Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Μητσοτάκης: Δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή Ράμμου

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «επιτέλους ο κ.Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να αντιπαρατεθούμε επί όλων των θεμάτων», προσθέτοντας ότι επί πέντε μήνες τον καλούσε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. «Στις Δημοκρατίες εδώ είναι ο χώρος που τα κόμματα λύνουν τις διαφορές τους, και στις εκλογές» σημείωσε.

«Η εκτίμηση μου είναι ότι οι πολίτες θα στείλουν και πάλι το ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση» σημείωσε ενώ μίλησε για πρωτοφανείς προσωπικές σας ύβρεις εναντίον του, τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας «ξεπέρασε τον εαυτό του». Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι καταλαβαίνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «ανεβάζει τα ντεσιμπέλ της έντασης». «Δεν μπορείτε να μιλήσετε ούτε για το μέλλον, ούτε για το παρελθόν σας που ακόμα σας καταδιώκει» σημείωσε.

Έντονος διάλογος Μητσοτάκη – Τσίπρα

Καταλόγισε, δε, στον κ. Τσίπρα ότι έκανε «φέιγ βολάν» τον απόρρητο φάκελο της ΑΔΑΕ και τον κατηγόρησε ότι αναφέρθηκε σήμερα σε ονόματα τα οποία δεν υπήρχαν στην επιστολή. «Ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Η επιστολή του κ. Ράμμου είχε ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο, αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Άλλη σας έστειλε; Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι; Απαντήστε».

Στο σημείο αυτό έλαβε τον λόγο ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Ράμμος απαντούσε σε δική του επιστολή που είχε αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα. «Μην επιχειρείτε να παίξετε τις κουμπάρες» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «είναι κατηγορούμενος και όχι κατήγορος». Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι στην επιστολή που έλαβε, δεν υπήρχαν ονόματα».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήταν νόμιμες οι επισυνδέσεις και σημείωσε ότι πολιτικά έχει τοποθετηθεί πως η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη δεν ήταν σωστή. Όπως πρόσθεσε, για οποιαδήποτε άλλη σκοτεινή υπόθεση ελέγχει η Δικαιοσύνη.

Επεσήμανε, δε, ότι η ΑΔΑΕ είναι όργανο της διοίκησης, όχι της Δικαιοσύνης και ότι κ. Ράμμος είναι τέως δικαστής. «Θα μπορούσα κι εγώ να πάω στην αρχή με ένα κατάλογο τηλεφωνημάτων επί των δικών σας ημερών και να ζητήσω αν παρακολουθούσατε εσείς κρατικούς λειτουργούς. Η διαδικασία που επιλέξατε είναι εκτός νομικού πλαισίου» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Το κερασάκι σε αυτή την τοξική τούρτα ποιο είναι; Από καιρό όσα επικαλούνται οι βουλευτές σας είχαν δημοσιευθεί. Πριν τα παραλάβει ο κ. Τσίπρας τα θρυλούμενα στοιχεία, ήταν πρώτη είδηση σε τρία μέσα που πρόκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε υπήρξαν διαρροές απόρρητων πληροφοριών από την ανεξάρτητη αρχή, είτε ο κ Τσίπρας επέβαλλε τα ονόματα που αυτός ήθελε. Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι». Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε: «Να υποθέσουμε ότι αυτές οι παρακολουθήσεις γινόντουσαν, γιατί έχετε τα στοιχεία αυτά εσείς και όχι εγώ; Γιατί δεν έγινα εγώ αποδεκτής ποτέ καμίας τέτοιας πληροφορίας; Γιατί κ. Τσίπρα; Γιατί μήπως γνωρίζατε από πριν τα ονόματα; Εσείς έχετε τα στοιχεία, εγώ δεν τα έχω». 

«Επειδή όλα τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται λίγο περίπλοκα και αφορούν μόνο όσους εντρυφήσει στην λεπτομέρεια. Το 2019 λίγο πριν καταρρεύσετε στις εκλογές αλλάξατε τον ποινικό κώδικα, μετατρέψατε το αδίκημα των υποκλοπών από κακούργημα σε πλημμέλημα» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Το κάνατε ενώ γνωρίζατε ότι παρακολουθούσατε το ΚΚΕ, σίγουρα τον κ. Σαγιά και τον κ. Πιτσιόρλα, και πολλούς άλλους που πιστεύω θα μάθουμε στην πορεία. Δηλαδή, επί ημερών σας οι υποκλοπές έγιναν από κακούργημα πλημμέλημα και σήμερα είναι το μεγάλο σκάνδαλο που πληγώνει τη δημοκρατία». «Η υπόθεση των επισυνδέσεων είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφανθεί. Οι απαντήσεις μου κρίνονται και από εσάς και από τους πολίτες». σημείωσε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των μεταναστών στον Έβρο, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αναπαράγουν fake news και τους κάλεσε να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη. «Κουβέντα δεν έχετε πει. Όταν όλα τα στελέχη σας και εσείς συμμετείχατε σε αυτή την προσπάθεια διασυρμού της χώρας. Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτή την εμμονή σας να αγκαλιάζετε τέτοιο fake news παίζετε το παιχνίδι της Τουρκίας; Είστε αφελής ή επικίνδυνος;» σημείωσε. Διερωτήθηκε επιπλέον αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γκρεμίσει τον φράκτη στον Εβρο, εάν γίνει κυβέρνηση.

Ως προς την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ανέφερε: «Εξακολουθείτε και σήμερα να καλύπτετε τον κ. Παππά για τον στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες; Ποιος είναι ο Α2;». «Γιατί δεν κάνετε μήνυση στον κ. Καλογρίτσα;» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Μπορείτε να διαβεβαιώσετε το ελληνικό κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λάβει ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα;». «Εμείς κ. Τσίπρα μένουμε Ευρώπη, χωρίς ερωτηματικό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Το ερώτημα είναι αν εσείς μένετε Μαδούρο. Θα απαντηθούν και αυτά τα ερωτήματα πολύ σύντομα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό ζήτημα και για τα εξοπλιστικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «επί των δικών σας ημερών, το 75% των προσφύγων και των μεταναστών που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν από ελληνικά σύνορα. Επί των ημερών μας το ποσοστό αυτό έπεσε στο 5%». Δήλωσε επίσης υπερήφανος που ηγείται μιας κυβέρνησης η οποία θωρακίζει τη χώρα και τις ένοπλες δυνάμεις. «Εσείς πρέπει να ντρέπεστε που δεν στηρίζετε αυτή την επιλογή. Πού νομίζετε ότι βρίσκεστε; Στο Λουξεμβούργο; Δεν βλέπετε τον γείτονα απέναντι;» διερωτήθηκε. Κατηγόρησε επιπλέον τον κ. Τσίπρα ότι «είχε διαλύσει την ΕΑΒ». 

Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι επί υπουργίας Ευκλείδη Τσακαλώτου, η ανάπτυξη ανερχόταν σε 0,5%, ενώ πλέον βρίσκεται σε ρυθμό διπλάσιο και τριπλάσιο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Έχετε πολύ βεβαρημένο παρελθόν κ. Τσίπρα» σημείωσε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «οργάνωσε τη σκευωρία τη Novartis», προσθέτοντας: «Δεν θα κάνετε μαθήματα στη Νέα Δημοκρατία».

«Ύστερα από τη σημερινή συζήτηση έχω την πεποίθηση ότι όλα πλέον, στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας, είναι πολύ καθαρά. Όλοι έχουν καταθέσει το έργο τους, τις απόψεις τους. Καθώς φτάνουμε στο τέλος της πρώτης κυβερνητικής μας θητείας, η παράταξή μας είναι έτοιμη να παραλάβει τη σκυτάλη μιας δεύτερης, γόνιμης τετραετίας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρωμανός: Όποτε και να ξεκινούσε το έργο για τον περίπατο θα υπήρχε γκρίνια

Ρωμανός: Υποκρισία από κ. Κασσελάκη

Για υποκρισία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό,...

New York Times: Το Ισραήλ ζυγίζει τις επιλογές του για να απαντήσει στρατιωτικά στο...

Παρά την απόφασή της να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: Πως μπορεί να προχωρήσει σε αντίποινα...

Σειρά συναντήσεων Κασσελάκη στις ΗΠΑ – Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στο State Department και στις επαφές του με αμερικανούς αξιωματούχους και βουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, έθεσε στο επίκεντρο των συζητήσεων το Κυπριακό και την πορεία των...
ΔΝΤ: Ύφεση 9,5% του ΑΕΠ φέτος και ανάκαμψη 4,1% το 2021

ΔΝΤ για Ελλάδα: Μείωση του χρέους στο 158,8% του ΑΕΠ φέτος – Πρωτογενές πλεόνασμα...

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ εφέτος και μείωση του δημόσιου χρέους κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στο 158,8% του ΑΕΠ προβλέπει για την Ελλάδα το...

Υπόθεση Μπελέρη: Δικαιούται έφεση εντός 15 ημερών – Αν δεν μειωθεί η ποινή θα...

Εκδόθηκε και επισήμως η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Αλβανίας κατά της διαφθοράς (SPAK) για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του...

Μαύρο, εύφορο χώμα, γεμάτο ψάρια: Στο άγριο, ελληνικό νησί της πρωτόγονης ζωής, η τεχνολογία...

Ένας ιερός επίγειος παράδεισος Αν και η απόσταση που χωρίζει τα νησιά είτε από το λιμάνι της Ζακύνθου είτε από αυτά της δυτικής Πελοποννήσου είναι...

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε το ειδικό Ταμείο Απανθρακοποίησης για τα ελληνικά νησιά – Έως 2 δισ....

Στο 9ο «Our Ocean Conference» μίλησε το απόγευμα της Τρίτης (16/04) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οπότε και ανακοίνωσε την εκκίνηση του ειδικού «Ταμείου Απανθρακοποίησης»...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης η κρίση στη Μ. Ανατολή

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα...

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα λάβει μέρος σήμερα και...

Μητσοτάκης: Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο – Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις κάλπες

“Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο” δήλωσε ο...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν μια καίρια απειλή για την ασφάλεια

Με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα...