Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά μέσα στο 2020

Παρέμβαση στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας» έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ήταν αποκαλυπτικός.

Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά μέσα στο 2020, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

“Δεν υπάρχει κανένα συμπληρωματικό μνημόνιο για εκταμίευση αυτών των πόρων, οι όροι είναι ίδιοι και για τα 27 μέλη της ΕΕ. Δεν είναι η πρόκληση η απορρόφηση αυτών των κονδυλίων για να προσφέρουμε μόνο μια πρόσκαιρη ανακούφιση. Είναι να κατευθυνθούν σε δράσεις με αναπτυξιακό, πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

Να μετατρέψουμε next generation eu σε next generation hellas”, τόνισε ακόμα Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα, περιλαμβάνει φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα ενσωματώνονται στην ελληνική νομοθεσία σχετικές Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος ρυθμίζει τους όρους συνεισφοράς του Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών του κορονοϊού.

Μητσοτάκης: “Ιατρικώς σωστή και επιβεβλημένη η χρήση μάσκας”

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση του Προέδρου της Βουλής για την υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός του Κοινοβουλίου:

“Η απόφαση του προέδρου της Βουλής να επιβάλλει την χρήση της μάσκας εντός κοινοβουλίου είναι ιατρικώς σωστή και συμβολικά απολύτως επιβεβλημένη.

Βρισκόμαστε στην φάση διαχείρισης αυτού που κάποιοι μπορεί να αποκαλούν στην Ευρώπη δεύτερο κύμα πανδημίας εδώ δεν έχει γίνει ακόμη η εκδήλωση του, τα κρούσματα παραμένουν σε χαμηλά νούμερα αλλά θέλω να πω για ακόμη μια φορά από το βήμα της Βουλής ότι είναι απολύτως απαραίτητο να τηρούμε τις συμβουλές των γιατρών και να φοράμε τη μάσκα μας εκεί που οι ειδικοί μας έχουν υποδείξει ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική”.

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: “Μικρή άβολη στην αρχή συνήθεια όμως θα πρέπει να γίνει ο κανόνας καθώς έχουμε αρκετά ιατρικά δεδομένα που μας λένε ότι η καθολική χρήση μάσκας αποτρέπει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Εμείς έχουμε την υποχρέωση εδώ στο κοινοβούλιο να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Υπάρχει και κάτι άλλο θετικό από την χρήση της μάσκας: Η χρήση της μάσκας περιορίζει και τις διακοπές στους ομιλητές κι αυτό μπορεί να γίνει ευπρόσδεκτο για την τάξη της συζήτησης”.

Για την απονομή ισόβιας σύνταξης σε όσους πολέμησαν στην Κύπρο

“Χρέος τιμής προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. 46 χρόνια από την εισβολή της Κύπρου η Ελληνική Πολιτεία απονέμει ισόβια σύνταξη στους άντρες που υπερασπίστηκαν την Ελευθερία στην πρώτη γραμμή”, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως “σήμερα είναι η πρώτη μου παρουσία στη Βουλή μετά την ιστορική απόφαση των Βρυξελλών για τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης. Την αντίδραση της Ευρώπης στις συνέπειες του κορονοϊού και την απάντησή της σε όσους έσπευσαν να αμφισβητήσουν τη δύναμή της να ξεπερνά διαφορές.

Το αποτέλεσμα αυτή της 4ήμερης Συνόδου Κορυφής είχαν ένα νικητή: την ενωμένη και αλληλέγγυα Ευρώπη”.

“Η Ελλάδα είναι από τις κερδισμένες χώρες της συμφωνίας. Εάν προσθέσουμε και τους πόρους του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου [η συμφωνία για την Ελλάδα] μεταφράζεται σε 72 δισ.”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε δε τα εξής:

“Να θυμίσω ότι υπήρξαμε από τους πρώτους, από τους πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας. Είχα προσυπογράψει με 8 αρχηγούς κρατών επιστολή ζητώντας η Ευρώπη να κάνει αυτό το τολμηρό βήμα. Πριν από 4 μήνες το βήμα αυτό θα φάνταζε σε πολλούς ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως καταλήξαμε στην επιτυχία των Βρυξελλών. Και εμείς με τον τρόπο μας βάλαμε το δικό μας λιθαράκι”.

“Δεν αμφισβητήθηκε η ουσία του Ταμείου Ανάκαμψης, η έκδοση δηλαδή κοινού χρέους. Το Ταμείο δεν αποτελεί απλά την αντίδραση της Ευρώπης σε έναν ιό. Σηματοδοτεί και την πτώση ενός πολιτικού ταμπού που ήταν η ενίσχυση των ευρωπαϊκών κρατών από ένα κεφάλαιο με αμοιβαίες εγγυήσεις.

Ιστορική στιγμή για εξέλιξη και εμβάθυνση της ΕΕ. Αυτές τις ημέρες και άλλα κοινοβούλια συζητούν αυτό το τεράστιο βήμα”, συμπλήρωσε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Drones στο Αιγαίο θα ρίξει η Ελλάδα: Πρόταση από το Παρίσι για µη επανδρωµένα...

Με το βλέµµα να είναι στραµµένο στον πλήρη εκσυγχρονισµό των Ενόπλων ∆υνάµεων, στο κέντρο της προσοχής του Πολεµικού Ναυτικού βρίσκονται πλέον τα µη επανδρωµένα...

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ και ποιοι...

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024. Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών τις συντάξεις αλλά...
Γεωργιάδης: Από Μάϊο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ....

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε...

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..)...

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65: Δρομολογούνται και άλλα μεγάλα έργα

Τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Ε65 πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο...

Μητσοτάκης: Η αναβάθμιση της οικονομίας φέρνει μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις και επιδόματα

Στην αναβάθμιση της ελληνικής Οικονομίας και στις δυνατότητες που έδωσε για την αύξηση του...

Μητσοτάκης από Αγ. Δημήτριο: Μοναδικό μέλημα της αντιπολίτευσης είναι πώς θα πέσω εγώ, όχι μια πρόταση διακυβέρνησης

Βόλτα σε καφέ και μαγαζιά του Αγίου Δημητρίου, όπου συνομίλησε με κατοίκους και πολίτες,...