Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών

36
Μήνυμα νίκης και ενότητας έστειλε ο Μητσοτάκης από τα Χανιά

«Η ΝΔ δεν θα κυρώσει αυτή τη συμφωνία, είτε τώρα, είτε αν δεν έχει κυρωθεί και τη βρούμε όταν γίνουμε κυβέρνηση», δήλωσε, το βράδυ της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ειδήσεων του ΣΚΑΪ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν την διαπραγματεύθηκε, δεν συμφωνεί με πολλές πτυχές της και δεν θα την υπέγραφε ποτέ, ενώ υποστήριξε ότι και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν θα την ψήφιζε, αφού- όπως είπε- «δεν θα δεχόταν ποτέ «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα γιατί η μεγάλη έγνοια του ήταν τα εργαλεία του αλυτρωτισμού».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πάντως πως «εάν η συμφωνία έχει κυρωθεί από τη Βουλή τα περιθώρια που θα έχει ως κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά στενά», ενώ ερωτηθείς για το εάν χρειάζεται δημοψήφισμα, απάντησε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι εκλογές το συντομότερο δυνατόν, λέγοντας πως «αυτή είναι η δημοκρατική λύση για να τοποθετηθούν οι πολίτες και για το ζήτημα αυτό».

Διαβάστε επίσης:  Μήνυμα του πρωθυπουργού για τον κορωνοϊό

Τόνισε τέλος ότι αυτά που λέει στο εσωτερικό θα πει και στο Βερολίνο κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει σε δύο ημέρες.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Eurogroup έκανε λόγο για «γιορτή της γραβάτας» και «προκλητική φιέστα μίας κυβέρνησης που πανηγυρίζει για τα δεινά που θα επιφέρει στους Έλληνες πολίτες», ενώ επέμεινε στην άποψη ότι «επί της ουσίας έχουμε μπροστά μας ένα 4ο Μνημόνιο».

Αναφορικά με τις εκλογές στην Τουρκία γνωστοποίησε ότι έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Ερντογάν στην οποία του έθεσε το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών και υπογράμμισε πως εάν θέλει πραγματικά να κάνει ουσιαστική επανεκκίνηση στις σχέσεις των δύο κρατών οφείλει να τους απελευθερώσει το συντομότερο δυνατό.