Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020
28.4 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1932.... Στην Ελλάδα, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές με απλή αναλογική, που οδηγούν σε ουσιαστική ισοπαλία των δύο μεγάλων κομμάτων, του Λαϊκού και των...

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Όσα είπε για εξοπλιστικά, ελληνοτουρκικά, κορωνοϊό και οικονομία

Θετικό πρώτο βήμα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Αττάλεια.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει και συνέχεια και υπογράμμισε πως εάν υπάρξουν σαφή δείγματα γραφής προς την κατεύθυνση αποκλιμάκωσης, η Ελλάδα είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι της συζήτησης για την μία και μόνη διαφορά που αφορά στην οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών. Δήλωσε εξάλλου ότι δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ενώ ξεκαθάρισε ποιο ήταν το περιεχόμενο της “έγγραφης συμφωνίας” στο Βερολίνο, διαμηνύοντας “μακριά από εμάς οποιαδήποτε φιλολογία περί μυστικής διπλωματίας”

Σε ότι αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα διευκρίνισε ότι τα έξι Rafale που θα προμηθευτεί η χώρα μας θα είναι καινούργια και τα 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα, η υλοποίηση του προγράμματος για τις φρεγάτες θα ολοκληρωθεί σε 5 έως 7 έτη, ενώ εξέφρασε απόλυτη βεβαιότητα ότι σε ορίζοντα δεκαετίας έχουμε την δυνατότητα να υποστηρίξουμε οικονομικά αυτό το πρόγραμμα.

Γνωστοποίησε εξάλλου ότι η κυβέρνηση συζητά όλες τις πτυχές της θητείας, λέγοντας ότι μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν αυξηθεί άνω των 12 μηνών, αλλά και ότι θα τεθεί στον δημόσιο διάλογο και η υποχρεωτική στράτευση στα 18, για την οποία η κυβέρνηση δεν έχει λάβει οριστική απόφαση. Διευκρίνισε εξάλλου ότι τέτοιες αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν αύριο, αλλά χρειάζεται μεγάλος προγραμματισμός για να ισχύσουν κάποια στιγμή στο μέλλον

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι το θέμα με την Βόρεια Μακεδονία έχει κλείσει από την στιγμή που η Ελλάδα έχει κυρώσει μία διεθνή συμφωνία. Τόνισε ωστόσο ότι δεν έχει κλείσει το θέμα της σωστής εφαρμογής μίας προβληματικής συμφωνίας, ενώ γνωστοποίησε ότι σε τρεις ημέρες θα έχει συναντήσεις με τον κ. Ζάεφ και με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας που θα βρεθούν στην Αθήνα για το συνέδριο του Economist.

Για τα Ελληνοτουρκικά

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για τα ελληνοτουρκικά και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η επιστροφή του Ορούτς είναι θετικό πρώτο βήμα.
Ελπίζω να έχει συνέχεια, τόνισε και επανέλαβε ότι ο επίλογος των προκλήσεων θα πρέπει να είναι ο πρόλογος των συζητήσεων, σημειώνοντας βέβαια ότι αυτές πρέπει να γίνουν χωρίς προκλήσεις και προκλητικές ενέργειες.
Θέλω να πιστεύω ότι η χθεσινή κίνηση είναι ένα σωστό βήμα σε θετική κατεύθυνση, υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει και συνέχεια και πρόσθεσε ότι εφόσον δούμε δείγματα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση, η Ελλάδα είναι έτοιμη- γιατί όχι και σύντομα- να καθίσει στο τραπέζι της συζήτησης ια την μία διαφορά που υπάρχει και είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι όσο υπάρχουν μονομερείς ενέργειες δεν μπορούμε συζητάμε και πρόσθεσε ότι εάν δούμε ότι έχουμε ενδείξεις αποκλιμάκωσης από την Τουρκία, πρώτος ο ίδιος είναι έτοιμος να κάτσει στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή δύναμη ειρήνης, απέδειξε ότι έχει ισχυρές συμμαχίες, τόνισε ότι διπλωματικά είμαστε πιο ενισχυμένοι και ανέφερε ότι ο καλόπιστες διάλογος είναι ο μόνος δρόμος για να συζητήσουμε το μόνο ζήτημα που μπορεί να φθάσει σε επίπεδο νομικής διευθέτησης.

Ελπίζω ότι θα αποτελέσει πρόλογο μίας βελτιούμενης κατάσταση στις διμερείς μας σχέσεις, πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι η Ευρώπη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και στήριξε την πολιτική της λογικής
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης με τον κ. Ερντογάν και με ποιους όρους, τόνισε ότι οι διευρευνητικές έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι μπορούν να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν εφόσον υπάρξει έμπρακτη αποκλιμάκωση.

Υπογράμμισε ότι βεβαίως μπορεί μπορεί να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας ότι δεν είμαι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σημείωσε ότι αυτές οι συναντήσεις πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες και πρόσθεσε ότι πιστεύω πως όταν υπάρχει καλή διάθεση και εμπιστοσύνη και εφόσον υπάρχει διάθεση και από την άλλη πλευρά, καθώς έχουν υπάρξει δηλώσεις του κ. Ερντογάν ότι δεν θα ήθελε να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη, είναι πάντα καλύτερα να μιλά κανείς και να συναντιέται από το να μην μιλά και να μην συναντιέται.

Ερωτηθείς για τα περί “έγγραφης συμφωνίας” με την Τουρκία στο Βερολίνο, που προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για παραφιλολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες, ενώ τόνισε πως είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον κ. Τσίπρα στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί τους, αλλά και ότι υπήρξε άμεση ενημέρωση στον διπλωματικό σύμβουλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κ. Σουρανή μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Βερολίνο.
Υπογράμμισε ότι δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση συμφωνία, αλλά ήταν η γραπτή αποτύπωση μίας προφορικής συμφωνίας, τα πρακτικά που κρατήθηκαν από αυτή την συνάντηση. Και αυτό που συμφωνήθηκε παραβιάστηκε όχι με δική μας υπαιτιότητα, πρόσθεσε, ενώ σημείωσε “μακριά από εμάς οποιαδήποτε φιλολογία, ρητορική περί μυστικής διπλωματίας”

Υπογράμμισε εξάλλου ότι απαιτεί και αίσθημα ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, λέγοντας ότι υπάρχουν και πράγματα που λέγονται σε αυτές τις συναντήσεις, τα οποία δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω, ενώ ζήτησε να φέρεται και η αξιωματική αντιπολίτευση “λίγο πιο υπεύθυνα σε αυτά τα θέματα”.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, υπογράμμισε ότι η προσωπική του εμπειρία από συμβούλια πολιτικών αρχηγών στα οποία συμμετείχε δεν είναι η καλύτερη, τόνισε ωστόσο ότι εξακολουθεί να είναι επιλογή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εάν φθάσουμε στο σημείο που θα πρέπει να επικυρωθούν κάποιες αποφάσεις που ενδεχομένως θα έχουμε λάβει, τονίζοντας πάντως ότι δεν είμαστε ακόμη εκεί

Κυρώσεις στην Τουρκία

Σε ότι αφορά τις κυρώσεις από την ΕΕ, επισήμανε ότι λίστα κυρώσεων υπάρχει και θα υπάρχει πάντα ως μία επιλογή. Διευκρίνισε ότι επιθυμία μας δεν είναι να επιβληθούν οι κυρώσεις γιατί αν φθάσουμε σε αυτό το σημείο θα σημαίνει ότι δεν έχει επιτευχθεί η αποκλιμάκωση, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα το κάνουμε ως Ευρώπη εάν δούμε ότι η Τουρκία δεν αλλάζει στάση
Υπογράμμισε μάλιστα ότι είναι πολύ σημαντική η απειλή κυρώσεων, είναι και θα παραμείνουν στο τραπέζι ως μία επιλογή από την ΕΕ και σηματοδοτεί ότι το πρόβλημα αυτό αφορά συνολικά την Ευρώπη

Για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε ότι αφορά το κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος που εξήγγειλε χθες τόνισε ότι είναι φιλόδοξο, αλλά εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Έκανε λόγο μάλιστα για ένα πρόγραμμα ολιστικό και σημείωσε μαζί με τις σημαντικές επενδύσεις στις ΕΔ, προχωράμε σε 15.000 προσλήψεις, επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία και την κυβερνοασφάλεια και σε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις προμήθειες στις ΕΔ.
Διευκρίνισε ότι από τα Rafale που θα αντικαταστήσουν Μιράζ 2000, τα έξι θα είναι καινούργια και τα 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα. Πρόβλεψη είναι τα πρώτα να φθάσουν στα μέσα του 2021 και η αγορά να έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του 2022.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα υλοποίησης για τις φρεγάτες τόνισε ότι θα κινηθεί από 5 έως 7 έτη. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν είναι σε θέση να το κοστολογήσει γιατί θα υπάρχουν ανταγωνιστικές προσφορές, αλλά εξέφρασε απόλυτη βεβαιότητα ότι σε ορίζοντα δεκαετίας έχουμε την δυνατότητα να υποστηρίξουμε οικονομικά αυτό το πρόγραμμα.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών, και τόνισε ότι ήταν μετρημένα αυτά που εξήγγειλε χθες και απολύτως αναγκαία

Αύξηση στρατιωτικής θητείας

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης για αύξηση της θητείας, λέγοντας ότι “κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας” και προσθέτοντας ότι “μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν θα αυξηθεί άνω των 12 μηνών”. Προανήγγειλε επίσης συζήτηση και για την υποχρεωτική στράτευση στα 18, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουμε πάρει η κυβέρνηση οριστική απόφαση, αλλά το συζητά. Ξεκαθάρισε πάντως ότι τέτοιες αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν αύριο, χρειάζεται μεγάλος προγραμματισμός για να ισχύσουν κάποια στιγμή στο μέλλον

Όσον αφορά την πιθανή στρατηγική σχέση που μπορεί να υπογράψουμε με την Γαλλία, υπογράμμισε ότι είμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Υπογράμμισε πάντως ότι ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής υπάρχει σε επίπεδο ΕΕ, με το άρθρο 42.7 της Συνθήκη της ΕΕ, που προβλέπει συνδρομή απέναντι σε ένα κράτος που πλήττεται από επίθεση στο έδαφός του. Εύχομαι ότι δεν πρόκειται ποτέ να χρειαστεί η χώρα να ενεργοποιήσει αυτή την ρήτρα, σημείωσε.

Για τη νέα σχολική χρονιά και τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Όσον αφορά την νέα σχολική χρονιά τόνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο και όλα θα είναι έτοιμα και απηύθυνε έκκληση προς όλους να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των ειδικών γιατί είναι για το καλό τους.

Εξήγησε ότι ήταν πρακτικά αδύνατον να δημιουργήσουμε εντός λίγων μηνών τόσες πρόσθετες σχολικές τάξεις ώστε να μπορέσουμε να μοιράσουμε τα παιδιά σε περισσότερα τμήματα, ενώ τόνισε ότι όπου θα υπάρχουν κάποια κρούσματα, υπάρχουν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ για το κλείσιμο τμημάτων ή σχολείων, εάν χρειαστεί, απόφαση που διευκρίνισε ότι πρέπει να λαμβάνεται κεντρικά και όχι από τους δήμους.

Ζήτησε από γονείς και εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και αισιοδοξία την αυριανή έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ έστειλε μήνυμα στους λίγους συμπολίτες μας που έχουν επιφυλάξεις για τον κορωνοϊό και τις μάσκες, λέγοντας ότι ο ιός είναι πραγματικότητα, είναι πολύ πιο επικίνδυνος από την γρίπη, μπορεί να κοστίσει ζωές και έχω ευθύνη, ως πρωθυπουργός, να αποκρούσω όλες τις θεωρίες συνωμοσίας και με πειθώ αλλά και περιοριστικά μέτρα όπου είναι απαραίτητο, να υπερασπιστώ την δημόσια υγεία

Για τον κορωνοϊό

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τα έχουμε πάει καλύτερα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας απ’ ότι τα είχαμε πάει στο πρώτο, ενώ δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα έχουμε εμβόλια σχετικά σύντομα και επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς και θα διατεθεί το εμβόλιο δωρεάν
Σημείωσε ωστόσο ότι το πρόβλημά μας δεν θα είναι αν θα έχουμε αρκετά εμβόλια, αλλά να πείσουμε τους Έλληνες να εμβολιαστούν, καθώς αναγνώρισε ότι βλέπει επιφυλακτικότητα.
Υπογράμμισε ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες υπέγραψαν “συμβόλαιο τιμής” ότι αποκλείεται να διαθέσουν στην αγορά εμβόλιο εάν δεν είναι βέβαιο ότι είναι απολύτως ασφαλές και δήλωσε απολύτως πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές, όσο ασφαλές είναι το εμβόλιο της γρίπης που έχει δοκιμαστεί’
Επισήμανε ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια ενημέρωσης για την ασφάλεια του εμβολίου και σημείωσε πως αν πρέπει για λόγους συμβολισμού πρώτος να εμβολιαστεί ο ίδιος και η οικογένειά του, θα το κάνει με μεγάλη χαρά.

Επανέλαβε εξάλλου ότι δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο lockdown, αλλά έχουμε ένα μενού επιλογών για το που μπορούμε να κινηθούμε

Για το μεταναστευτικό και την Μόρια

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, στην σκιά και των πρόσφατων γεγονότων στην Μόρια, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Μόρια είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό και σημείωσε ότι βρήκε παραπάνω από 100.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου και έχει επιταχυνθεί σημαντικά η διαδικασία.
Σημείωσε ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες γι’ αυτό που έγινε πριν από 4 μέρες, λέγοντας ότι κάηκε από κάποιους “υπερδραστήριους” πρόσφυγες και μετανάστες που θέλησαν να εκβιάσουν την κυβέρνηση απαιτώντας την μετακίνησή τους από το νησί.

Υπογράμμισε ότι θα υπάρξει στην Λέσβο ένα κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μόνιμο, ενώ απηύθυνε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και προς κάποιους ακραίους στο νησί που θεώρησαν ότι μέσα από εκβιαστικές πρακτικές μπορούν να επιβάλλουν την δική τους θέληση στην κυβέρνηση, όπως είπε.
Επανέλαβε εξάλλου ότι ζήτησε από την Ευρώπη η διαχείριση του νέου κέντρου, όπου επιλέξουμε να γίνει αυτό, να έχει μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ, ενώ γνωστοποίησε ότι χθες βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Μέρκελ σχετικά με το πώς μπορεί να φιλοξενήσει η Γερμανία μερικές οικογένειες για τις οποίες έχει βγει απόφαση για άσυλο και εξήρε την στάση της Γερμανίδας καγκελάριου στο ζήτημα αυτό.

Για την Παιδεία

Αναφερόμενος στην Παιδεία τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την εφαρμογή ελάχιστου βαθμού εισαγωγής που θα καθορίζει το κάθε Πανεπιστήμιο, προανήγγειλε κατάθεση εντός εξαμήνου, του νέου νομοσχεδίου για τη Παιδεία.
Μεσα στον επόμενο μήνα θα παρουσιαστεί και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά για το οποίο, όπως είπε, θα δοθεί άπλετο χρόνος για δημόσια διαβούλευση.

Σε ότι αφορά την προαναγγελία αλλαγών στην επικουρική ασφάλιση με εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος γνωστοποίησε ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση και θα κατατεθεί στην Βουλή πριν το τέλος του έτους, ενώ αναφέρθηκε στην μεταβατικότητα που θα ισχύσει για το νέο σύστημα και σημείωσε ότι “εγγυώμαι προσωπικά ότι καμία σύνταξη δεν πρόκειται να κοπεί”

ΔΕΙΤΕ όλη την συνέντευξη

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) των πολιτών υποχρεωτικός για τις συναλλαγές με το δημόσιο

Καθιερώνεται Προσωπικός Αριθμός (Π.Α.) για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων που συναλλάσσονται με τους φορείς του δημόσιου τομέα
Κικίλιας: Στοχευμένα τεστ στο κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 900 τα κρούσματα κορωνοϊού

Κικίλιας: Στοχευμένα τεστ στο κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 900 τα κρούσματα κορωνοϊού

Πάνω από 900 κρούσματα κορωνοιού βρίσκονται στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού...

Έρχεται η Αεροπορία Ειδικών Επιχειρήσεων – Η νέα μονάδα που θα μπει στην ελίτ...

Στο σχέδιο της Νέας Δομής των Ενόπλων δυνάμεων, που ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή προχθές προβλέπεται η ίδρυση Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων (ΑΕΕ).
Κορωνοιός: 203 κρούσματα

Κορονοϊός: Στόχος η αποφυγή του lockdown – Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Μετά και το χθεσινό μήνυμα του Πρωθυπουργού, είναι σαφές ότι στόχος όλων είναι η αποφυγή ενός lockdown. Η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο...
Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων το Σεπτέμβριο, στους 365 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων το Σεπτέμβριο, στους 365 οι νεκροί

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση και στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με την Αττική να δέχεται...
Μητσοτάκης: "Η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο"

Μητσοτάκης: “Η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο”

Σε μία νέα εγρήγορση απέναντι στην απειλή της πανδημίας «χωρίς νέα, γενικά μέτρα σε όλη την επικράτεια, αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων...
Τασούλας: Δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η επικύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Τασούλας: Δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η επικύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη...

Δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η επικύρωση από τη Βουλή, των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε ο Πρόεδρος του...

Ακολουθήστε μας

7,335ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
972ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κοτανίδου: «Καμπανάκι» θα είναι τα 500 κρούσματα για τρεις συνεχόμενες ημέρες

Τη διαβεβαίωση ότι όποιος χρειαστεί, θα βρει κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας...

Κικίλιας: Στοχευμένα τεστ στο κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 900 τα κρούσματα κορωνοϊού

Πάνω από 900 κρούσματα κορωνοιού βρίσκονται στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός...

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων για τη Γαλλία, στην οποία το τελευταίο 24ωρο...

Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων το Σεπτέμβριο, στους 365 οι νεκροί

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση και στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για την...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή