Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Μετρό: Αθήνα – Πειραιάς σε 20 λεπτά, Αεροδρόμιο – Πειραιάς σε 55 λεπτά

Στο επιβατικό κοινό παραδόθηκαν και οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά.

Πλέον η διαδρομή Αθήνα – Πειραιάς θα γίνεται σε 20 λεπτά και η διαδρομή Αεροδρόμιο- Πειραιάς σε 55 λεπτά.

Τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε καταρχήν τις κατασκευαστικές δυσκολίες, ιδίως στο σταθμό Πειραιά που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και δίπλα στο λιμάνι, αλλά και σε όλη την επέκταση σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Στάθηκε επίσης στην ανάδειξη αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς στο σταθμό Δημοτικό Θέατρο, τονίζοντας ότι αντίστοιχα και στο Μετρό Θεσσαλονίκης που θα παραδοθεί τέλη 2023 – το αργότερο αρχές 2024, θα λειτουγούν πέντε αντίστοιχοι σταθμοί- μουσεία, με πιο σημαντικό αυτό της Βενιζέλου.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε συνεπώς ότι όπως είπε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών “αποδεικνύεται ότι μπορούμε να έχουμε και Μετρό και αρχαία, και εδώ στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη”.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι σήμερα παραδίδονται στους κατοίκους της περιοχής και τρεις καινούριες πλατείες- κοσμήματα.

Απευθύνθηκε δε προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδωσε το παρών στα εγκαίνια, καθώς επί δικής του διακυβέρνησης ξεκίνησε το έργο. “Όλες οι κυβερνήσεις με τον τρόπο τους έτρεξαν το έργο, όμως ορισμένες κυβερνήσεις έτρεξαν πιο γρήγορα. Κάποιες κυβερνήσεις παρουσιάζουν πραγματικά έργα και κάποιες μας παρουσίαζαν μουσαμάδες με ζωγραφισμένα εκδοτήρια, ωσάν να μπορούν τάχα να εξαπατήσουν τους πολίτες. Εμείς δεν παραδίδουμε κανένα μουσαμά σήμερα”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι σε λίγες ώρες οι τρεις νέοι σταθμοί θα είναι στη διάθεση των πολιτών και πρώτα από όλα των Πειραιωτών.

Αύξηση εσόδων σε μετρό και ηλεκτρικό

Καραμανλής: Ο Πειραιάς γίνεται πραγματικά μια σύγχρονη, μια πιο ανθρώπινη πόλη

Ο κ. Καραμανλής τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι τρεις νέοι σταθμοί Πειραιάς, Μανιάτικα και Δημοτικό Θέατρο, αποτελούν ένα πραγματικό κατασκευαστικό επίτευγμα.

“Mε το έργο αυτό ο Πειραιάς γίνεται πραγματικά μια σύγχρονη, μια πιο ανθρώπινη πόλη. Γιατί το Μετρό είναι το πλέον βιώσιμο και «καθαρό», φιλοπεριβαλλοντικό αν θέλετε, μέσο αστικής μετακίνησης.Ένα μέσο που βελτιώνει άμεσα και θεαματικά την καθημερινότητα των πολιτών”, σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και πρόσθεσε: 

Μετά από δεκαετίες, κάνουμε το αυτονόητο, ενώνουμε επιτέλους απευθείας το μεγαλύτερο λιμάνι με το κέντρο της Αθήνας και με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας”.

Η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε στις αρχαιολογικές εκσκαφές κατά τις εργασίες κατασκευής της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά. 

Σημειωτέον ότι στο σταθμό Δημοτικό Θέατρο όπου τελέστηκαν τα εγκαίνια και όπου αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες κατασκευής βοτσαλωτό δάπεδο, το οποίο συντηρήθηκε και επανατοποθετήθηκε στο σταθμό, όπως θα γίνει και στο Μετρό Θεσσαλονίκης. 

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στις εργασίες κατασκευής της Γραμμής 4 και τις μελλοντικές επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας και επισήμανε ότι όταν ολοκληρωθούν το Μετρό θα χρησιμοποιούν καθημερινά πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...
Δύο αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής και δύο ερωτήματα για τον Κώστα Τασούλα

Βουλή: Οργή του Τασούλα για το επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο...

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε...

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα. Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενος απο...

“Red Flag” στην Ανδραβίδα! – Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στην 117 Π.Μ.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την πρώτη «Ramstein Flag» του ΝΑΤΟ. Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 30...
Κυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Απριλίου οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2004.... Με ποσοστό 75,83% οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που διεξήχθη ταυτόχρονα στην ελεύθερη Κύπρο και στα κατεχόμενα και είχε ως...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο για τη μη κατάθεση ενόψει ευρωεκλογών υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά των ναζιστών...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..)...

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65: Δρομολογούνται και άλλα μεγάλα έργα

Τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Ε65 πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο...

Μητσοτάκης: Η αναβάθμιση της οικονομίας φέρνει μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις και επιδόματα

Στην αναβάθμιση της ελληνικής Οικονομίας και στις δυνατότητες που έδωσε για την αύξηση του...

Πειραιάς: Προφυλακιστέος ο εργολάβος του κτηρίου που κατέρρευσε

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στα Δικαστήρια Πειραιά ο εργολάβος του κτηρίου στο...