Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Μητσοτάκης: Οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να επιστρέφουν κοινωνικό μέρισμα

«Κάνουμε πράξη σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ποιοτικές υποδομές για τους ασθενείς μας, αλλά και για τους εργαζόμενους οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τελετής παράδοσης του έργου ανακαίνισης, από τον ΟΠΑΠ, των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»*.

«Η προσπάθεια αυτή είναι μια προσπάθεια διαρκής», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «έχουμε σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να παρέμβουμε σε βασικές νοσοκομειακές υποδομές της χώρας, αλλά θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος στάθηκε αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και θα στέκεται αρωγός και στη συνέχεια καθώς θα συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο πρωθυπουργός εξέπεμψε παράλληλα το μήνυμα ότι «οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να επιστρέφουν κοινωνικό μέρισμα στην κοινωνία».

«Δεν αποτελεί απλά μία τυπική υποχρέωση στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, νομίζω ότι όλες οι σύγχρονες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους σε αυτή την δύσκολη κατάσταση την οποία όλοι πρέπει να αντιληφθούμε, διαφορετικά από ό,τι την αντιλαμβανόντουσαν στο παρελθόν. Και είμαι σίγουρος ότι και ο ΟΠΑΠ, ως μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, θα συνεχίσει αυτό το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό, ειδικά τώρα που θα έχει διαπιστώσει πόσο μεγάλη υπεραξία μπόρεσε να προσθέσει στα δύο Παιδιατρικά μας Νοσοκομεία», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της Υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι υποδομές είναι πολύ σημαντικές. Χωρίς, όμως, τους ανθρώπους που στελεχώνουν τα νοσοκομεία, αυτές δεν μπορούν να κάνουν από μόνες τους τη διαφορά. Το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί και έχει υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Προφανώς αυτές θα συνεχιστούν και με το νέο διαγωνισμό για τις μόνιμες θέσεις προσωπικού γιατρών και νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και όπου υπάρχουν ελλείψεις, όπως ενδεχομένως μπορεί να υπάρχουν και στα δύο Παιδιατρικά μας Νοσοκομεία, το υπουργείο πάντα θα σπεύσει έτσι ώστε να τις καλύψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Το έργο της ανακαίνισης:

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ο ΟΠΑΠ είχε αναλάβει τη δέσμευση να ανακαινίσει τα δυο σημαντικότερα, παλαιότερα και μεγαλύτερα Παιδιατρικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στην Ελλάδα. Το έργο της ανακαίνισης ολοκληρώθηκε και παραδόθηκαν 30 έργα συνολικής επιφάνειας 14.960 τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται 23 νοσηλευτικές μονάδες διεθνών προδιαγραφών δυναμικότητας 564 κλινών, η κεντρική αποστείρωση, κεντρικές είσοδοι, κλιμακοστάσια κ.α.

Ενδεικτικά, κάποια από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιήθηκαν στα δύο νοσοκομεία είναι:

– Η πλήρης ανακατασκευή της μονάδας Κεντρικής Αποστείρωσης στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία», που δεν είχε ανακαινιστεί για περισσότερο από 50 χρόνια. Με εξοπλισμό διεθνών προδιαγραφών, η νέα μονάδα εξυπηρετεί και τα δύο νοσοκομεία, καλύπτοντας ανάγκες για τις όποιες χρειαζόταν η εμπλοκή άλλων μονάδων του ΕΣΥ, μέχρι πρόσφατα.

– Ο πλήρης εκσυγχρονισμός της Β’ Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού», η οποία συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19, χάριν στην υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων που διαθέτει. Η καινοτόμος αυτή μονάδα διαθέτει υπερσύγχρονες κλίνες αρνητικής πίεσης και αυτοματοποιημένα συστήματα.

– Η ανακαίνιση των παιδοχειρουργικών μονάδων των δύο νοσοκομείων, οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς για την παιδιατρική στην Ελλάδα.

– Η ολική ανακαίνιση της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», που πλέον διαθέτει ένα παγκόσμιου επιπέδου χειρουργικό συγκρότημα και θάλαμο ανάνηψης.

– Η δημιουργία μιας υπερσύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών, που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή δεδομένα, στο νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού».

Στην τελετή εγκαινίων των παιδιατρικών νοσοκομείων συμμετείχαν επίσης ο Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ Α.Ε Kamil Ziegler, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Α.Ε. Jan Karas, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Α.Ε. Οδυσσέας Χριστοφόρου, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Αναπληρωτής Διοικητής «Η Αγία Σοφία» Γιάννης Παύλου, ο Αναπληρωτής Διοικητής «Π. & Α. Κυριακού» Ανδρέας Τόσκας και ο Διοικητής Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Παναγιώτης Στάθης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρη Παπανώτας βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που...

Reuters: Η ελληνική οικονομία εκτινάσσεται μετά από μία επώδυνη δεκαετία

Στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά από τη δεκαετία της κρίσης αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters. «Πριν από μια δεκαετία, η Ελλάδα βρισκόταν στη δίνη...

Η κληρονομιά της Ελλάδας : Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου σχεδόν 100 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των...

Σπάνιες γαίες: O xάρτης με τα κοιτάσματα στην Ελλάδα

Ο επόμενος ψυχρός πόλεμος, λένε τα τελευταία χρόνια, θα γίνει για τους ημιαγωγούς. Με τις «εχθροπραξίες» να έχουν ξεκινήσει σε ό,τι αφορά τα μικροτσίπ,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης η κρίση στη Μ. Ανατολή

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα...

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα λάβει μέρος σήμερα και...