Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021
22.1 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 Ιουνίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1966...Την επίσπευση της εκβιομηχάνισης της Ελλάδας, ώστε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό της ΕΟΚ, συνιστά ο τέως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ...

Μητσοτάκης: Εκλογές τέλος της τετραετίας

«Το έχω πει και το εννοώ οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου της Νέας Δημοκρατίας, όπου ανακοίνωσε επίσης ότι «το 14ο Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, σήμερα, έχει πολύ σημαντική αποδοχή και αντοχή και ” μία αναγνώριση που υπερβαίνει τα κομματικά όρια”, τόνισε ωστόσο ότι “αυτό δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας καθησυχάζει, γιατί όσο σημειώνονται επιτυχίες τόσο πολλαπλασιάζονται και οι προσδοκίες”.

“Και τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ήταν τόσο πυκνά σε αποτελέσματα που οι πολίτες τα θεωρούν περίπου δεδομένα και έτσι επιτεύγματα πρόσφατα μπορεί να φαντάζουν ήδη μακρινά και φυσικά οι προσδοκίες των πολιτών συνέχεια αυξάνονται”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Έχουμε, λοιπόν, ένα σημαντικό χρέος να κεφαλαιοποιήσουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη θεμελιώνοντας το έργο της Κυβέρνησης στη συνείδηση του πολίτη. Και σε αυτόν τον διαρκή αγώνα να αναμετρηθούμε, όχι μόνο με το παρόν αλλά και με το μέλλον, ως προς τις προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από μας.”

Η ΝΔ είναι ο φορέας της προόδου στην ελληνική κοινωνία

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε εξάλλου πως η ΝΔ “είναι ο φορέας της προόδου στην ελληνική κοινωνία”.
“Διαπιστώνω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ενοχλούνται ιδιαίτερα όταν αυτοπροσδιοριζόμαστε ως προοδευτικοί. Πιστεύω, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο φορέας της προόδου στην ελληνική κοινωνία, σε αντιδιαστολή με την στασιμότητα που ουσιαστικά εκφράζεται από σχεδόν όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις”.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην οικονομία “η οποία φαίνεται να δείχνει σημάδια γρήγορης ανάκαμψης”, όπως είπε.
“Οι ανακοινώσεις που έγιναν από την ΕΛΣΤΑΤ για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ήταν πολύ καλύτερες από τις προσδοκίες μας. Και η όλη αίσθηση την οποία έχουμε είναι ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα μετά την πανδημία, προσελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανακτώντας με ταχύτητα το χαμένο έδαφος”, τόνισε, ενώ εκτίμησε ότι και η τουριστική χρονιά θα είναι καλή.

Αναφέρθηκε επίσης στο “πολύ σημαντικό εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης”, εκτιμώντας ότι “το σχέδιο μας θα εγκριθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα”.

Έκανε λόγο για ένα Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο προσφέρει ευκαιρίες, δυνατότητες, για όλους τους Έλληνες και πρόσθεσε ότι “είναι πάρα πολύ σημαντικό σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο να αναδεικνύουμε ακριβώς αυτήν την διάσταση του Ταμείου Ανάκαμψης: τις εργασίες, τις δουλειές που μπορεί να δημιουργήσει σε τοπικό επίπεδο, τις νέες ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους”.

“Σε συνδυασμό με το νέο ΕΣΠΑ το οποίο και αυτό εκτιμώ ότι θα εγκριθεί από τα πρώτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε σημαντικότατα χρηματοδοτικά εργαλεία για να δρομολογήσουμε την ανάκαμψη μετά την πανδημία”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε όμως αναφορά και στα λεγόμενα κοινωνικά ζητήματα, σημειώνοντας ότι ” διαπιστώνουμε ότι κινητοποιούν πολύ περισσότερες δυνάμεις ενεργές μέσα στην οικονομία από τα κλασικά ζητήματα τα οποία μας απασχολούν”.

“Αναφέρω ενδεικτικά το ζήτημα της φροντίδας των ζώων συντροφιάς. Είχαμε παραπάνω από 20.000 σχόλια στη διαβούλευση. Αν κάνετε τη σύγκριση σε σχέση με το εργασιακό νομοσχέδιο -πολύ σημαντικό νομοσχέδιο- ήταν πολύ, πολύ, λιγότερα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε επίσης την προτεραιότητα στους νέους, αλλά και τις πολύ σημαντικές προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, σημειώνοντας ότι σκοπός του “ήταν πάντα η Νέα Δημοκρατία να είναι πρωταγωνίστρια στην πράσινη ανάπτυξη και σίγουρα σε επίπεδο εφαρμοσμένων πολιτικών είναι κάτι το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει.”

Αναφέρθηκε τέλος στην ψηφιακή παρακαταθήκη καλώντας ” να την κρατήσουμε επιχειρησιακά ζωντανή και να επενδύουμε ακόμα περισσότερο σε αυτήν”.

«Δεν υπάρχει χρόνος για να ξαποστάσουμε. Το πεδίο αναμέτρησης της επόμενης περιόδου δεν θα είναι άλλο από αυτό των μεταρρυθμίσεων. Μια αναμέτρηση, πρωτίστως, πολιτική που η έκβασή της θα είναι καθοριστική για την πατρίδα μας. Πραγματικοί, αντισυμβατικοί είναι μόνο οι μεταρρυθμιστές. Εκείνοι, δηλαδή, που έχουν την τόλμη να χαράζουν νέους δρόμους», ανέφερε στην εισαγωγική ομιλία του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Το χριστουγεννιάτικο δώρο του Μητσοτάκη στους υπουργούς

Ανασχηματισμός ή πρόωρες εκλογές;

Για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κατά τη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού της Νέας Δημοκρατίας, ενώ με εντολή του...
Ο Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ

Τσίπρας: Τέρμα η άμυνα

Μήνυμα αντεπίθεσης απέναντι στο νομοσχέδιο των Μητσοτάκη - Χατζηδάκη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνάντησης και συζήτησης με συμβασιούχους και εργαζόμενους σε...
Σκέρτσος: Μαζικά δωρεάν τεστ Covid 19 από τα φαρμακεία

Σκέρτσος: Από 1η Ιουλίου θα εξαιρεθούν από το υποχρεωτικό self testing οι εμβολιασμένοι

Οι εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία του υποχρεωτικού self testing από την 1η Ιούλιου, τόνισε ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον...

Εντυπωσιακή άσκηση ΗΠΑ – Ελλάδας – Μ. Βρετανίας στον Έβρο (φωτό)

Ακόμη μία ισχυρή συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ σε άσκηση των ενόπλων στον Έβρο, αυτή τη φορά, όμως, με τη συμμετοχή και της Μεγάλης Βρετανίας....
Ερντογάν: Θα δω τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν τη Δευτέρα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την Δευτέρα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της...

Καραμανλής: Ανέπτυξε το σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας

Το σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας, ανέπτυξε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας την Παρασκευή στην Βουλή.  Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο...
Πελώνη: Έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον 10 δύσκολες ημέρες

Πελώνη: Στόχος να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες

"Κοινός στόχος τώρα είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, στους μεγαλύτερους που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης, αλλά...

Βρείτε μας

7,799ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανασχηματισμός ή πρόωρες εκλογές;

Για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κατά τη...

Τσίπρας: Τέρμα η άμυνα

Μήνυμα αντεπίθεσης απέναντι στο νομοσχέδιο των Μητσοτάκη - Χατζηδάκη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά...

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν τη Δευτέρα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την...

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στις μονάδες υγείας και στο νοσηλευτικό προσωπικό

Για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις μονάδες υγείας και στο νοσηλευτικό προσωπικό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή