο, δηλαδή όσο κοστίζει η μεταφορά στην ενδοχώρα, το ίδιο να ισχύει και για τον νησιώτη που διανύει θάλασσα)».

Για την στήριξη της Παιδείας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσλήψεις αναπληρωτών, εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης στα νησιά. «Δώσαμε αγώνα για να ανοίξουν όλα τα σχολεία σε κάθε νησί με καθηγητές και με βιβλία από την πρώτη μέρα» είπε.

Για την Υγεία ανακοίνωσε ότι έως το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα ενισχυθούν τα κέντρα υγείας με 112 μόνιμους γιατρούς 107 επικουρικούς, 460 με σύμβαση ορισμένου χρόνου και 50 άτομα διοικητικό προσωπικό. Επίσης οι οπλίτες πτυχιούχοι Ιατρικής θα μπορούν να υπηρετούν σε απομακρυσμένα νησιά άγονα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα μέχρι το 2018 θα έχουν αναπτυχθεί 27 νέες μονάδες υγείας, στελεχωμένες με οικογενειακούς γιατρούς που θα επιλέγονται με το κριτήριο εντοπιότητας.

Ανακοίνωσε επίσης την προμήθεια υγειονομικά διαμορφωμένων πλωτών μέσων, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και νότια Κρήτη, ενώ έχουν προαναγγελθεί προσλήψεις 100 μόνιμων υπαλλήλων για πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κικίλιας: Στοχευμένα τεστ στο κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 900 τα κρούσματα κορωνοϊού

Κικίλιας: Στοχευμένα τεστ στο κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 900 τα κρούσματα κορωνοϊού

Πάνω από 900 κρούσματα κορωνοιού βρίσκονται στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού...

Έρχεται η Αεροπορία Ειδικών Επιχειρήσεων – Η νέα μονάδα που θα μπει στην ελίτ...

Στο σχέδιο της Νέας Δομής των Ενόπλων δυνάμεων, που ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή προχθές προβλέπεται η ίδρυση Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων (ΑΕΕ).
Μητσοτάκης: "Η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο"

Μητσοτάκης: “Η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο”

Σε μία νέα εγρήγορση απέναντι στην απειλή της πανδημίας «χωρίς νέα, γενικά μέτρα σε όλη την επικράτεια, αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων...
Τασούλας: Δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η επικύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Τασούλας: Δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η επικύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη...

Δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η επικύρωση από τη Βουλή, των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε ο Πρόεδρος του...
Πέτσας: Είμαστε σε μία κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Πέτσας: Είμαστε σε μία κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο κ.Πέτσας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τοπικού lockdown στην Αττική, υπογράμμισε ότι δεν το αποφασίζει ο ίδιος, ούτε κάποιος μεμονωμένα, αλλά υπάρχει...

Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχονται 15.000 προσλήψεις και αύξηση στρατιωτικής θητείας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για τη νέα...
Μητσοτάκης: Θετικό βήμα επαναπροσέγγισης, η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

Μητσοτάκης: Θετικό βήμα επαναπροσέγγισης, η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

Ως "θετικό βήμα επαναπροσέγγισης» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης...

Ακολουθήστε μας

7,335ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
972ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Το ανέκδοτο: Χαμηλό … κρεβάτι !

Μια κοπέλα πήγε να αγοράσει καινούργιο κρεβάτι για εκείνη και τον σύζυγό...

Εμβόλιο για τη γρίπη: Οι οδηγίες για τον εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Στις 28 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η έναρξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των αντιγριπικών...

Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) των πολιτών υποχρεωτικός για τις συναλλαγές με το δημόσιο

Καθιερώνεται Προσωπικός Αριθμός (Π.Α.) για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει; Κριός♈Γενικά Ξέρεις επιτέλους...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή