Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Μητσοτάκης στη Βουλή: Η Ελλάδα μεγαλώνει

«Η Ελλάδα μεγαλώνει» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Βουλή για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα μας έχει δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στην Κρήτη και αλλού όταν το επιλέξει και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

«Για πρώτη φορά από το 1947 η εθνική επικράτεια επεκτείνεται κατά 10%. Με την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και με θεμελιωμένες διαδικασίες στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Επεκτείνουμε την κυριαρχία στα 12 νμ στο Ιόνιο. Το είχα ήδη αναγγείλει τον Αύγουστο».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος όπως είπε γνωρίζει καλά την περιοχή και είπε ότι είναι σίγουρος ότι οι ελληνοαμερικανικοί δεσμοί θα γίνουν πιο ισχυροί από ποτέ.

Για την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο τόνισε: «Η σημερινή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της ενεργητικής διπλωματίας που ασκεί η παρούσα κυβέρνηση. Αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις και φοβικά σύνδρομα. Προηγουμένως είχαμε καταλήξει σε διαδοχικές συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, λύνοντας προβλήματα χρόνων. Αποτέλεσμα δύσκολο διαπραγματεύσεων που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών. Είναι δύο κρίκοι ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή. Υπόδειγμα ασφάλειας και σταθερότητας. Ταυτόχρονα βάλαμε σε δρόμο επίλυσης τις διαφορές με την Αλβανία. Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός της, μάλιστα, αναγνώρισε ότι η επέκταση των χωρικών μας υδάτων είναι απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδας. Χτίζουμε ένα ευρύ σύστημα συνεργασιών με χώρες στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδόν 40 χρόνια από την κύρωση της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και 27 από την ψήφιση στην ελληνική βουλή, σήμερα για πρώτη φορά αυτή η πρόθεση για επέκταση μετατρέπεται σε χειροπιαστό αποτέλεσμα. Από δυνατότητα μετατρέπεται σε τρέχουσα πραγματικότητα».

Για τις συμμαχίες της Ελλάδας τόνισε: «Ο κ. Λαβρόφ πρόσφατα αναγνώρισε ότι είναι δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση στα 12 νμ. Είμαστε κομβικός εταίρος των ΗΠΑ. Η συνεργασία μας έφερε θετικά αποτελέσματα και με την έλευση του κ. Μπάιντεν θα γίνουν ακόμα θετικότερα. Πρόκειται για έναν ηγέτη με σύνεση και αυτοπεποίθηση. Με σταθερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες. Είμαι σίγουρος ότι οι δεσμοί μας θα γίνουν πιο ισχυροί από ποτέ. Ο πυλώνας της εθνικής Άμυνας αποτελεί απαραίτητο στήριγμα της εξωτερικής πολιτικής. Χωρίς την εγγύηση ότι η θωράκιση της πατρίδας μας είναι εξασφαλισμένη, δεν θα μπορούσαμε να ασκήσουμε ενεργή εξωτερική πολιτική».

Για το εξοπλιστικό πρόγραμμα επεσήμανε: «Η αγορά των 18 rafale ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή και υλοποιείται. Ταυτόχρονα, προχωρά η ενίσχυση και του Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς. Ενα πρόγραμμα ύψους 11 δισ. ευρώ. Διπλωματία και Αμυνα συμπλέουν σε μια ενιαία εθνική γραμμή. Ενιαία είναι και η εξωτερική πολιτική για την οποία συνεργαζόμαστε με τον Υπουργό Εξωτερικών. Ισχυρισμοί περί του αντιθέτου δεν έχουν ίχνος αλήθειας. Και ακούγονται από αυτούς που είχαν αναθέσει την εθνική γραμμή από την μία στον κ. Κοτζιά κι από την άλλη στον κ. Καμμένο. Κρατώ όμως ότι διαμορφώνεται μία θετική σύμπλευση ανάμεσα στα κόμματα. Το νομοσχέδιο αυτό έχει και διεθνή διάσταση. Γιατί αποκαθιστά τη διεθνή νομιμότητα σε όλη την περιοχή και καθιστά ένα τετελεσμένο σταθερότητας και ασφάλειας. Η άσκηση εθνικού δικαιώματος είναι και άσκηση διεθνούς συνεργασίας. Δείχνουμε ότι η βία δεν παράγει δίκαιο. Και είναι ένα μήνυμα προς ανατολάς».

Για τις διερευνητικές με την Τουρκία είπε: «Με αυτό το πνεύμα μπορούμε να ρυθμίσουμε τη διαφορά μας με την Τουρκία. Αρκεί η ηγεσία της γειτονικής χώρας να προσέλθει στο διάλογο με αντίστοιχη βούληση. Η θέση μας υπήρξε σαφής από την αρχή: «Σταματούν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις». Προσερχόμαστε στις διερευνητικές επαφές με ελπίδα αλλά και με μηδενική αφέλεια. Θα αρχίσουμε από το σημείο όπου σταμάτησαν οι διερευνητικές το 2016. Υπάρχει η προοπτική των ευρωπαϊκών κυρώσεων αν η Τουρκία δεν ακολουθήσει τη διεθνή νομιμότητα. Θα συζητήσουμε το ζήτημα για το οποίο διαφωνούμε. Τις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο. Πρόθεσή μας είναι μια συνολική προσέγγιση που θα μπορέσει να λύσει κι άλλα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό. Καμία συζήτηση δεν μπορεί να αφορά την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Ούτε να αμφισβητεί διεθνείς κανόνες και συμβάσεις. Αν δεν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε, να συμφωνήσουμε την κοινή προσφυγή στα διεθνή όργανα».

«Ήθελα η σημερινή μέρα να είναι μια μέρα γιορτής για την Ελληνική Βουλή και επανέλαβα ότι για πρώτη φορά από το 1947 η Ελλάδα μεγαλώνει»

Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε όσα ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην περιοχή του Ιονίου.

Με απάντηση στον κ. Βελόπουλο τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι αυτό θα διευκολύνει τα πράγματα, θα είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, του ελληνικού Τουρισμού γι αυτό και στηρίζεται από παγκόσμια φόρα όπως η IATA.

«Ήθελα η σημερινή μέρα να είναι μια μέρα γιορτής για την Ελληνική Βουλή και επανέλαβα ότι για πρώτη φορά από το 1947, η Ελλάδα μεγαλώνει. Ασκεί το δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το συμβάν και τουλάχιστον στη σημερινή συνεδρίαση να περιορίσουμε τους τόνους της κριτικής για να μην μειώσουμε τη σημασία αυτής της απόφασης». Διότι, όπως τόνισε «αν αυτή η απόφαση ήταν τελικά τόσο αυτονόητη, γεννάται εύλογα το ερώτημα γιατί δεν είχε γίνει τόσα χρόνια».

Μάλιστα απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε ότι δίνει την εντύπωση πως «είναι κυνηγημένος από το φάντασμα των ανεκπλήρωτων προσδοκιών του».

Με αναφορά στο τι έγινε το 2018, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «ο κ. Κοτζιάς ήταν αυτός ο οποίος λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Εξωτερικών εισηγήθηκε μέσω προεδρικού διατάγματος την επέκταση των χωρικών υδάτων ισχυριζόμενος μάλιστα -κάτι το οποίο δεν μπορέσαμε στη συνέχεια να επιβεβαιώσουμε – ότι είχε κάνει σημαντική προετοιμασία προκειμένου αυτή η πολιτική απόφαση να υλοποιηθεί». Πρόσθεσε επίσης πως τότε στη ΝΔ υπήρχαν σκέψεις για το κατά πόσο αυτή η επέκταση σε εκείνη τη συγκυρία, η οποία θα γινόταν πριν από την οριοθέτηση ΑΟΖ θα ήταν ωφέλιμη. «Προσωπικά δεν είδα να ανασύρετε κάποια δικιά μου δήλωση για το θέμα, επειδή δεν είχα τοποθετηθεί αντιλαμβανόμενος την πολυπλοκότητά του», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορά σε απόσπασμα από το βιβλίο του κ. Κοτζιά

Έκανε δε ξεχωριστή αναφορά σε απόσπασμα από το βιβλίο του κ. Κοτζιά στο οποίο όπως είπε αναφέρει «Μετά την παραίτησή μου, στα μέσα του Οκτώβρη του 2018, ο Τσίπρας έκανε πίσω, πιθανόν τον φόβισαν οι συνεργάτες του για το ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα άρεσε στους Τούρκους. Είναι ακριβές αυτό ή όχι;» ρώτησε ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επισημαίνοντας πως τα γεγονότα επιβεβαιώνουν αυτό που λέει ο κ. Κοτζιάς και τόνισε «είναι πολύ άδικο να ασκείτε κριτική σε μια κυβέρνηση η οποία προχώρησε αυτή ην πρωτοβουλία όταν εσείς είχατε τη δυνατότητα να το κάνετε αλλά για λόγους που φαντάζομαι ότι θα θέλατε να διευκρινίσετε κάποια στιγμή επιλέξατε τελικά να ακολουθήσετε την πολιτική της δημιουργικής αδράνειας».

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε στη συνέχεια επιτεύγματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνησή του κατά το δεκαοχτάμηνο που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης κι όπως είπε «στη συνέχεια με χαρά να τα βάλουμε στη ζυγαριά για να συγκρίνουμε αυτά τα οποία πετύχαμε εμείς με αυτά τα οποία πετύχατε εσείς».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε από τις δύο συμφωνίες οριοθέτησης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μία πλήρη με την Ιταλία, μία μερική με την Αίγυπτο. «Για πρώτη φορά η χώρα απέδειξε έμπρακτα ότι μπορεί να πετυχαίνει τέτοιες συμφωνίες με γειτονικές χώρες. Εμείς το κάναμε. Δεν το κάνατε εσείς». Πρόσθεσε επίσης ότι «μία επί της αρχής συμφωνία με την Αλβανία για διευθέτηση της εκκρεμότητας η οποία υπάρχει από το 2009-2010 για υπογραφή ΑΟΖ μετά την τότε υπαναχώρηση της Αλβανίας αφού όμως -το τονίζω- η Ελλάδα έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα άρα μειώνει σημαντικά το αντικείμενο της διαφοράς μας ως προς την οριοθέτηση της ΑΟΖ έχουμε συμφωνήσει επί της αρχής, ο κ. Δένδιας με τον ομόλογό του κι εγώ προσωπικά με τον κ. Ράμα ότι θα είμαστε σε θέση να υπογράψουμε συνυποσχετικό για να πάμε σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο για την επίλυση αυτής της εκκρεμότητας». Τόνισε στο σημείο αυτό: «αποδεικνύουμε λοιπόν έμπρακτα σε όλες και σε όλους ότι και στις περιπτώσεις που δεν μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας υπογράφοντας μια συμφωνία οριοθέτησης έχουμε τη δυνατότητα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον ότι διαφωνούμε και να προσφύγουμε σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο».

«Τι άλλο πετύχαμε αυτό το διάστημα;», συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Ενίσχυση όλου του πλέγματος των συμφωνιών, των συμμαχιών της χώρας σε συνέχιση πρωτοβουλιών που είχαν αναληφθεί από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, ενίσχυση της σχέσης με το Ισραήλ, της σχέσης με την Αίγυπτο, επένδυση στα σχήματα των τριμερών αλλά και καινούργιες συμμαχίες με σημαντικούς στρατηγικούς παίκτες τους οποίους δυστυχώς είχε παραμελήσει η ελληνική εξωτερική πολιτική όπως είναι η Σαουδική Αραβία και ειδικά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Ο πρωθυπουργός μέμφθηκε τον κ. Τσίπρα

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μέμφθηκε τον κ. Τσίπρα για το ότι αμφισβήτησε βελτίωση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες επί πρωθυπουργίας του και κυρίως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον καμία αλλαγή στάσης των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας που να στηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα.. «Μπορεί να είχαμε πολλές διαφορές ύφους, κοσμοθεωρίας με τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ, δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε όμως ότι οι δηλώσεις οι οποίες έγιναν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον κ. Πομπέο ουδέποτε υπήρξαν τόσο υποστηρικτικές για τις ελληνικές θέσεις όσο το τελευταίο εξάμηνο του περασμένο έτους. Και αυτό προφανώς δεν έγινε τυχαία. Έγινε ως αποτέλεσμα ενεργούς διπλωματικής πίεσης η οποία ασκήθηκε στην Ουάσιγκτον και η οποία κατέληξε και στην επιβολή κυρώσεων. Κυρώσεις οι οποίες επιβλήθηκαν μονομερώς από την αμερικανική κυβέρνηση ασχέτως του πλαισίου, το οποίο είχε συμφωνηθεί σε επίπεδο Κογκρέσου για κυρώσεις οι οποίες θα συμπαρασυρθούν από την ψήφιση του προϋπολογισμού. Αυτά είναι απτά αποτελέσματα ενεργής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος και πάλι στον κ. Τσίπρα σε όσα είπε περί δυτικής στρατηγικής συμμαχίας με τη Γαλλία και στο ζήτημα των φρεγατών και της διαπραγμάτευσης για την ενίσχυση του Ναυτικού, είπε: «Όχι αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία δε μας φέρατε, ούτε καν ανταλλακτικά για τα Μιράζ δεν είχατε φροντίσει να προμηθευτείτε», είπε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρώτησε μάλιστα ευθέως τον κ. Τσίπρα αν έπρεπε ή όχι η ελληνική κυβέρνηση για την πολύ σημαντική αγορά που θα κάνει σε επίπεδο οπλικών συστημάτων να μην αναζητήσει ανταγωνιστικές προσφορές από τη στιγμή που καλούμαστε να ναυπηγήσουμε καινούργια πλοία. «Αυτό εισηγείστε; Δεν έπρεπε να ψάξουμε να ρωτήσουμε να δούμε ποια είναι η καλύτερη προσφορά;», ρώτησε και τόνισε ότι τα Rafale, είναι διαφορετική περίπτωση αφού είναι μεταχειρισμένα και αντικαθιστούν τα Mirage και μάλιστα πρόκειται για συμφωνία την οποία ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επεσήμανε τα αποτελέσματα της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης

Κλείνοντας τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης έχουν κριθεί από τον ελληνικό λαό και οι Έλληνες πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους ειδικά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής για το ποιος μπορεί να τα διαχειριστεί με μεγαλύτερη αξιοπιστία και υπευθυνότητα.

Απάντησε ολοκληρώνοντας στον παραλληλισμό που έκανε ο κ. Τσίπρας μεταξύ των επεισοδίων στο Καπιτώλιο και των διαδηλώσεων έξω από την ελληνική Βουλή με αφορμή την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Επανέλαβε ότι πάρα πολλές φορές από το βήμα της Βουλής είχε πει ότι «εμείς διαφωνούμε με αυτή τη Συμφωνία αλλά άπαξ και ψηφιστεί είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε. Ήμασταν απολύτως συνεπείς με αυτά τα οποία είπαμε», υπογράμμισε.

«Εμένα κ. Τσίπρα τα επεισόδια στο Καπιτώλιο μου θύμισαν το 2011 και όχι το 2018, όταν η πάνω και η κάτω πλατεία ενώθηκαν σε ένα παραλήρημα αμφισβήτησης της αστικής δημοκρατίας. Με διχασμό, με απειλές για κρεμάλες, με συνθήματα περί καψίματος του Κοινοβουλίου και με εσάς στην πρώτη γραμμή ως νέος καβαλάρης του αντισυστημικού κινήματος» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εσείς και το κόμμα σας ήσασταν οι μεγάλοι ωφελημένοι από το διχασμό της ελληνικής κοινωνίας. Καβαλήσατε το κύμα του λαϊκισμού, του τοξικού λόγου, της περίπου κανονικοποίησης της βίας, του τρόπου κατασυκοφάντησης των πολιτικών σας αντιπάλων. Η πάνω και η κάτω πλατεία ενώθηκαν πολιτικά το 2015 και σας έφεραν στην εξουσία και γι΄ αυτό κυβερνήσατε με τον κ. Καμμένο χωρίς καμία δυσκολία» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μεγάλη πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν – Ανεβαίνει η...

Ισχυρές απώλειες, που ξεπερνούν το 3% για το Τόκιο, καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, μετά τις πληροφορίες...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη τόνισε από...

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρη Παπανώτας βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης η κρίση στη Μ. Ανατολή

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα...

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα λάβει μέρος σήμερα και...