Μητσοτάκης: Εμείς, μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από τη θηλιά των δανειστών

70
Μητσοτάκης:

Με σύνθημα «Οξυγόνο για την Ελλάδα» ξεκίνησε σήμερα το 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Το στίγμα του συνεδρίου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του, με την οποία θέτει ως στόχο να απευθυνθεί στην κοινωνία.

«Για μένα δεν υπάρχουν Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί και Καραμανλικοί, για εμένα υπάρχει μόνο η αξιοκρατία. Μακριά από μένα το κομματικό παρασκήνιο και είμαι αποφασισμένος να παραμείνω αρχηγός ενός ανοικτού και δημοκρατικού κόμματος.

Αφήνουμε πίσω τις κακές πρακτικές του παρελθόντος. Φέουδα δεν χωράνε στη ΝΔ. Οι πολίτες αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν μπορούν να βρουν στο κόμμα μας τη νέα τους πολιτική στέγη. Πολλοί νέοι είναι δύσπιστοι απέναντί μας, αλλά θέλω να τους ζητήσω ένα απλό πράγμα. Να μας ακούσουν, να ακούσουν τι σχέδιο έχουμε για την Ελλάδα. Και είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγούν ευχάριστα. Να φτιάξουμε μία κοινωνία αξιοκρατίας και τότε οι νέοι θα έρθουν μαζί μας. Η κατάσταση στη χώρα μας γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Το επίπεδο ζωής πέφτει συνέχεια, οι νέοι ψάχνουν να φύγουν από τη χώρα, οι επιχειρήσεις κλείνουν μέρα με τη μέρα, υγεία και παιδεία υποβαθμίζονται καθημερινά. Αυτό που με θυμώνει περισσότερο όμως είναι ότι ο κόσμος έχει περιέλθει σε μία κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης. Τους τελευταίους μήνες, δίπλα στην κρίση υπάρχει και η απουσία του κράτους. Η πρώτη φορά Αριστερά μάς γύρισε πολύ πίσω», τόνισε από το βήμα του 10ου συνεδρίου της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:  Γιλντιρίμ: Το Αιγαίο δεν είναι ολόκληρο ελληνική θάλασσα

«Θέλω σήμερα από αυτό το βήμα να πω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως μπορούμε ακόμη και τώρα να τα καταφέρουμε, να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα. Εμείς, μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από τη θηλιά των δανειστών. Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021 και σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θέλω να εγγυηθώ πως αν βαδίσουμε μαζί αυτόν τον δρόμο, πως το 2021 θα μπορούμε να ανακτήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του χαμένου εισοδήματος. Να έχουμε νέο Σύνταγμα και καινούργιους θεσμούς. Να γίνουμε ισότιμο μέλος στην Ευρώπη και κυρίως να βαδίσουμε προς την ανάπτυξη πάνω σε στέρεα θεμέλια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.