Μείωση του φόρου διαφημίσεων στα κανάλια που θα πάρουν άδεια

Από 20% μειώνεται σε 5% ο συντελεστής του ειδικού φόρου

9
ΕΣΡ: Τη Δευτέρα η αποσφράγιση των φακέλων

Από 20% μειώνεται σε 5% ο συντελεστής του ειδικού φόρου επί της αξίας των τηλεοπτικών διαφημίσεων με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την ρύθμιση η μείωση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου του 2018.

Η τροπολογία, η οποία μειώνει τον συντελεστή ενόψει της νέας διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «ενόψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς το σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση, από 1/4/2018 του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ.12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο πλαίσιο της εν λόγω αδειοδοτικής διαδικασίας. Παράλληλα επεκτείνεται η ως άνω ρύθμιση και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν υπογράψει σύμαβση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και σε αυτά της ΕΡΤ ΑΕ».

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος του Σαββάτου 24/2

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού η οποία εκτιμάται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ περίπου. Η μείωση αυτή ειδικά για το έτος 2018 περιορίζεται στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ περίπου.