Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρον τις επαφές στις ΗΠΑ

33
Μητσοτάκης: Απόλυτα οπισθοδρομική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα μας, γιατί παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο εσωτερικό, η Ελλάδα παραμένει νησίδα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο που δοκιμάζεται από μεγάλη αστάθεια.

Ελπίζω ο κ Τσίπρας να αξιοποιήσει τη σπάνια ευκαιρία που λόγω και της συγκυρίας του προσφέρεται να επιτύχει μια καλή συμφωνία για τη βάση της Σούδας και να αποσπάσει δεσμεύσεις από την αμερικανική ηγεσία για τα εθνικά μας θέματα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ Μητσοτάκης τόνισε ότι η συγκυρία είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τη χώρα μας, διότι πρόσθεσε – παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο εσωτερικό, λόγω των ανεύθυνων επιλογών της Κυβέρνησης – η Ελλάδα παραμένει νησίδα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε μάλιστα πως η συγκυρία αυτή, σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις Η.Π.Α. – Τουρκίας αναβαθμίζει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας

Ο κ Μητσοτάκης σημείωσε ότι ρόλο καταλύτη στις ελληνο – αμερικανικές σχέσεις έχει η ελληνική ομογένεια και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα να ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες στον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ Μητσοτάκη:

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για την χώρα μας.

Και είναι ευνοϊκή, διότι – παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο εσωτερικό, λόγω των ανεύθυνων επιλογών της Κυβέρνησης – η Ελλάδα παραμένει νησίδα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που δοκιμάζεται από μεγάλη αστάθεια.

Διαβάστε επίσης:  Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου–Παρλί για τα εξοπλιστικά

Η συγκυρία αυτή, σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις Η.Π.Α. – Τουρκίας αναβαθμίζει ουσιαστικά τη διαπραγματευτική θέση της Πατρίδας μας

Για αυτόν τον λόγο, όμως, προσφέρεται στον κ. Τσίπρα μια μοναδική ευκαιρία:

– Να διασφαλίσει μια επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, που θα αναγνωρίζει εμπράκτως τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας. Όχι μια οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά μια συμφωνία εθνικά ωφέλιμη.

– Να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη στρατηγικής σχέσης σε όλους τους τομείς ελληνικού ενδιαφέροντος. Με έμφαση στην προσέλκυση συγκεκριμένων επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.

– Και βέβαια να επιτύχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις της αμερικανικής ηγεσίας για τα εθνικά μας ζητήματα που αφορούν την Τουρκία, το Κυπριακό, τα Σκόπια, το μεταναστευτικό.

Ρόλο καταλύτη στις ελληνο – αμερικανικές σχέσεις είχε, έχει και θα έχει η ελληνική ομογένεια. Στους Έλληνες της Αμερικής οφείλουμε επιτέλους να αναγνωρίσουμε ουσιαστικό ρόλο και λόγο στις εξελίξεις, στο παρόν και στο μέλλον της μητέρας Πατρίδας, ενισχύοντας ουσιαστικά τις σχέσεις τους μαζί της.

Σε αυτές μας τις υποχρεώσεις εντάσσω βέβαια και τη δυνατότητα ψηφίζουν επιτέλους οι Έλληνες πολίτες στον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Ειλικρινά ελπίζω ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να αξιοποιήσει για την χώρα μας τη σπάνια ευκαιρία που – επαναλαμβάνω – και για λόγους συγκυρίας, του προσφέρεται.

Δηλαδή να μην μείνει ως μόνη παρακαταθήκη του ταξιδιού του μια φωτογραφία με τον αμερικανό Πρόεδρο, χάριν επικοινωνιακών εντυπώσεων».