Την θέση ότι είναι δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώσει όλα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Μηταράκης αναφέρθηκε στην προσφυγή της κυβέρνησης στο ΣτΕ ώστε να γίνει μια πιλοτική δίκη για τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων και να δοθεί μια απάντηση. Η δίκη σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.

Μιλώντας για τα ποσοστά αναπλήρωσης, ο κ.Μηταράκης παραδέχτηκε ότι είναι σε χαμηλά επίπεδα και προανήγγειλε την διεξαγωγή μιας μελέτης επιπτώσεων για το επίπεδο διαβίωσης στο υπάρχον σύστημα.

«Το ΣτΕ έδωσε μια αίσθηση κατεύθυνσης για το που πρέπει να πάνε τα ποσοστά αναπλήρωσης, ωστόσο την πρόθεσή μας για τα αναδρομικά θα την επιβεβαιώσουμε με την αναλογιστική μελέτη» τόνισε ο κ.Μηταράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων, καθώς όπως είπε «είμαστε στο χαμηλότερο επίπεδο και μόνο προς τα πάνω θα πάμε».

Αναφερόμενος στις ασφαλιστικές εισφορές ο κ.Μηταράκης είπε ότι μπαίνουμε στην λογική της μείωσης τους, καθώς όπως ανέφερε «οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν πολλά, αλλά ο Έλληνας εργαζόμενος παίρνει λίγα».

Ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μόνιμος μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, μια παροχή που, όπως είπε, θα είναι μόνιμη, ενώ ανέφερε ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα υπάρξουν και αυξήσεις στις συντάξεις.

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο κ.Μηταράκης ανέφερε ότι το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι μειωμένο γιατί δόθηκε το προεκλογικό μέρισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό τώρα είναι μειωμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ