Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους 18-25 ετών, με την πρώτη δόση εμβολίου

Την αυτόματη απόκτηση από τους νέους 18 έως 25 ετών μίας προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ μετά τον εμβολιασμό τους με την πρώτη δόση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κάρτα νέων θα χρησιμοποιείται για εισιτήρια για ταξίδια, είσοδο σε θέατρα και μουσεία και γενικότερα για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, θα αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν και όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία» και για «κίνητρο να εμβολιαστούν ειδικά οι νέοι που συμβάλουν περισσότερο στην κινητικότητα».

«Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρουσίαση. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορονοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18 – 25 ετών, που είναι 940.000» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα».

«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Προκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Κρατάμε τη μάσκα, όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο. Η κάρτα θα ονομάζεται freedom pass».

Στην παρουσίαση μετείχαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Η κυβέρνηση εντείνει την εκστρατεία με στόχο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να χτιστεί τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, με ποσοστό εμβολιασμών 75% και οι διευκολύνσεις προς τους πλήρως εμβολιασμένους προκειμένου να μπορούν να επανέλθουν σε μία κανονικότητα, συνιστούν έναν από τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθηθεί.

Βασικός άξονας παραμένει πάντως η συνέχιση της εκστρατείας πειθούς όσων έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν αλλά δεν το έχουν κάνει, με ταυτόχρονη όμως προβολή και του αυξημένου κινδύνου για τους μη εμβολιασμένους λόγω της νέας μετάλλαξης.
Ενδεικτική είναι άλλωστε και η πρόσφατη αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες: «Οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας είναι ασφαλείς. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Και είναι πολύ πιθανό η διασπορά της πανδημίας πια -και της συγκεκριμένης μετάλλαξης- να αφορά μόνο ανεμβολίαστους πληθυσμούς».

Από το πρωί ήταν σαφές ότι  η διαδικασία των κυβερνητικών ανακοινώσεων  σχετικά τα «προνόμια»  προς τους εμβολιασμένους έχει μπει στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο σχεδιασμός για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων έχει ήδη «κλειδώσει» στο μεγαλύτερο τμήμα του.

Τα 5 βασικά «προνόμια» για τους εμβολιασμένους είναι τα εξής:

  • Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα
  • Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ
  • Είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς
  • Εχει ήδη ανακοινωθεί ότι από τη Δευτέρα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μεταβαίνουν χωρίς self test σε εργασία και γυμναστήρια (15 μέρες μετά τη β’ δόση)
  • Ελεύθερη διακίνηση σε χώρες της ΕΕ με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που ενεργοποιείται την 1η Ιουλίου

Μια πρόγευση για τα «προνόμια» έδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός που σήμερα ανακοίνωσε ότι πρόσβαση στο γήπεδο θα μπορούν τη νέα χρονιά να έχουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήδη σχεδιάζει μια εφαρμογή με την οποία ένα κατάστημα θα μπορεί να ελέγχει QR code από κινητό ενός εμβολιασμένου πολίτη.

Σημειώνεται ότι τις 19:30 ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Κάνουμε Πράξη το Όνειρο» για την Παρουσίαση του Νέου Αναβαθμισμένου Σχολείου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...

Τέμπη: Με εξώδικο τους στον ΟΣΕ οι μηχανοδηγοί ζητούν απαντήσεις για τη διαρροή του...

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΟΣΕ απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), η οποία εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, για την υπόθεση των ηχητικών με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σηκώνει το γάντι ο Μητσοτάκης: Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μόλις επιστρέψει από τον Καναδά

Στο κενό φαίνεται ότι θα πέσουν οι προσπάθειες αντιπολίτευσης και οργανωμένων συμφερόντων που επιδιώκουν...

Συνάντηση Μητσοτάκη – Τριντό: Υπεγράφη η σύμβαση για την αγορά των επτά υπερσύγχρονων Canadair

Η αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομική και...

Μητσοτάκης: Καταδικάζουμε τη βάναυση επίθεση εναντίον αθώων Ρώσων πολιτών

«Η κυβέρνηση και όλοι οι Έλληνες καταδικάζουμε τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων Ρώσων...

Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας – Δεν θα υπέγραφα εν κρυπτώ – Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη...