Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Μητσοτάκης στο CNN: Κινηθήκαμε γρήγορα, αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη στο κράτος

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρησε συνέντευξη στο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.

«Όπως γνωρίζετε υπάρχει ένας παγκόσμιος ανταγωνισμός για φάρμακα, εξοπλισμό και κλίνες ΜΕΘ. Η Ε.Ε. έχει προχωρήσει στη θέσπιση μιας κοινής σύμβασης για την προμήθεια εξοπλισμού. Βλέπουμε κάποιες ενδείξεις, σαφώς, να χειριστούμε με αποτελεσματικό τρόπο την κρίση του κορωνοϊού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κινητοποιήσαμε πολύ γρήγορα την ιδιωτική πρωτοβουλία για να συνδράμει την προσπάθεια που κάνουμε. Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη προς το κράτος και την κυβέρνηση, έπειτα από 10 χρόνια κρίσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε αναφορές και στον λαϊκισμό της προηγούμενης περιόδου.

«Νομίζω ότι η τάση είναι ενθαρρυντική. Εφαρμόσαμε αυστηρά μέτρα απόστασης σε σχετικά πρώιμο στάδιο και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες γι’ αυτό» είπε επίσης.

Ερωτηθείς για το πώς διοικεί τη χώρα ο πρωθυπουργός απάντησε:« Είμαι στο γραφείο και διοικούμε τη χώρα μέσω τηλεδιασκέψεων οι συνεργάτες μου κι εγώ. Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα στο ψηφιακό μέλλον. Αυτή η κρίση αποτέλεσε και μια ευκαιρία για το ελληνικό κράτος να εναγκαλιστεί την ψηφιακή τεχνολογία».

«Η κρίση αποτέλεσε ευκαιρία για το κράτος να αγκαλιάσει την ψηφιακή εποχή» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι υπάρχει παγκόσμιος ανταγωνισμός για αναπνευστήρες και λοιπό εξοπλισμό. Παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν έχει αποπειραθεί να θέσει κοινό πλαίσιο για αυτές τις προμήθειες, αυτό θα πάρει χρόνο και έτσι η Ελλάδα, όπως κάθε άλλο κράτος-μέλος, κάνει το καλύτερο για τους δικούς του πολίτες.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα κινητοποίησε τον ιδιωτικό τομέα, είχαμε πολλές δωρεές και ευχαρίστησε τους πολίτες.

Η ελληνική κοινωνία -τόνισε- επέδειξε αίσθηση αλληλεγγύης, και αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έδωσε το λόγο στους ειδικούς και έπειτα από μία 10ετία λαϊκισμού, τώρα οι πραγματικοί ειδήμονες μάς οδηγούς σε σωστές αποφάσεις.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε σε ηγέτες όπως στον πρόεδρο της Βραζιλίας Μπολσονάρου, ο οποίος ακολουθεί μία δική του γραμμή στο ζήτημα της πανδημίας, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι θα έλεγε πως ο ιός εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά και υπάρχει μόνος ένας τρόπος να τον σταματήσουμε: η κοινωνική απόσταση.

«Τι θα του λέγατε αν τον συναντούσατε σε μια διάσκεψη των G20», ρώτησε συγκεκριμένα η Κριστιάν Αμανπούρ.

«Εύχομαι η Ελλάδα να είναι μέλος του G20 πολύ σύντομα, δεν το έχουμε καταφέρει ακόμη. Θα του έλεγα πως διαπράττει ένα μεγάλο λάθος γιατί αυτός ο ιός εξαπλώνεται ως μια πυρκαγιά και υπάρχει μόνο ένας τρόπος να τον σταματήσουμε κι αυτός είναι η κοινωνική απόσταση και να λες στους ανθρώπους την αλήθεια» απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Τα μέτρα που επιβάλλαμε είναι οδυνηρά, αλλά το παν είναι η προστασία της ζωής των ανθρώπων» υπογράμμισε.

Τέλος, αναφερόμενο στο μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι καθήκον του να προστατεύσει τα σύνορα και δεν θα αφήσει την Τουρκία να εκβιάσει τη χώρας μας σε αυτό το ζήτημα. Τόνισε επίσης ότι όσοι δεν μετανάστες δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας θα πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία, ή στις χώρες καταγωγής τους.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν έχει υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού σε δομές των νησιών, προσθέτοντας ότι έχει γίνει συστηματική δουλειά στην ιχνηλάτηση των επαφών.

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάσταση στη Μόρια θα ομαλοποιηθεί εφόσον πράγματι μειωθούν οι ροές στο Αιγαίο, όπως φαίνεται να συμβαίνει.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

CNN για Ελλάδα: Από “ασθενής” της Ευρώπης, χώρα-πρότυπο για την Ε.Ε.

«Το έθνος που κάποτε ήταν ο “ασθενής” της Ευρώπης, θεραπεύτηκε. Η χώρα που κάποτε...

Μητσοτάκης στο CNN: “Μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε με την Τουρκία στα εδαφικά θέματα” – “Κοινή πρόκληση η κλιματική αλλαγή”

Συνέντευξη παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη...

Μητσοτάκης στο CNN: Με κυβέρνηση ΝΔ ανακτούμε την επενδυτική βαθμίδα

«Κεντρική μας προτεραιότητα είναι η αύξηση των μισθών των Ελλήνων πολιτών εφ όσον μας...

Μητσοτάκης στο CNN: Η Τουρκία αντιστρέφει την πραγματικότητα

Για "κρεσέντο τουρκικής ρητορικής τους τελευταίους μήνες που στρέφεται κυρίως κατά της Ελλάδας με...