Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Μητσοτάκης: Κάθε πρόταση δύο ψέματα, στην ομιλία του κ. Τσίπρα

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω και εγώ εκφράζοντας τη συμπαράστασή μου στην Μαριέττα η οποία θα βγει νικήτρια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής.

«Ανακοινώσατε κ. Τσίπρα ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι ότι είναι τόσο ακριβής αυτή η εκτίμηση όσο όταν λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να κερδίσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Απελπισμένη προσπάθεια του Τσίπρα να συγκρατήσει τις δυνάμεις του που φυλλορροούν

«Είχα προβλέψει ότι στοίχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν να μείνει δεύτερο κόμμα στη βουλή. Ο κ. Τσίπρας με μια αμήχανη πρόταση δυσπιστίας με επιβεβαιώνει» σημείωσε κάνοντας λόγο για απελπισμένη απόπειρα από τον κ. Τσίπρα να δείξει ότι ο χώρος του παραμένει συσπειρωμένος χωρίς οι δυνάμεις του να φυλλοροούν προς άλλα κόμματα.

«Θέλει να κλείσει εσωκομματικές πληγές ενόψει του συνεδρίου του» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας διαστρέφει την αλήθεια κατασκευάζοντας μια εικονική πραγματικότητα καταστροφής. Κάθε πρόταση και δύο ψέματα και όχι ένα κ. Τσίπρα.

»Έχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου να αποδομήσουμε ένα ένα τα ψέματα που είπατε. Κ. Τσίπρα ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας.

»Εκτοξεύετε διχαστικά συνθήματα, προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Μας είπατε περίπου ότι οι πολίτες είναι γονατισμένοι και σας παρακαλούν να κβερνήσετε. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Όμως η αληθινή ζωή είναι αλλού.

»Σήμερα οι πολίτες έχουν ανάγκη από θετικές και δημιουργικές σκέψεις. Ακόμα και όταν επιμένετε στο αίτημά σας για εκλογές δεν είπατε τίποτα για πειστική εναλλακτική πρόταση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Έκανε λόγο για λακόβουλο βουητό τυφλών καταγγελιών από τον κ. Τσίπρα και διερωτήθηκε: «Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να καταδικαστεί μια κυβέρνηση 31 μηνών για να κυβερνήσει ποιος; Αυτός που δεν τόλμησε να κάνει ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του. Αυτός που δεν άλλαξε ούτε ένα από τα στελέχη του που ηττήθηκαν στην κάλπη.

Περάσαμε με τις λιγότερες απώλειες μέσα σε όλες αυτές τις θύελλες

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί την πρόταση δυσπιστίας για να εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιστρέφετε την πραγματικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης θυμίζοντας μια ρήση του Σαίξπηρ, τόνισε ότι αυτό το γάντι η κυβέρνηση το σηκώνει για να μιλήσει στους πολίτες πως θα είναι η πατρίδα μας την επόμενη μέρα.

Δεν υπήρξε τομέας της κυβερνητικής πολίτικής που να μη μας εγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η κυβέρνηση τα δυόμιση αυτά χρόνια «περάσαμε με τις λιγότερες απώλειες μέσα σε όλες αυτές τις θύελλες».

«Λυπάμαι που η συγγνώμη μου δεν έγινε αντιληπτή από όσους ποτέ δεν την διατύπωσαν. Η συγγνώμη μου αυτή απευθύνεται στους πολίτες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα για το ότι δεν επιρρίπτει ακόμα και σήμερα καμία ευθύνη σε μια ιδιωτική εταιρεία για το κλείσιμο της Αττικής Οδού.

Βάζετε νάρκες και όχι πλάτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι παρά τις όποιες αστοχίες το έργο της κυβέρνησης για την πανδημία δεν μπορεί να ακυρωθεί ενώ τόνισε ότι παραμένουμε σε επιφυλακή και εγρήγορση παρά το ότι είναι περισσότερο θωρακισμένος ο πληθυσμός από τον κοροναϊό.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην πανδημία για έλλειψη νηφαλιότητας. «Βάζατε νάρκες και τώρα υποκρίνεστε ότι τάχα βάζετε πλάτη» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, τον οποίο επίσης κατηγόρησε για ταύτιση με τον Παύλο Πολάκη.

Η Πολιτεία στήριξε με 43 δισεκατομμύρια ευρώ την κοινωνία και την οικονομία, ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι διατηρήθηκαν οι θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Η Ελλάδα μέσα στην υγειονομική περιπέτεια θα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης και τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη, ανέφερε ο πρωθυπουργός εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν βρήκε να πει λέξη για όλα αυτά.

Ανοδική η πορεία της οικονομίας

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε διεθνείς δείκτες και στοιχεία και μίλησε για ανοδική πορεία της οικονομίας, αλλά και την τόνωση όπως είπε του διαθέσιμου εισοδήματος. Στην εικόνα καταστροφής που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων έφτασαν σε σημεία ρεκόρ το Δεκέμβριο του 2021 είπε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των ημερών του αύξησε τους φόρους και μείωσε τα εισοδήματα των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις επιδοτήσεις σε νοικοκυριά και αγρότες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ιδίως της ενεργειακής κρίσης ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι αρκετή αυτή η ενίσχυση γιατί καλύπτει μόνο ένα μέρος των διεθνών ανατιμήσεων.

Οι έκτακτες αυτές παρεμβάσεις είπε ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχιστούν αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμφισβητήσουν το δημοσιονομικό οικοδόμημα και άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση ότι μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις για κατάργηση έμμεσων φόρων κάνοντας λόγο για μαθητευόμενους μάγους και λεφτόδεντρα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα έργα που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων χρηματοδοτήσεων επενδύσεων και επιχειρηματικών σχεδίων, λέγοντας ότι δημιουργούνται ήδη χιλιάδες θέσεις εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως όλες αυτές οι εταιρείες δεν θα επέλεγαν να επενδύσουν στην Ελλάδα αν ήταν υπαρκτή η εικόνα καταστροφής που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην κοινωνική πολιτική αλλά και στις αλλαγές στα εργασιακά και υποστήριξε ότι με τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι προστατεύονται από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Αναφορές έκανε ο κ. Μητσοτάκης στις πολιτικές της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους, τους νέους αλλά και τα Άτομα με αναπηρία.

Ο πρωθυπουργός επίσης αναφέρθηκε στην ίδρυση των νέων πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

Εθνική αυτοπεποίθηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορές στο προσφυγικό και τη μείωση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών καθώς και των προσφυγικών ροών ενώ σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική ο πρωθυπουργός μίλησε για πλέγμα συμφωνιών με ισχυρούς συμμάχους κάνοντας αναφορά στις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Χωρίς ισχυρή άμυνα δεν υπάρξει εθνική αυτοπεποίθηση και αξιόπιστη εξωτερική πολιτική είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας αναφορά στην παραλαβή των πρώτων Rafale. Έκανε επίσης αναφορά στις συμφωνίες για την ΑΟΖ αλλά και τις στρατιωτικές συμφωνίες με άλλα κράτη, αφήνοντας εκ νέου αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για καταψήφιση αμυντικών συμφωνιών.

Φουρθιώτης και Novartis

Μας εγκαλείτε για τον κ. Φουρθιώτη ο οποίος μεγαλούργησε επί των δικών σας ημερών και επί των δικών μας ημερών οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, είπε ο κ. Μητσοτάκης και μέμφθηκε τον κ. Τσίπρα ότι είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έκανε ονομαστικές αναφορές. «Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε κ. Τσίπρα; Πόσο απελπισμένος είστε;» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάνοντας αναφορά σε θέματα διαφάνειας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis κατέρρευσε και μίλησε για συμμορία αναφερόμενος στις διώξεις που ασκούνται σήμερα. «Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δύο πρώην πρωθυπουργοί ο κ. Σαμαράς και ο κ. Πικραμένος και τέσσερα ακόμα στελέχη του κόμματός μας επίσης στοχοποιήθηκαν και οι υποθέσεις τους αρχειοθετήθηκαν. Πότε θα βρείτε το θάρρος να τους ζητήσετε συγγνώμη που τους κρεμάσατε στα μανταλάκια;» σημείωσε.

Δεν θα συμβάλλω στο τοξικό κλίμα στο οποίο αισθάνεται άνετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι οι εθνικές προκλήσεις είναι ευκαιρία για ενότητα και όχι για κομματικό γιουρούσι.

Το ΚΙΝΑΛ συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ

Είναι καταδικασμένη να αποτύχει η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η χώρα πέτυχε πολλά μέσα σε μεγάλες αντιξοότητες. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι με το τέλος της πανδημίας θα αποδόσουν οι πολιτικές της επιλογής.

Ο κ. Μησοτάκης επανέλαβε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ τους χωρίζει χάος και άφησε αιχμές κατά του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι θα περίμενε πιο δημιουργική κριτική. «Δεν θα μπορείτε να πείνετε ακόμα στον εξώστη με τον αρχηγό σας» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ και άφησε αιχμές για μη «αυτόνομη στάση» λέγοντας «κ. Κατρίνη συνταχθήκατε πλήρως με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Η χώρα προχωρά με αισιοδοξία στην επόμενη μέρα, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η συλλογική πρόοδος προϋποθέτει πολιτική σταθερότητα. Η σημερινή πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αύριο ξεχαστεί ως ένα ακόμα πυροτέχνημα, γιατί είναι χωρίς ουσία και αντίκρισμα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρη Παπανώτας βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που...

Την Παρασκευή η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Θα παραστεί και ο Αλέξης...

Αύριο το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον «Ελληνικό Κόσμο» όπου θα ανακοινωθούν εκτός από τους υποψηφίους που προέκυψαν από...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης...

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα τα οποία αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαικής οικονομίας» ανέφερε ο...
Ρωμανός: Όποτε και να ξεκινούσε το έργο για τον περίπατο θα υπήρχε γκρίνια

Ρωμανός: Υποκρισία από κ. Κασσελάκη

Για υποκρισία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης η κρίση στη Μ. Ανατολή

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα...

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα λάβει μέρος σήμερα και...