Μηταράκης: Αδιάκοπος ο αγώνας στο μεταναστευτικό

7
Μηταράκης: Αδιάκοπος ο αγώνας στο μεταναστευτικό

Βήμα για την ανάκτηση του ελέγχου στο μεταναστευστικό είναι για τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο ορισμός των 32 διοικητών σε υφιστάμενες δομές προσωρινής φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια σεμιναρίου εκπαίδευσης των νέων Διοικητών, ο Υπουργός ανέφερε ότι «η παρουσία σας, εδώ είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, καθώς από την επανασύσταση του Υπουργείου έως και σήμερα, δίνουμε έναν αδιάκοπο αγώνα για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού και την στελέχωση των δομών του.

Η διαδικασία επιλογής σας, πέρα των τυπικών προσόντων, δηλαδή της πανεπιστημιακής κατάρτισης και της γνώσης ξένων γλωσσών, είχε στόχο την επιλογή προσώπων που, αφενός μπορούν να ανταποκριθούν στην διοίκηση των δομών και αφετέρου μπορούν να κτίσουν γέφυρες επικοινωνίας και με τους διαμένοντες αιτούντες άσυλο και με τις τοπικές κοινωνίες».

Κεντρικοί στόχοι του Υπουργείου είναι η αποσυμφόρηση των νησιών και ο δραστικός περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες «με συμπαραστάτες τους μόνιμους υπάλληλους του Υπουργείου, τους εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου και πλέον, τους Διοικητές των δομών».

«Οι δομές στην πλειοψηφία τους, πριν από λίγους μήνες, δεν αποτελούσαν νομικές οντότητες και συνεπώς ήταν αόρατες για την ελληνική Πολιτεία. Πλέον, αποκτούν όχι μόνο υπόσταση, αλλά και υπεύθυνο πρόσωπο», τόνισε ο Υπουργός, ενώ επεσήμανε τη σημασία του έργου των νέων Διοικητών, λέγοντας ότι «Σήμερα, ανακτούμε με σταθερές και μετρήσιμες ενέργειες τον έλεγχο των δομών και κατ’ επέκταση του Μεταναστευτικού.

Διαβάστε επίσης:  Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Και σε αυτό το σημείο έρχεται να συμβάλει καταλυτικά το δικό σας έργο. Γιατί είναι η δική σας παρουσία που θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας, τόσο για τους διαμένοντες στο εσωτερικό των δομών φιλοξενίας, όσο και για τις κοινωνίες των όμορων περιοχών.

Αντιμετωπίζουμε με ευγνωμοσύνη, άλλωστε, τους ανθρώπους και τις κοινότητες που αποτίνουν καθημερινά το δικό τους αντίτιμο εθνικής αλληλεγγύης.

Ο δικός σας ορισμός αποτελεί μια έμπρακτη προσπάθεια της Πολιτείας να σταθεί πιο ενεργά δίπλα στις δικές τους ανησυχίες και ανάγκες. Και αυτή η ασφάλεια θα επιτευχθεί μέσα από την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Λειτουργίας των Δομών, του εργαλείου που έχετε στα χέρια σας και πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Από την πλευρά μας, θα σταθούμε στο πλευρό σας με τρόπο που θα διευκολύνει ουσιαστικά το έργο σας. Προωθώντας, δηλαδή, συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας των κέντρων», κατέληξε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γ.Γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσος Μαντάγαρης και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάρκος Καραβίας.