Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Μίκρυναν την Ελλάδα

Πολλοί είναι οι Έλληνες που αγαπούν τη χώρα τους. Οι περισσότεροι την πονάνε, θέλουν να προκόψει για να προκόψουν και τα παιδιά τους. Θέλουν να τη δουν μεγάλη, όχι εδαφικά, με ιμπεριαλιστικούς όρους. Αλλά οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και κυρίως αξιακά.

Θέλουν μια πατρίδα που θα είναι περήφανη όχι μόνο γιατί είναι όμορφη, για τις παραλίες της και τον εκπληκτικό καιρό της. Αλλά γιατί και στον 21οαιώνα μπορεί να είναι η Ελλάδα που τιμά τα… πρώτα της. Που σέβεται τον πολιτισμό που δίδαξε σε όλο τον κόσμο, τις αξίες, την ηθική, την αισθητική.

Πώς το λένε αυτό: «Η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος». Αυτό θέλουμε όλοι για την Ελλάδα μας. Τι έχουμε τώρα; Έχουμε την αισθητική της αριστεράς όπως τη ζήσαμε σε όλο της το μεγαλείο χθες στο Ζάππειο.

Θα σας εξομολογηθώ κάτι. Ντρέπομαι για τη χώρα μου, ντρέπομαι για την πατρίδα μου. Έπειτα από τα χθεσινά, τις γελοιότητες μαζεμένες σε έναν ιστορικό χώρο, θα ήθελα να σηκωθώ και να φύγω. Μετανάστης, αλλά τουλάχιστον μακριά από την καφρίλα, μέχρι να ξυπνήσει ο κόσμος.

Όχι γιατί η πλειοψηφία των πολιτών επικροτεί τους καραγκιόζηδες, αλλά γιατί τους αφήνει και τα κάνουν. Η προσβολή δεν είναι για την Ελλάδα ότι μαζεύτηκαν 50 χαραμοφάηδες Συριζαίοι και Ανεξάρτητοι μαζί με τους δύο θεατρίνους Τσίπρα και Καμμένο κι έστησαν μια κακόγουστη παράσταση. Το θέμα είναι ο κατ’ εξακολούθηση βιασμός της αισθητικής μας, όσοι έχουμε λίγη από αυτήν.

Αισθητική στη συμπεριφορά, στις αξίες, στα οράματα για την Ελλάδα, στην καθημερινότητα.

Δεν είναι η γραβάτα που μας πείραξε. Ας βάλει και παπιγιόν και να πάει να πνιγεί. Είναι όλη αυτή η επαρχιώτικη εικόνα που έβγαλε η χώρα μου. Ο Τσίπρας με γραβάτα και θεατρικές κινήσεις να την βγάζει, ο Τσίπρας να προετοιμάζεται στο Μαξίμου με την γραβάτα, οι πανηγυρισμοί για τον «όμορφο, νέο πρωθυπουργό», όπως είπαν κάποιοι. Οι κλακαδόροι της αριστεράς που τον αποθέωσαν, η… περήφανη Μπαζιάνα που τον κοίταζε κι έλιωνε, η ψευτοεπαναστάτρια Δούρου που έχει διαλύσει την περιφέρεια κι έχει τα μούτρα να εμφανίζεται και ο Καμμένος που ξεπούλησε τη Μακεδονία κι εμφανίζεται ιδρωμένος, σφιγμένος στο κοστούμι του που είναι έτοιμο να σκάσει να κάνει αστειάκια με τις γραβάτες, με την… πρόταση γάμου του Αλέξη στην Περιστέρα. Με ενοχλεί όλη αυτή η επικοινωνιακή καταιγίδα για να αποδείξουν ότι πέτυχαν κι ότι η γραβάτα ήταν το λάφυρο της αριστεράς στη μάχη με τον καπιταλισμό.

Ο Τσίπρας χόρεψε τις αγορές ή οι αγορές απέκτησαν ένα ακόμηgoldenboyμε γραβάτα που τους κάνει όλα τα χατίρια; Αυτονόητα πράγματα.

Όμως είναι ενοχλητική, προσβλητική κι εν πολλοίς αηδιαστική η χθεσινή εικόνα στο Ζάππειο γιατί δείχνει την πλήρη δυσαρμονία με την κοινωνία. Το «σύνδρομο του Μαξίμου» που παθαίνουν όλοι οι πρωθυπουργοί, ο Τσίπρας το έχει πάθει εις διπλούν, ομοίως και οι υπουργοί του οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Ή μπορεί και να γνωρίζουν αλλά αδιαφορούν αν προσβάλλουν ή όχι.

Λίγες ημέρες μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας, στη Βόρειο Ελλάδα βράζει ο τόπος. Ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμούν να ξεμυτίσουν εκεί, και δεν είναι ακροδεξιοί αυτοί που τους αποδοκιμάζουν.

Λίγες ώρες μετά από μια συμφωνία για το χρέος που δεν είναι κακή, αλλά είναι η επισφράγιση των πολύ σκληρών μέτρων που θα υποστούν όλοι οι Έλληνες τα επόμενα χρόνια. Κι όμως, οι απίστευτοι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι χωρίς ίχνος ντροπής στήνουν σόου χωρίς να σκέφτονται τι περνά ο κόσμος.

Πρόκειται ακριβώς για την αισθητική της αριστεράς. Τέτοια ήταν πάντα και ακόμη χειρότερη θα είναι όσο είναι κυβερνώσα. Μια ζωή θα τους λυπόμαστε για τους… αγώνες και τις θυσίες που έκαναν, μια ζωή θα τους επιτρέπουμε να κάνουν ό,τι γουστάρουν στο όνομα μιας ενοχής για όσα τράβηξαν. Μια ζωή θα είμαστε από κάτω και δεν θα αφήνουμε την Ελλάδα να γίνει κάτι καλύτερο.

Το Ζάππειο χθες ήταν το τέλος κάθε αριστερής αυταπάτης. Και ο τελευταίος αριστερός είδε τι εκπροσωπεί αυτός ο τύπος που ψηφίστηκε για πρωθυπουργός και που έχει δίπλα του έναν ακόμη αθλιότερο. Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.

Όμως, ουδόλως μας νοιάζει η αριστερά, η απάτη ή η αυταπάτη τους, ο Αλέξης ή ο Πάνος. Αυτό που μας νοιάζει είναι ότι η Ελλάδα από χθες έγινε μικρότερη, χειρότερη. Είπαμε, όχι εδαφικά, αλλά αισθητικά, κι αυτό μπορεί να είναι χειρότερο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πού πάτε, ωΡιέ σύντροφοι;

«Καπιταλισμός και κομμουνισμός» έγιναν μια… αγκαλιά στη θεαματική συναυλία του «βασιλιά των βαλς» Αντρέ Ριέ, με τους Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρη Κουτσούμπα, που.. βρέθηκαν στις πρώτες σειρές της συναυλίας του...

Αδιαφορία Γκρίνμπεργκ για Κασσελάκη

Δεξιά κι αριστερά γράφονται διάφορα, ότι ο βασικός στρατηγικός και πολιτικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ φοβάται, λέει, τον Στέφανο Κασσελάκη και την...

Κασσελάκης: Οι συναντήσεις του με μιντιάρχες

Διαφορετική στρατηγική ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, από τον προκάτοχο του (Αλέξη Τσίπρα) στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως μου μετέφεραν αξιόπιστες πηγές βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα. Συναντά...

Οι …καλτσάκηδες: τα δύο …σπουδαία αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τα παντελόνια...

Δύο αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, σημαίνοντα στελέχη, ο ένας ιστορικού κόμματος και ο άλλος μεγάλης επιχείρησης του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χαρακτηρίζονται κατά...

Το κούρεμα του Κασσελάκη (βίντεο)

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε 48 ώρες παρουσιάζεται στο στρατόπεδο της Θήβας για να υπηρετήσει την 20ημερη στρατιωτική θητεία που επιτρέπεται από τον νόμο. Επισκέφθηκε...

Yποψήφιος στις Ευρωεκλογές o Νίκος Καρβέλας – Με ποιο κόμμα θα κατέβει

Την είδηση ότι ο γνωστός συνθέτης Νίκος Καρβέλας θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας». Σύμφωνα με...
Κουμουνδούρου, τραυματίστηκε, αστυνομικός,

Ησυχία η Κουμουνδούρου κοιμάται

Τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναλάβει εδώ και μία εβδομάδα η Βούλα Κεχαγιά, αλλά αν τα αντανακλαστικά του όλου κομματικού «οργανισμού»...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Από την Όψη κι απ’ την Κόψη…

Όταν ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες στο Μωρηά και τη Ρούμελη, εκεί στις αρχές του 19ου...

Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας – Δεν θα υπέγραφα εν κρυπτώ – Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη...

Δημοσκόπηση Ipsos/ Euronews για ευρωεκλογές: Κυριαρχία ΝΔ στην Ελλάδα, ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Ε.Ε.

Το 63% των εδρών θα συνεχίσουν να κατέχουν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση...

Η βαριά ήττα από την Moody’s δεν θα είναι η μόνη, έρχονται σκληρά αρνητικά νέα για την Ελλάδα

Η βαριά ήττα από την Moody’s αποτελεί ένα σκληρό σοκ για τους θεατρινισμούς που...