Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

«Μην ανησυχείτε για εμένα»: Αρνήθηκε να εγκαταλείψει την Κίναρο η γιαγιά Ρηνιώ

Εντοπίστηκε σώα η κυρά Ρηνιώ Κατσοτούρχη, η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, με την οποία είχε διακοπεί η επικοινωνία εδώ και τρεις ημέρες. Η γυναίκα εντοπίστηκε από τους διασώστες που έφτασαν με super puma στο νησί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν σώα μέσα στο σπίτι της. Όταν οι διασώστες της πρότειναν να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος στη Ρόδο, έως ότου περάσει η κακοκαιρία και επιδιορθωθούν οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες στην Κίναρο, εκείνη αρνήθηκε. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είπε πως έχει μερικές προμήθειες για να περάσει τις επόμενες ημέρες στο νησί μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.

“Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μην ανησυχείτε για εμένα”, φέρεται να είπε η κυρά Ρηνιώ στους διασώστες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρά Ρηνιώ αρνήθηκε να φύγει από το νησί, όπου ζει μόνη της από το 2000.

Η κυρά Ρηνιώ είχε παλαιότερα δηλώσει πως φοβάται ότι αν κλείσει τα μάτια της, το νησί «θα το πάρουν οι Τούρκοι».

Για τον εντοπισμό της έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση. Επί ώρες σήμερα δεν ήταν εφικτό να απογεωθεί το ελικόπτερο για να προσεγγίσει στην Κίναρο.

Τελικά, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα το super puma πέταξε και η γυναίκα εντοπίστηκε. Ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε συναντήσει ήταν ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, που είχε επισκεφθεί την ακριτική Κίναρο στις 28 Δεκεμβρίου.

Η κυρά Ρηνιώ είπε στους διασώστες ότι είναι καλά και όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να την πάρουν μαζί τους, εκείνη αρνήθηκε.

Αύριο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, το ελικόπτερο να ξαναπάει στο νησί με τεχνικούς προκειμένου να της φτιάξουν το τηλέφωνο: Η βλάβη ήταν η αιτία της διακοπής στην επικοινωνία με τους δικούς της, στην Κάλυμνο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της και καθόταν μόνη της όπως κάνει τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα όταν τις είπαν να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος στη Ρόδο μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στην ηλεκτροδότησης και στις τηλεπικοινωνίες στη νησίδα Κίναρος, αυτή αρνήθηκε.

Τους είπε πως έχει μερικές προμήθειες για να περάσει τις επόμενες ημέρες στο νησί μέχρι να περάσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας. «Μην ανησυχείτε για εμένα», είπε χαρακτηριστικά στους διασώστες και αρνήθηκε να φύγει από το νησί. Θέλει να παραμείνει εκεί όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, μαζί με τα αιγοπρόβατά της τα οποία βγάζει στο νησί και είναι αυτά που της κρατάνε συντροφιά μετά τον θάνατο του συζύγου της.

«Τους Τούρκους δεν τους φοβάμαι, το νησί αυτό, η Κίναρος, είναι ελληνικό» ,είχε πει παλιότερα η κυρά Ρηνιώ σε συνέντευξή της στον Ant1. «Βάζω σημαία, αλλά μου τη σκίζει ο αέρας. Έχω στην οροφή ελληνική σημαία, που μου την έχουν φτιάξει με μπογιά και φαίνεται από πάνω».

Τα χρώματα της γαλανόλευκης στην οροφή του σπιτιού της στην Κίναρο

Tο “ευχαριστώ” της κόρης
Στο μεταξύ, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” εξέφρασε η κόρη της κυρά Ρηνιώς, με ανάρτησή της στο Facebook, αμέσως μετά τα ευχάριστα νέα για τον εντοπισμό της μητέρας της.

“Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μοιραστήκαν την αγωνία για την μητέρα μου. Τέλος καλό όλα καλά”, έγραψε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1882 τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το 1856 άνοιξε ο δρόμος Μύλοι – Τρίπολη για τις λεγόμενες...

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πρότεινε η ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική,...

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις – Παραβατικότητα ανηλίκων: 395 συλλήψεις

831 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και 395 για παραβατικότητα ανηλίκων το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου Τα αποτελέσματα της δράσης της ελληνικής αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο του...

Η κληρονομιά της Ελλάδας : Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου σχεδόν 100 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο παππούς η γιαγιά και ο … ματάκιας!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο … κερατάς!! Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κάθεται σε μια καφετέρια και θυμάται τα νιάτα...

Απεβίωσε η Αιμιλία Καμβύση, η τελευταία από τις τρεις “γιαγιάδες της Συκαμνιάς”

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών σήμερα, η Αιμιλία Καμβύση, μια από...

Το πολύτιμο δώρο που λέγεται παππούς και γιαγιά: Οι ήρωες που μας έδειξαν τα πρώτα βήματα στην ζωή

Γιαγιά και παππούς. Δύο λέξεις-ορόσημο της ελληνικής οικογένειας που μόνο στο άκουσμά τους όσοι...

Κέρκυρα: Γιαγιά πήδηξε σε πηγάδι για να σώσει την εγγονή της

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν γιαγιά και εγγονή στην Κέρκυρα όταν η τετράχρονη μικρούλα...