Μηταράκης: Κανένα κρούσμα κορονοϊού στα νησιά που βρίσκονται δομές προσφύγων και μεταναστών

19
Μηταράκης: Κανένα κρούσμα κορονοϊού στα νησιά που βρίσκονται δομές προσφύγων και μεταναστών

Καθησυχαστικός όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας στις περιοχές που υπάρχουν Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, εμφανίστηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνονται οι ΠΝΠ που αφορούν την αναστολή των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου και την επίταξη ακινήτων για τη δημιουργία κλειστών δομών.

Ο κ. Μηταράκης,τόνισε ότι δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα κορονοϊού στα νησιά, ενώ για όσους μεταφέρθηκαν στις νέες κλειστές δομές στη Μαλακάσα και τις Σέρρες, είπε ότι ομάδα του Ερυθρού Σταυρού εξέτασε όλες τις νέες αφίξεις.

Για το θέμα της αποσυμφόρησης των νησιών ,ανέφερε ότι αυτή έχει ξεκινήσει με τρόπο που δεν λειτουργεί θελκτικά για νέες ροές.Μάλιστα, τόνισε ότι από τις 10.000μετακινήσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν το πρώτο τρίμηνο του έτους,υλοποιήθηκε το 90 %,ενώ πρόκειται να υπάρξουν και περίπου 5.000 εθελοντικές το επόμενο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης:  ΙΤΑΛΙΑ - Koρονοϊός: ΣΟΚ 919 νεκροί σε 24 ώρες

Πάντως, ο κ. Μηταράκης αποκάλυψε ότι πρόσφατα η Τουρκία με πρόσχημα τον κορονοϊό, αρνήθηκε την επιστροφή μεγάλου αριθμού ατόμων που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας.