Μητσοτάκης: Έχουμε πλήρη χαρτογράφηση επενδυτικών σχεδίων

Προτεραιότητα η εξόφληση κρατικών οφειλών, 2 συντελεστές ΦΠΑ

17
Μητσοτάκης: Θα ζητήσουμε από το ΝΑΤΟ την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας

Έχουμε ένα πλήρες σχέδιο για να προχωρήσουμε επενδύσεις. Έχουμε πλήρη χαρτογράφηση επενδυτικών σχεδίων που είναι έτοιμα να δρομολογηθούν.

Με αυτό το διακύβευμα μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, καθιστώντας σαφές ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης του είναι να επιτύχει η χώρα ισχυρή ανάπτυξη. “Καρδιά της ανάπτυξης θα είναι οι επενδύσεις, οι χαμηλότεροι φόροι και η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία”, ανέφερε, γι’ αυτό και πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας είναι να δρομολογηθεί ένα άμεσο σχέδιο εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Έχουμε δεσμευθεί για σημαντικά επενδυτικά κίνητρα, με ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο, ρευστότητα μέσω μόχλευσης ευρωπαϊκών πόρων και πόρων του ΕΣΠΑ, την καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ σε 11% και 22%, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας κι ένα μεγάλο πλέγμα βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος. Στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα θα βρεθεί με μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα αποφασίζει γρήγορα και θα φέρνει αποτελέσματα.

Το δίλημμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμο, θα παραμείνουμε στάσιμοι ή θα προχωρήσουμε το δρόμο της ευημερίας, αναρωτήθηκε. Δεν υπάρχει χώρος για πειράματα, αστάθεια, υποστήριξε. Εντούτοις, όπως επισήμανε ο Μητσοτάκης, οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να δείξουν στους ξένους επενδυτές ότι πρώτα από όλους αυτοί εμπιστεύονται την χώρα τους.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης – Αναστασιάδης: Η επιθετική στάση της Άγκυρας φορτίζει τις εξελίξεις στην περιοχή

“Η ανάταξη της χώρας μας αφορά όλους. Οι επιχειρήσεις να φανούν συνεπής στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, πρόσθεσε.Αναμένω και από τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα δημιουργικού πατριωτισμού”, ανέφερε.

“Όσο σαφής είμαι υπέρ των μέτρων ανάπτυξης, αλλά τόσο σαφής είμαι από αυτά που περιμένω από τους Έλληνες επιχειρηματίες.Θα βελτιώσουμε το επενδυτικό περιβάλλον, και εσείς θα πρέπει να βοηθήσετε την χώρα και να είστε δίπλα στους εργαζομένους σας”, ανέφερε. Οραματίζομαι μια Ελλάδα με ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, χρειαζόμαστε ένα πολυεπίπεδο σχέδιο για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων επιστημόνων. Οι επιχειρήσεις χάνουν άξια στελέχη λόγω του φορολογικού και ασφαλιστικού πλαισίου.
Πρέπει να το διορθώσουμε, ανέφερε.  Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται κατά διπλάσιο ρυθμό από την ανάπτυξη του ΑΕΠ.

Στις ευρωεκλογές μπήκε η πρώτη υπογραφή για την πολιτική αλλαγή. Στις 7 Ιουλίου θα είναι και η οριστική υπογραφή.
Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω μας αυτά τα πέτρινα χρόνια, πρόσθεσε. Οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους κοροϊδέψει και πάλι. Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο, κατέληξε.