Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021
28.8 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Ιουλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1914...Η Αυστροουγγαρία κηρύσσει τον πόλεμο στη Σερβία. Αρχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκλογικό νόμο αλλά εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας τση Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο που κυρώνει τη συμφωνία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, τόνισε:

«Η συμφωνία με την Cosco είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία για την ελληνική οικονομία», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη τόνισε: «Όμως, με τα παιδαριώδη τερτίπια σας, την ακυρώσατε πολιτικά. Διασύρετε τη χώρα. Υπονομεύετε οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα στην πατρίδα μας. Έτσι, με τον απίθανο ερασιτεχνισμό σας διώχνετε επενδύσεις, διώχνετε δουλειές. Στερείτε από τους ανέργους, Έλληνες και Ελληνίδες, κάθε προοπτική, κάθε ελπίδα να βρουν κάποτε δουλειά. Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα με σας, αλλά η τελευταία μεγάλη παράστασή σας είναι ο ΟΛΠ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, μετά την «επιστολή-κόλαφο» της Cosco «o κύριος Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος για τον κύριο Δρίτσα: Αν ο κύριος Δρίτσας είχε κινηθεί αυτοβούλως όφειλε να τον είχε παραιτήσει. Όμως, η εικόνα είναι ότι ο κύριος Τσίπρας καλύπτει απολύτως τον κύριο Δρίτσα. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του και τα στελέχη του» είπε με έμφαση.

Όπως παρατήρησε «σήμερα επρόκειτο να είναι μέρα χαράς για τη Βουλή όμως με τα παιδαριώδη τερτίπια σας αντί να κυρώσετε τη συμφωνία την ακυρώνετε» και πως «όλα αυτά τα κάνετε για να κάνετε το χατίρι σε μια δράκα συνδικαλιστών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θύμισε ότι είχε παρομοιάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον Ιανό. «Ούτε εγώ φανταζόμουν πόσο γρήγορα θα δικαιωνόταν αυτή η εκτίμησή μου» είπε.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «δεν έχετε το δικαίωμα να τορπιλίζεται μια συμφωνία που βοηθά τη χώρα» για να προσθέσει: «Όταν λέγαμε ότι δεν θέλετε και δεν μπορείτε να κάνετε μεταρρυθμίσεις εννοούσαμε αυτό ακριβώς που γίνεται σήμερα, ένα αλαλούμ».

«Η οικονομία έχει ανάγκη από σταθερότητα και ηρεμία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Δεν έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση που, όταν λέει άσπρο, εννοεί μαύρο και νομοθετεί γκρίζο. Έχει ανάγκη από πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων και όχι από πράξεις που δυναμιτίζουν το επενδυτικό κλίμα και μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην απομάκρυνση σημαντικών επενδυτικών σχεδίων με κίνδυνο την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας… Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται. Όλοι, ακόμη και αυτοί που εξαπατήθηκαν από τις λαϊκίστικες υποσχέσεις σας, αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλέσατε.

«Ποτέ στην ιστορία του Κοινοβουλίου, καμία κυβέρνηση δεν έχει αθετήσει την υπογραφή της σε διακρατική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το ζήτημα της COSCO, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί επενδύσεις και κάνει κακό στη χώρα. Πως αντί οι επενδύσεις να είναι πρώτη της προτεραιότητα διώχνει και τους λίγους επενδυτές που έχουν απομείνει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό «για τις πράξεις του υπουργού του».

«Κύριε Δρίτσα τα πιστεύατε αυτά που λέγατε για τον ΟΛΠ; Και αν τα πιστεύετε τι κάνετε ακόμη στη θέση σας;», τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό. Και πρόσθεσε: «Δέχομαι κάποιος να διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική, να το δηλώνει ανοικτά και να κάνει αυτό που οι κανόνες της πολιτικής ηθικής ορίζουν. Να πηγαίνει σπίτι του υπερασπιζόμενος τα πολιτικά πιστεύω του και τις αρχές του. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι δήθεν ιδεολόγους, που από τη μία πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος, και από την άλλη κάνουν τα πάντα για μερικές ακόμη στιγμές εξουσίας στους υπουργικούς θώκους. Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ανέχεται μια σύμβαση που έχει υπογραφεί με παρόντα τον πρωθυπουργό να τροποποιείται μονομερώς από την ελληνική πλευρά.  Δεν μπορείτε να τορπιλίζετε με το χειρότερο δυνατό τρόπο μια συμφωνία που αναβαθμίζει τη θέση της χώρας, προωθεί τα συμφέροντά της και συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μια εποχή που η εγχώρια επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται από τις συνεχόμενες αποτυχίες σας».

Όπως είπε μία ημέρα πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα, οι οποίες οικοδομήθηκαν με τις προσπάθειες πολλών κυβερνήσεων «για να ικανοποιήσει μια δράκα συνδικαλιστών».

«Αποτύχατε και στις επενδύσεις. Έχετε αποτύχει παντού», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή offshore στην εφημερίδα «Αυγή» είπε χαρακτηριστικά:

«Η πραγματικότητα είναι ισχυρότερη από την προπαγάνδα σας. Ακόμα και η κομματική σας εφημερίδα έχει off shore στο μετοχολόγιο της».

Οσον αφορά τον εκλογικό νόμο, υπογράμμισε για ακόμα μία φορά τη θέση της ΝΔ για εκλογές και τόνισε:

«Όταν λέγαμε ότι, όχι μόνο δεν θέλετε, αλλά και ότι δεν μπορείτε να κάνετε μεταρρυθμίσεις, εννοούσαμε αυτό ακριβώς που γίνεται σήμερα.  Μια Κυβέρνηση αλαλούμ, που κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει γιατί η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά χρειάζεται εκλογές για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα που γεννά κάθε κυβερνητική σας πράξη. Σήμερα, είναι περισσότερο παρά πότε απαραίτητη μια Κυβέρνηση που θα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη μετά λαϊκισμό εποχή! Μια Κυβέρνηση, που με  σοβαρότητα, εργατικότητα και υπευθυνότητα, θα βάλει τα θεμέλια για την πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας… Πλησιάζει, όμως, η ώρα που ο ελληνικός λαός θα σας εγκαταλείψει για πάντα στο χθες και θα σας θυμάται σαν ένα κακό εφιάλτη».

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τρέμει η Τουρκία τον Meteor…ίτη στο Αιγαίο (βίντεο)

«Το Rafale F3R είναι μια αεροπορική πλατφόρμα που ενσωματώνει αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα επιτρέψουν την ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση σε οποιαδήποτε αναδυόμενη...
Δημοσκόπηση: 13,7 μονάδες μπροστά η Ν.Δ.

Πρώτος ο Μάκης Βορίδης! Δημοσκόπηση GPO στην Ανατολική Αττική . Ισχυρό προβάδισμα 17,1% της...

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 37% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 19,9%. Δημοσκόπηση στην εκλογική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε η GPOγια λογαριασμό του parapolitika.gr από τις 5...
Ανασχηματισμός εν μέσω κορωνοϊού;

Το “Πόθεν έσχες” του Μητσοτάκη προκαλεί κόντρα Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργικού γραφείου προκάλεσε η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη με αιχμή...
Νέες προκλήσεις της Τουρκίας

ΚΚΕ: Αύξηση-παρωδία του κατώτατου μισθού

«Η αύξηση-παρωδία του κατώτατου μισθού αποτελεί «πάγωμα» -για έναν ακόμη χρόνο- στα άθλια επίπεδα, που τον κατέβασαν με κυβερνητική απόφαση εδώ και μία δεκαετία,...
Μητσοτάκης: Υποσχέθηκε περισσότερες δραστηριότητες, χωρίς να γίνουν συμβιβασμοί για ανάσχεση της πανδημίας

Κατώτατος μισθός: Στα 663 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2022 – Συμβολική αύξηση 2%

Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που ξεκίνησε στις 11 το πρωί...
Αττική: Οι εμβολιασμοί της Τετάρτης θα ξεκινήσουν στις 12.00

Κικίλιας: Εντός του Αυγούστου η πλατφόρμα για τα παιδιά 12-15 ετών

Εντός του Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού και για τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας...
Μητσοτάκης: Οι θλιβερές εικόνες στη Νέα Σμύρνη να είναι οι τελευταίες

Απομακρύνεται ο εκλογικός αιφνιδιασμός λόγω εσωκομματικών διαδικασιών

Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι λόγω της μετάλλαξης «Δ» του κορωνοϊού ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει για αργότερα τον εκλογικό αιφνιδιασμό. Εντολή να ξεκινήσουν...

Βρείτε μας

7,799ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Κατατέθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη Βουλή, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τομέα της επικουρικής...

Βουλή: “Άναψαν τα αίματα” μεταξύ Φίλη – Κεραμέως

Άναψαν τα αίματα πάλι στη Βουλή, με αφορμή νέο επεισόδιο στην κόντρα Φίλη –...

Βουλή: Ψηφίζεται απόψε η τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Καταψηφίζουν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ενώ...

Βουλή: Κόντρα κυβέρνησης- αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έχει βελτιωτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα», τόνισε η υπουργός Παιδείας...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή