Μηταράκης: Στόχος μας περισσότεροι εργαζόμενοι με καλύτερους μισθούς

13
Ιδρύεται υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου... υπουργός ο Μηταράκης

“Βασική στοχοθεσία του Υπουργείου Εργασίας είναι να έχουμε περισσότερους εργαζόμενους με καλύτερους ονομαστικούς μισθούς και να επιταχύνουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, παράλληλα με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο της νέας έρευνας του σταθμού για την ανεργία .

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Ο κ Μηταράκης εκτίμησε ως θετικό στοιχείο σε σχέση με την απασχόληση, την σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας. “Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τον Αύγουστο του 2019 κινείται στο 16,7 % από 18,9 τον αντίστοιχο μήνα του 2018.” Παράλληλα σημείωσε ότι “είναι μπροστά μας τα στοιχήματα της συμμετοχής στην αγορά εργασίας, τη μετατροπής της μερικής απασχόλησης σε πλήρη και το ζήτημα των ονομαστικών μισθών, που επλήγησαν βαριά στα χρόνια της κρίσης. Θέλουμε να επιταχύνουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού παράλληλα με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.” τόνισε χαρακτηριστικά

Ως βασική στοχοθεσία του Υπουργείου Εργασίας, ο υφυπουργός περιέγραψε την ύπαρξη περισσοτέρων εργαζομένων με καλύτερους ονομαστικούς μισθούς.
Οπως είπε, “σημαντική βοήθεια σε αυτή την κατεύθυνση θα αποτελέσουν αφ ενός η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, από το καλοκαίρι του 2020, προκειμένου να μειωθεί το κόστος εργασίας ειδικά για την πλήρη απασχόληση και αφετέρου η προσέλκυση επενδύσεων”

Διαβάστε επίσης:  Το ΥΠΕΞ απάντησε στο παραλήρημα Ερντογάν

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ

“Η αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα, όπως και η κατεύθυνση της εκπαίδευσης των πόρων των ανέργων σε επαγγέλματα που βρίσκουν ανταπόκριση στην αγορά εργασίας. Υπάρχει δηλαδή, δυσαρμονική σχέση μεταξύ των δεξιοτήτων που αναζητά η αγορά και εκείνων στις οποίες εκπαιδεύεται να αποκτήσει η αγορά εργασίας.” είπε ο κ Μηταράκης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ

Σε ερώτηση για την πληθώρα ανέργων πτυχιούχων απάντησε ότι οι επενδύσεις δημιουργούν ανάγκη για καλύτερα εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ για το brain drain που συνέβη, υπογράμμισε ότι αποτελεί μελλοντικό ισχυρό όπλο της οικονομίας.