Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Μητσοτάκης: Η κοινωνία βιάζεται για εκλογές – Δείτε όλες τις δεσμεύσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απάντησε σε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ για έξοδο απ’ την κρίση και την περικοπή των δαπανών, τις τηλεοπτικές άδειες, το προσφυγικό, τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς και το ζήτημα του χρέους, ενώ έδωσε και ορισμένες πληροφορίες αναφορικά με πώς οραματίζεται την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Τονίζεται ότι το Σάββατο απ’ το βήμα της ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε δεσμεύσεις για μείωση φόρων και κρατικών δαπανών, όπως επίσης και για λήψη μέτρων που θα δώσουν ανάσα στις ελληνικές επιχειρήσεις.
Είναι υλοποιήσιμες οι δεσμεύσεις που δόθηκαν απ’ το βήμα της ΔΕΘ;
«Πόσο εφικτές είναι οι δεσμεύσεις σας και κατά πόσον θα μπορέσετε να τις υλοποιήσετε;», ερωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης από δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

Ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε:

Πρότεινα ένα νέο μείγμα με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και αποτελεσματικότερο κράτος, με μείωση φορολογικών συντελεστών και κοστολόγηση αυτών των παρεμβάσεων. Προσδιόρισα ισοδύναμα μέτρα για την περικοπή των δαπανών. Το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο και θα σας ζητούσα να το συγκρίνετε με το αντίστοιχο που είχε προτείνει ο κ. Τσίπρας. Μείωση φορολογικών συντελεστών μπορεί να υπάρξει μόνο με επαναδιαπραγμάτευση για το πλεόνασμα. Είμαι αξιόπιστοι και ακέραιοι και δεσμευόμαστε πως θα ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που υπάρχουν στο τρίτο πρόγραμμα

Το αίτημα για εκλογές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την άποψη ότι είναι ανάγκη για εκλογές, τονίζοντας πως είναι ο μόνος τρόπος ο λαός να πάρει ξανά τη Δημοκρατία στα χέρια του. «Ένας τρόπος υπάρχει για να πάρει ο λαός τη δημοκρατία στα χέρια του και αυτός είναι η επιστροφή στις κάλπες. Ζητούμε εκλογές επιτακτικά γιατί αυτή κ κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς με έλεγχο του κράτους, παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, με όσα έγιναν στα ΜΜΕ, με τον τρόπο που λειτουργεί η Βουλή που λειτουργεί στα όρια της συνταγματικής νομιμότητος. Το κόστος είναι πολύ μικρό μπροστά στη ζημιά που γίνεται τώρα».

Κεφάλαιο διαπραγματεύσεις
«Πώς θα γίνει διαπραγμάτευση όταν το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης προϋποθέτει την πλήρη ικανοποίηση των δανειστών, οι απαιτήσεις των οποίων είναι δεδομένες, για νέα μέτρα;», ρωτήθηκε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας από δημοσιογράφο ειδησεογραφικού site.

Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη: «Εκπλήσσομαι με όσα λέει ο κ. Τσίπρας γιατί εκείνος υπέγραψε το μνημόνιο και καθυστέρησε οκτώ μήνες για να τελειώσει η αξιολόγηση. Όσο καθυστερεί τόσο δυσμενέστερα είναι τα πράγματα. Υπάρχουν εκκρεμότητες από την πρώτη αξιολόγηση. Είναι ανικανότητα, αδιαφορία, εσωτερικές συγκρούσεις στην κυβέρνηση; Το αποτέλεσμα είναι πως δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια για να μπει πάλι σε κύκλο αέναης διαπραγμάτευσης. Πρέπει να κλείσει, και να εκταμιευτεί το υπόλοιπο της πρώτης δόσης».

Εκλογές και συνεργασίες
Στο ερώτημα περί εκλογών και συνεργασιών, ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές, αλλά η κοινωνία.

«Αναρωτιέμαι αν ο κ. Τσίπρας ακούει τη βοή της κοινωνίας. Θα ζητήσω μια ισχυρή πολιτική εντολή για μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα. Θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν είμαι σε θέση να προκαταβάλλω τη σύνθεση της νέας Βουλής. Και αυτοδύναμη όμως να είναι η ΝΔ θα επιδιώξει συνεργασίες».

Τι θα κάνει η ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες;
Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι όταν γίνει Πρωθυπουργός δεν θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και επανέλαβε ότι θα καταργήσει το νόμο Παππά.

Από την αρχή έχουμε μιλήσει για αντισυνταγματικότητα και εξακολουθούμε να ισχυριζόμαστε το ίδιο. Πιστεύουμε δε ότι και πρόσφατες νομολογίες του ΣτΕ υποστηρίζουν αυτή τη θέση. Η άποψη μας είναι σαφής και καθαρή. Εγείρονται πολύ ουσιαστικά ζητήματα όσον αφορά τον έλεγχο των πόθεν έσχες που αν πληροφορήθηκα καλά, ο κ. Τσίπρας είπε πως αν κάποιος υπερθεματιστής δεν μπορεί να καλύψει το ποσό, η άδεια θα πάει στον επόμενο. Αλήθεια; Δεν έγινε έλεγχος πόθεν έσχες; Εμείς θα καταργήσουμε τον νόμο Παππά, θα επιστρέψουμε τον έλεγχο και τη διαδικασία αδειών στο ΕΣΡ και στις δικές μας ημέρες δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός, θέλουμε περισσότερα κανάλια και πολυφωνία, δεν θέλουμε ολιγοπώλιο με διαπλοκή

Ποιος ευθύνεται για την εκτόξευση του ελλείμματος;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να σχολιάσει τα περί ΕΛΣΤΑΤ, ενώ πρόσθεσε ότι στο παρελθόν η ΝΔ έχει παραδεχτεί τις ευθύνες όλων.

«Κανένα σχόλιο για την υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, είναι στη δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα έχουμε μιλήσει για την ευθύνη όλων.

Ο Κώστας Καραμανλής είχε ζητήσει εθνική συνεννόηση για τα δύσκολα μέτρα. Η παράκληση έπεσε στο κενό και ο Γ. Παπανδρέου εξελέγη με τη φράση «λεφτά υπάρχουν» και η πρόταση Καραμανλή δεν εισακούστηκε.

Πρέπει πλέον να κοιτάξουμε μπροστά. Θέλω μια Ελλάδα εργοτάξιο για το αύριο, όχι δικαστήριο για το χθες. Να πάμε ενωμένοι μπροστά και να αφήσουμε πίσω τον διχαστικό λόγο».

Πώς απαντάει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κριτική του Πρωθυπουργού;
«Η χώρα πρέπει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να μειώσει την ανεργία μέσα από επενδύσεις και δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσα από τον ιδιωτικό τομέα», είπε ο Κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα όσα του καταλόγισε ο Αλέξη Τσίπρας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπάρχει διαφωνία όσον αφορά τον ιδεολογικό προσανατολισμό και συνέχισε λέγοντας πως δεν θα σχολιάσει τις αναφορές του κ. Τσίπρα στην ομιλία του ιδίου στην ΔΕΘ. «Οι πολίτες να συγκρίνουν τις ομιλίες μας εδώ στη ΔΕΘ. Δεν είναι υγιές η Δημοκρατία να αφήνει υπονοούμενα για τη σύλληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Με ποιο τρόπο θα υπάρξουν νέες επενδύσεις;
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις επενδύσεις που τόνισε στην ομιλία του στη ΔΕΘ ότι θα προσελκύσει.

«Δεν δίνω υποσχέσεις, θέτω στόχους για να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Ο τρόπος προσέλκυσης έχει να κάνει με το επιχειρηματικό περιβάλλον που εμείς διαμορφώνουμε, με αξιοπιστία και λογικούς φορολογικούς συντελεστές. Υπάρχουν στην Ελλάδα κλάδοι που μπορούν να φέρουν επενδύσεις 25 δις μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Γιατί δεν έρχονται σήμερα ενώ έχουμε φυσική ομορφιά, άξιο εργατικό δυναμικό, χαμηλές αξίες ακινήτων; Γιατί τους τρομάζει ο κ. Τσίπρας που φοράει το κουστούμι του μεταρρυθμιστή αλλά στην πράξη διώχνει τις επενδύσεις. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι αναξιόπιστη και αναποτελεσματική, αλληθωρίζει προς συντεχνίες».

Από ποιους θα απαρτίζεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε σχετικά με τα άτομα που θα έχει στο πλευρό του στην Κυβέρνηση εάν γίνει Πρωθυπουργός.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα υπάρξουν νέα πρόσωπα και πρόσθεσε πως δεν θα κάνει καμία έκπτωση στην αξιοκρατία. «Από την πρώτη στιγμή έθεσα την ανανέωση σε πρώτη προτεραιότητα. Θα υπάρξουν νέα πρόσωπα, όχι απαραίτητα εκ μεταγραφής.

Νέα πρόσωπα που θα πάρουν την απόφαση να πολιτευτούν μαζί μας. Καμία έκπτωση στην αξιοκρατία.

Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους, και με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που θα έχουν την ικανότητα να φέρουν εις πέρας κυβερνητικές πολιτικές με αξιολόγηση και αποτελεσματικότητα».

Τα σχέδια για τα Εξάρχεια
Σχετικά με τις δηλώσεις του για τα Εξάρχεια και τη γενικότερη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως «η ατζέντα νόμος και τάξη δεν είναι μια δεξιά ατζέντα. Μέσα στα Εξάρχεια ζει ένα μαγαζί που κάνει τη γειτονιά άβατο. Το κέντρο, ο πολίτης ενδιαφέρεται να ζει σε συνθήκες ασφάλειας».

Πρόσθεσε πως για τον ίδιο η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, ανάκαμψης και ανάπτυξης και εξέφρασε την άποψη ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ήταν καλύτερη επί ΝΔ. «Τίθεται ζήτημα πολιτικής βούλησης, θα συγκρουστούμε με τους μπαχαλάκηδες που καταλαμβάνουν γειτονιές, εκκλησίες, κτίρια. Θα αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη».

Θα γίνουν περικοπές στο Δημόσιο;
«Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες και στους δημόσιους υπαλλήλους», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ο οργανικός δημόσιος υπάλληλος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις μεταρρυθμίσεις και έχει λόγο να τις υποστηρίξει.

Αγωνίστηκα να επιβάλλω την έννοια της σωστής αξιολόγησης που είναι εργαλείο επιβράβευσης των εργατικών δημοσίων υπαλλήλων. Χωρίς επιβράβευση και αξιολόγηση δεν υπάρχουν κίνητρα και επιβράβευση με μισθολογική προαγωγή. Θα απαιτηθεί μεγαλύτερη ευελιξία, με κινητικότητα, στη διαχείριση των δημοσίων υπαλλήλων, να μην είμαστε περιχαρακωμένοι σε κλάδους, και να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό προς όφελος της κοινωνίας, να μην υπάρχουν ελλείψεις σε συγκεκριμένους τομείς. Οι στοχευμένες περικοπές θα έρθουν μέσα από συμμάζεμα και όχι με αθρόες προσλήψεις που δεν ξέρουμε αν είναι απαραίτητες στους τομείς που γίνονται

Ποιο είναι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι απ’ το βήμα της ΔΕΘ παρουσίασε ένα κοστολογημένο σχέδιο περικοπής δαπανών προκειμένου να υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση όσον αφορά τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ αναφορικά με το χρέος σχολίασε πως θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση.

«Παρουσιάσαμε κοστολογημένο σχέδιο περικοπής δαπανών για να επαναδιαπραγματευτούμε τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Να είμαστε τολμηροί στις φορολογικές μας περικοπές. Υποστηρίζουμε τις περικοπές μόνο με ισόποσα μέτρα. Μιλήσαμε για ΕΝΦΙΑ κάτω κατά 30% όχι 50%. Τον στόχο για το πρωτογενές τον έθεσα πρώτος και τελευταίος τον προσυπέγραψε ο κ. Τσίπρας. Όμως δεν έχει αξιοπιστία για να διαπραγματευτεί την μείωση. Είχε οδηγήσει τη χώρα στα όρια της απόλυτης ρήξης. Έχουμε κενό αξιοπιστίας και υπεύθυνος είναι ο κ. Τσίπρας. Βεβαίως και πρέπει να υπάρχει παρέμβαση στο χρέος και ξέρουμε το μέγεθος της παρέμβασης που μπορεί να είναι αποδεκτό από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η Ευρώπη δεν ήταν σωστή απέναντι στην Ελλάδα το 2012. Η παρέμβαση πρέπει να είναι συνδεδεμένη με το μέγεθος και τα νούμερα της οικονομίας η οποία πρέπει να έχει γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και να γίνονται στη σφαίρα του εφικτού».

Επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες
Στόχος, κατά τον Πρόεδρο της ΝΔ, είναι η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες και η εκκαθάριση των «κόκκινων δανείων».

Υπάρχει τεράστιο χρηματοδοτικό κενό στην ελληνική κοινωνία. Χρειάζεται κεφάλαιο με εκκαθάριση των κόκκινων δανείων και επιστροφή καταθέσεων. Ένα μέρος των χρημάτων μπορεί να γυρίσει μόνο με συνθήκες εμπιστοσύνης. Οι παρεμβάσεις Βαρουφάκη και Τσίπρα στις τράπεζες οδήγησε σε αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών μας. Με ενδιαφέρει να υπάρχουν τράπεζες με διοικήσεις τεχνοκρατικές που θα απελευθερώσουν ρευστότητα για τις βιώσιμες επιχειρήσεις, να υπάρξει αναδιάταξη του επιχειρηματικού τοπίου. Υπάρχουν κι άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού που η τωρινή κυβέρνηση δεν αξιοποιεί λόγω ιδεοληψιών

«Ο κόφτης έχει ήδη ενεργοποιηθεί»
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κόφτης έχει ήδη ενεργοποιηθεί, ενώ πρόσθεσε πως συνέχεια δημιουργούνται νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Παράλληλα στάθηκε στην ανάγκη για φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων για να μην αφανιστούν.

«Με τον τρόπο του έχει ήδη ενεργοποιηθεί γιατί οι στόχοι επιτυγχάνονται από μια κυβέρνηση που δεν πληρώνει τον οποιονδήποτε πέραν από μισθούς και συντάξεις. Δημιουργείται μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών. Γι’ αυτό μιλάμε για μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 20% για το επιχειρείν. Δεν είναι δυνατό να αφανίζουμε τις επιχειρήσεις, να φεύγουν από την Ελλάδα και να αλλάζουν φορολογική έδρα. Έχουμε και κόφτη στις συντάξεις άλλωστε. Ο κ. Τσίπρας δεν μιλάει με συνταξιούχους, να μην του θυμίσουμε τι έγινε με το ΕΚΑΣ».

Αξιολόγηση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα προβεί σε δημόσια αξιολόγηση στελεχών του κόμματος και υπογράμμισε πως στόχος είναι «να γίνουμε καλύτεροι».

«Η αξιολόγηση συνυπολογίζει τη συνολική προσφορά, το βάθος των πολιτικών παρεμβάσεων, την παρουσία τους στην ελληνική κοινωνία. Είμαστε 75 βουλευτές που έχουμε ομοιογένεια, συγκρότηση και συνέπεια. Θα έχουμε όμως σημαντική ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

Ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία
Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως δεν επιτρέπει στη ΝΔ φωνές ξενοφοβίας και ρατσισμού. Παράλληλα, τόνισε ότι πριν 6 μήνες είχα συμφωνηθεί μια εθνική γραμμή για την διαχείριση του προσφυγικού, η οποία όμως, όπως είπε, δεν ακολουθήθηκε απ’ την Κυβέρνηση.

Να είμαι ξεκάθαρος. Δεν επιτρέπω φωνές ξενοφοβίας και ρατσισμού. Από εκεί και πέρα η συνολική διαχείριση του προσφυγικού μας κάνει να είμαστε πολλαπλών προβληματισμένοι για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Πίστευα πως έχουμε μια εθνική γραμμή με διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών και δημιουργία κλειστών δομών, με οργανωμένη κατανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλη την επικράτεια και περισσότερα σημεία διαβίωσης. Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει. Όταν δεν υπάρχει οργάνωση το κενό το γεμίζει η ξενοφοβία και ο ρατσισμός. Οι ευθύνες βαραίνουν τον αρμόδιο υπουργό. Είχαμε παραίτηση του αρμοδίου γενικού γραμματέα. Ο πρωθυπουργός μου επιτίθεται προσωπικά και δεν σχολιάζει τα παραπάνω. Σε επιχειρησιακό επίπεδο η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το σύνθετο πρόβλημα

Για την έφοδο στην εταιρεία της συζύγου κ. Στουνάρα
Σε ερώτημα σχετικά με την έφοδο των εισαγγελικών αρχών στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα κλήθηκε ν’ απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως «εμείς δεν κάναμε αναφορά στο ζήτημα της δικαστικής διερεύνησης. Κάναμε αναφορά για διαρροές που συνέδεσαν τη δικαστική διερεύνηση με την επιλογή Στουρνάρα να μην εγκρίνει την επιλογή της κυβέρνησης για την ηγεσία της τράπεζας Αττικής. Αυτή είναι μια εξωθεσμική παρέμβαση. Πολύ καλά έκανε ο κ. Στουρνάρας και είχε τις αντιρρήσεις του. Δεν θα σχολιάσω το δικαστικό σκέλος».

Ναι ή όχι στις ομαδικές απολύσεις;
Αναφορικά με το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων ο αρχηγός της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι απαραίτητη και χρήσιμη αυτή η συζήτηση. «Θεωρώ απαραίτητη μια γενναία αλλαγή του συνεργατικού νόμου».

Για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο
Η συνταγματική αναθεώρηση είναι δίκαιη. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να μετατρέψει την κορυφαία αυτή διαδικασία σε μια επικοινωνιακή φιέστα. Έβαψε το κτίριο της Βουλής κόκκινο για τη διαδικασία προσβάλλοντας τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών. Μόνο η Βουλή μπορεί να εκκινήσει αυτή τη διαδικασία.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «μετά την εκλογική μας νίκη θα καταθέσουμε πρόταση αλλαγής του εκλογικού νόμου».

Συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατώτατος μισθός
Είμαι υπέρμαχος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Από εκεί και πέρα στο ζήτημα του κατώτατου μισθού να μη θυμίσω ποιος είχε δεσμευθεί για 751 ευρώ ακριβώς από αυτό το βήμα. Ο κατώτατος μισθός πρέπει να συνδέεται με την οικονομία. Να ξεφύγουμε από το σημερινό πλαίσιο και σταδιακά να κινηθούμε πιο πάνω

ΟΠΑΠ και τυχερά παιχνίδια
Ερωτώμενος για τον ΟΠΑΠ και εν γένει τα τυχερά παιχνίδια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε λέγοντας ότι είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός. «Όσο καλύτερο είναι το κλίμα, τόσο περισσότεροι θα προσέλθουν. Η υπόθεση του ΟΠΑΠ για εμάς έχει κλείσει. Υπάρχει ένα θέμα σχετικά με τη φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου και το ζήτημα με τα φρουτάκια και τους «κουλοχέρηδες» που είναι παράνομη δραστηριότητα χωρίς το κράτος να λαμβάνει έσοδα».

Οι δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη:

Μείωση της ανεργίας μέσω δημιουργίας θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
Υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος και νέο πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη
Συμφωνία με δανειστές για χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους
Τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση για μείωση των συντελεστών
Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε 2 χρόνια.
Επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13%
Μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων στο 20% εντός δυο ετών και μείωση στη φορολογία μερισμάτων στο 5%
Κατάργηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί
Αυξάνεται το όριο υπαγωγής στον ΦΠΑ απ’ τις 10.000 ευρώ στις 20.000 ευρώ
Μείωση του φορολογικού συντελεστή
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων
Μείωση των κατηγοριών του ΦΠΑ σε 22% και 11%
Μείωση κρατικών δαπανών 1,5 δις
Μείωση του ειδικού τέλους της ΕΡΤ
Αποκατάσταση της ρευστότητας
Διευκόλυνση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων
Επιθετική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων
Διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων σε επιχειρήσεις που μπορούν να σταθούν στα πόδια τους
Μείωση φορολογικών συντελεστών έως και 2% όταν επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον 50 άτομα αυξάνουν τις θέσεις εργασίας κατά 10%
Γενναία φορολογικά κίνητρα σε νεοφυείς επιχειρήσεις – θεσμικά μέτρα για την βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος
Υλοποίηση ψηφιακής υπογραφής
Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού
Χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Λοβέρδος: "Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ"

Λοβέρδος: Ένας στρατιώτης, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού-Φανταστείτε να γίνει στρατηγός

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βερβεσός αδειάζει Κασσελάκη : Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο των εκλογών

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια...

Ο Κασσελάκης είναι διεθνής παρατηρητής της ελληνικής πολιτικής

Φυσικά, και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης… αστόχησε, καθώς μια τόσο σοβαρή πρόταση την έκανε…...

Βορίδης: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αμφισβητεί τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών

Ξεκίνησε η συνεδρίαση, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, την πρωτοβουλία...

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη: Τα στελέχη αναρωτιούνται τι θα λένε στον κόσμο εάν χάσουν με 20 μονάδες διαφορά

Εσωκομματική γκρίνια για τις ασυναρτησίες που εκστομίζει ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εσωκομματικός...