Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκλογικό νόμο αλλά εκλογές

98
Μητσοτάκης: Έχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας τση Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο που κυρώνει τη συμφωνία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, τόνισε:

«Η συμφωνία με την Cosco είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία για την ελληνική οικονομία», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη τόνισε: «Όμως, με τα παιδαριώδη τερτίπια σας, την ακυρώσατε πολιτικά. Διασύρετε τη χώρα. Υπονομεύετε οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα στην πατρίδα μας. Έτσι, με τον απίθανο ερασιτεχνισμό σας διώχνετε επενδύσεις, διώχνετε δουλειές. Στερείτε από τους ανέργους, Έλληνες και Ελληνίδες, κάθε προοπτική, κάθε ελπίδα να βρουν κάποτε δουλειά. Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα με σας, αλλά η τελευταία μεγάλη παράστασή σας είναι ο ΟΛΠ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, μετά την «επιστολή-κόλαφο» της Cosco «o κύριος Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος για τον κύριο Δρίτσα: Αν ο κύριος Δρίτσας είχε κινηθεί αυτοβούλως όφειλε να τον είχε παραιτήσει. Όμως, η εικόνα είναι ότι ο κύριος Τσίπρας καλύπτει απολύτως τον κύριο Δρίτσα. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του και τα στελέχη του» είπε με έμφαση.

Όπως παρατήρησε «σήμερα επρόκειτο να είναι μέρα χαράς για τη Βουλή όμως με τα παιδαριώδη τερτίπια σας αντί να κυρώσετε τη συμφωνία την ακυρώνετε» και πως «όλα αυτά τα κάνετε για να κάνετε το χατίρι σε μια δράκα συνδικαλιστών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θύμισε ότι είχε παρομοιάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον Ιανό. «Ούτε εγώ φανταζόμουν πόσο γρήγορα θα δικαιωνόταν αυτή η εκτίμησή μου» είπε.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «δεν έχετε το δικαίωμα να τορπιλίζεται μια συμφωνία που βοηθά τη χώρα» για να προσθέσει: «Όταν λέγαμε ότι δεν θέλετε και δεν μπορείτε να κάνετε μεταρρυθμίσεις εννοούσαμε αυτό ακριβώς που γίνεται σήμερα, ένα αλαλούμ».

«Η οικονομία έχει ανάγκη από σταθερότητα και ηρεμία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Δεν έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση που, όταν λέει άσπρο, εννοεί μαύρο και νομοθετεί γκρίζο. Έχει ανάγκη από πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων και όχι από πράξεις που δυναμιτίζουν το επενδυτικό κλίμα και μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην απομάκρυνση σημαντικών επενδυτικών σχεδίων με κίνδυνο την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας… Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται. Όλοι, ακόμη και αυτοί που εξαπατήθηκαν από τις λαϊκίστικες υποσχέσεις σας, αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλέσατε.

«Ποτέ στην ιστορία του Κοινοβουλίου, καμία κυβέρνηση δεν έχει αθετήσει την υπογραφή της σε διακρατική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το ζήτημα της COSCO, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί επενδύσεις και κάνει κακό στη χώρα. Πως αντί οι επενδύσεις να είναι πρώτη της προτεραιότητα διώχνει και τους λίγους επενδυτές που έχουν απομείνει.

Διαβάστε επίσης:  Βουλή: Στην τακτική Δικαιοσύνη επιστρέφει ο φάκελος της Novartis

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό «για τις πράξεις του υπουργού του».

«Κύριε Δρίτσα τα πιστεύατε αυτά που λέγατε για τον ΟΛΠ; Και αν τα πιστεύετε τι κάνετε ακόμη στη θέση σας;», τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό. Και πρόσθεσε: «Δέχομαι κάποιος να διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική, να το δηλώνει ανοικτά και να κάνει αυτό που οι κανόνες της πολιτικής ηθικής ορίζουν. Να πηγαίνει σπίτι του υπερασπιζόμενος τα πολιτικά πιστεύω του και τις αρχές του. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι δήθεν ιδεολόγους, που από τη μία πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος, και από την άλλη κάνουν τα πάντα για μερικές ακόμη στιγμές εξουσίας στους υπουργικούς θώκους. Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ανέχεται μια σύμβαση που έχει υπογραφεί με παρόντα τον πρωθυπουργό να τροποποιείται μονομερώς από την ελληνική πλευρά.  Δεν μπορείτε να τορπιλίζετε με το χειρότερο δυνατό τρόπο μια συμφωνία που αναβαθμίζει τη θέση της χώρας, προωθεί τα συμφέροντά της και συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μια εποχή που η εγχώρια επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται από τις συνεχόμενες αποτυχίες σας».

Όπως είπε μία ημέρα πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα, οι οποίες οικοδομήθηκαν με τις προσπάθειες πολλών κυβερνήσεων «για να ικανοποιήσει μια δράκα συνδικαλιστών».

«Αποτύχατε και στις επενδύσεις. Έχετε αποτύχει παντού», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή offshore στην εφημερίδα «Αυγή» είπε χαρακτηριστικά:

«Η πραγματικότητα είναι ισχυρότερη από την προπαγάνδα σας. Ακόμα και η κομματική σας εφημερίδα έχει off shore στο μετοχολόγιο της».

Οσον αφορά τον εκλογικό νόμο, υπογράμμισε για ακόμα μία φορά τη θέση της ΝΔ για εκλογές και τόνισε:

«Όταν λέγαμε ότι, όχι μόνο δεν θέλετε, αλλά και ότι δεν μπορείτε να κάνετε μεταρρυθμίσεις, εννοούσαμε αυτό ακριβώς που γίνεται σήμερα.  Μια Κυβέρνηση αλαλούμ, που κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει γιατί η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά χρειάζεται εκλογές για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα που γεννά κάθε κυβερνητική σας πράξη. Σήμερα, είναι περισσότερο παρά πότε απαραίτητη μια Κυβέρνηση που θα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη μετά λαϊκισμό εποχή! Μια Κυβέρνηση, που με  σοβαρότητα, εργατικότητα και υπευθυνότητα, θα βάλει τα θεμέλια για την πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας… Πλησιάζει, όμως, η ώρα που ο ελληνικός λαός θα σας εγκαταλείψει για πάντα στο χθες και θα σας θυμάται σαν ένα κακό εφιάλτη».