Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Μητσοτάκης: Δεν είναι η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στον βούρκο

“Καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς τις εκλογές του 2023, δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στην Κατερίνη, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην υπόθεση των υποκλοπών.

Το κυβερνητικό αφήγημα καταγγέλει το ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα διχασμου, συνομωσιολογία και λασπολογία και στη γραμμή αυτή κινήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

“Θα πούμε όχι σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Θα πούμε ναι σε κάθε δημιουργική πρόταση η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία”, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, η δική μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή μας επάρκεια”.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε επίσης ότι: “Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Ότι μάς ενδιαφέρουν τα έργα και όχι τα λόγια. Ότι μπορούμε να παράγουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα το οποίο εκτιμάται από τους πολίτες. Ότι είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την ευημερία όλης της κοινωνίας, αλλά να είμαστε και σίγουροι ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει”.

Τόνισε λοιπόν ότι “με έργα και όχι με λόγια θα απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών” και ζήτησε από όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να εξηγήσουν στους πολίτες ότι “η χώρα έχει προοδεύσει πολύ τα τελευταία 3,5 χρόνια.”

Εκτίμησε πάντως ταυτόχρονα ότι: “Το γνωρίζουν, εξάλλου, οι πολίτες. Τώρα, όμως βλέπουν ότι και αυτή η πρωτοβουλία αποδίδει.”

Ο κ. Μητσοτάκης διεκδίκησε για την κυβέρνηση και τη ΝΔ το προφίλ κοινωνικής ευαισθησίας. “Κάποιοι μάς έλεγαν, δεν έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε την κοινωνία, γιατί τάχα εσείς στη ΝΔ δεν είστε κοινωνικά ευαίσθητοι. Τους απαντάμε, εμείς είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα της χώρας που έρχεται από μακριά και θα πάει ακόμα πιο μακριά”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

“Καθώς σταδιακά μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του ’23, θα έρθει η ώρα των μεγάλων διλημμάτων και των πραγματικών συγκρίσεων.

Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδος ή θέλουμε να κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό, νομίζω το θυμόμαστε όλοι μας.

Θέλουμε την Ελλάδα μια χώρα ισχυρή με αυτοπεποίθηση, στον πυρήνα της Ευρώπης ή μία χώρα η οποία να αναζητεί τις τύχες της στους 4 ανέμους όπως κάποιοι διαλαλούν;

Θέλουμε μια Ελλάδα η οποία θα επενδύει στις Ένοπλες Δυνάμεις με ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα, μια Ελλάδα που θα προστατεύσει τα σύνορά της ή μια Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι;

Θέλουμε μια Ελλάδα η οποία θα στηρίζεται στην ιδιωτική οικονομία, στη δημιουργικότητα του Έλληνα και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας ή μια Ελλάδα που θα εγκλωβίζει τους συμπολίτες μας σε μία αέναη πολιτική επιδομάτων, για να μπορούμε, την τελευταία στιγμή, να πηγαίνουμε να τα εξαργυρώνουμε για ψήφους;

Τα διλήμματα για το 2023 θα είναι πολύ ξεκάθαρα και το πιο σημαντικό είναι: Θα πάμε μπροστά ή πίσω και τελικά ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνά την Ελλάδα; Αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσουν και πάλι τη στήριξή τους και θα μας περιβάλλουν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους”, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης. Με τον τρόπο αυτό έθεσε τα διλήμματα των επόμενων εκλογών, αλλά και εμμέσως διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για άμεση προσφυγή στις κάλπες, αφού ανέφερε οτι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, χωρίς βέβαια να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο.

Τον Πρωθυπουργό προσφώνησε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας Χαράλαμπος Μπρουσκέλης.

Επίσκεψη σε κέντρο φροντίδας του φιλανθρωπικού σωματείου «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε ένα από τα δύο Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας της «Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης», φιλανθρωπικού σωματείου που υποστηρίζει Άτομα με Αναπηρία.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους της μονάδας, η οποία εγκαινιάστηκε επίσημα σήμερα καθώς η πανδημία είχε προκαλέσει αναβολή της εκδήλωσης εγκαινίων, ενημερώθηκε για τη λειτουργία της και για τις υπηρεσίες που προσφέρει, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φιλοξενούμενους.

«Η πραγματική πρόοδος μιας αληθινά συμπεριληπτικής κοινωνίας τελικά φαίνεται και αξιολογείται από τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας, τα Άτομα με Αναπηρία. Και εύχομαι η επόμενη γενιά, τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, καθώς εκπαιδεύονται με καινούρια προγράμματα δράσης, να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τέτοιες δομές όπως η δική σας, για να αντιλαμβάνονται το χρέος τους», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε ότι την τελευταία τριετία υλοποιούνται ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των ευκαιριών Ατόμων με Αναπηρία.

«Έχουν γίνει πολλά, δεν θέλω να τα επαναλάβω σήμερα διεξοδικά. Νομίζω ότι όσοι ασχολείστε με τα ζητήματα αυτά τα γνωρίζετε. Να πω μόνο ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να ψηφίσουμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που θα καθορίζει με σαφήνεια τις απαιτήσεις προσβασιμότητας προϊόντων και υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρία. Από τα POS για πληρωμές και τα μηχανήματα έκδοσης και ελέγχου εισιτηρίων μέχρι τα ηλεκτρονικά βιβλία. Και από το διαδικτυακό εμπόριο και την ψηφιακή τραπεζική ως τερματικά ενημέρωσης σε αεροπλάνα και σε πλοία», είπε ο πρωθυπουργός.

«Προχωρούν και μια σειρά από εμβληματικές δράσεις, όπως αυτή του “Προσωπικού Βοηθού”, η οποία αρχίζει πια και υλοποιείται και μπορεί να δώσει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία σε άτομα με βαριά αναπηρία, να μπορέσουν να κάνουν τη ζωή τους, αλλά να υποστηρίξουμε και με αυτόν τον τρόπο τις οικογένειές τους που πολύ συχνά βαρύνονται δυσανάλογα από τη δύσκολη αυτή αποστολή -γιατί περί αποστολής πρόκειται- της υποστήριξης συγγενών τους, ατόμων με αναπηρία», τόνισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες μου εμπιστεύτηκαν τη διακυβέρνηση του τόπου, είχα πει ότι μια συγκροτημένη πολιτική για τα Άτομα με Αναπηρία αποτελούσε για εμένα μία όχι απλά πολιτική προτεραιότητα -αυτό ξέρετε ακούγεται λίγο κλισέ. Αποτελούσε μία ηθική ευθύνη αλλά και ένα χρέος τιμής απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος προσέφερε πολλά στο αναπηρικό κίνημα, σε μια εποχή όπου η ευαισθησία για τα θέματα των Ατόμων με Αναπηρία δεν βρισκόταν ακόμα στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Αναφέρομαι στη μητέρα μου, τη Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία αγωνίστηκε πολύ για να δημιουργήσει δομές, αλλά κυρίως για να αλλάξει τις συνειδήσεις και τις αντιλήψεις για το τι σημαίνει πραγματικά μια συμπεριληπτική κοινωνία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» για την προσφορά της επί περισσότερα από 40 χρόνια. «Έχετε αφήσει και αφήνετε εδώ στη “Μέριμνα” ένα πραγματικό στίγμα για την αρωγή των συμπολιτών μας με αναπηρία, απλώνοντας ένα χέρι βοήθειας στις οικογένειες και ανοίγοντας πραγματικά την αγκαλιά σας σε όσους το έχουν ανάγκη», είπε.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας των Ατόμων με Αναπηρία», σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του σωματείου «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης», Δημήτρης Καραπούλιος. «Στην πολιτική οι αλλαγές έρχονται είτε επειδή απλά έχουν ωριμάσει οι συνθήκες είτε επειδή κάποιοι άνθρωποι παλεύουν ώστε να αλλάξουν αυτές οι συνθήκες. Στο πρόσωπό σας κ. Πρωθυπουργέ θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους εκπροσώπους της πολιτείας που όταν τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν κάτι για τα Άτομα με Αναπηρία το έπραξαν», συμπλήρωσε.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο κέντρο φροντίδας η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου της ΝΔ και Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Νέος κατώτατος μισθός: Τι αλλάζει από 1η Απριλίου – Αναλυτικά τα επιδόματα που αυξάνονται

Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Συνολικά τα τελευταία τρία...

Δίκη Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. «Κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ´εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε...

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Λευτέρης Κουσούλης έδωσε τη δική του οπτική διάσταση στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. Ο έμπειρος πολιτικός...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται...

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον...

Σηκώνει το γάντι ο Μητσοτάκης: Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μόλις επιστρέψει από τον Καναδά

Στο κενό φαίνεται ότι θα πέσουν οι προσπάθειες αντιπολίτευσης και οργανωμένων συμφερόντων που επιδιώκουν...