Μια σχέση που δεν χαλάει! Η Γερμανία θέλει να δοθούν 3 δις στον Ερντογάν για το προσφυγικό!

60
Αμφίβολο το μέλλον της προσφυγικής συμφωνίας

Η σχέση Βερολίνου-Άγκυρας θα είναι πάντα στενή και θερμή, ότι κι αν μεσολαβήσει.

Που και που θα ανταλλάσσουν καμιά “κουβεντούλα” για τα “μάτια του κόσμου”, θα “επιπλήττουν” χλιαρά τον Ερντογάν που ΄ναι “ζωηρό παιδί” και σφάζει αμάχους, αλλά μέχρι εκεί… Οι Γερμανοί είναι πολύ ευχαριστημένοι από τον Ερντογάν που κρατά μακριά από το Βερολίνο τους πρόσφυγες. Γι΄ αυτό και σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι θα του δώσουν τα δις που του έταξαν, αλλά χωρίς να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη τους…

«Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει (…) Η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει την συμφωνία και την εκταμίευση των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, αναφερόμενη στην συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για την προσφυγική κρίση και στα δημοσιεύματα που ήθελαν κάποια κράτη-μέλη της ΕΕ – μεταξύ των οποίων και την Γερμανία – να αρνούνται να καταβάλουν την δεύτερη δόση των συμφωνηθέντων κεφαλαίων.

Διαβάστε επίσης:  Γερμανία: Αύξηση κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα, τις Βαλεαρίδες και την Πορτογαλία

«Η Καγκελάριος εκφράστηκε τελευταία πάλι σαφώς για τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει την Συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει την αύξηση της βοήθειας κατά επιπλέον τρία δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε η κυρία Ντέμερ και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε στις 14 Μαρτίου μία πρόταση χρηματοδότησης επ’ αυτού, δηλαδή σχετικά με το πώς θα μπορούσε να γίνει, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι σε ό,τι αφορά τον τρόπο της χρηματοδότησης γίνεται αυτή τη στιγμή διαβούλευση στο εσωτερικό της ΕΕ. «Δεν είναι όμως αμφιλεγόμενο το ότι θα γίνει η εκταμίευση, αλλά μόνο το πώς (θα γίνει)», δήλωσε. Η ίδια πάντως σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση.